Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Aftensmad

Kylling i cremet peanut butter sauce

Udgivet: 28. feb 2016 · Opdateret: 29. apr 2021

Denne skønne ret med kylling i peanut butter sauce er en fantasisk lækker og nem hverdagsret når aftensmaden skal gå stærkt. Retten tager nemlig kun cirka 30 minutter at lave.

Kylling i cremet peanut butter sauce

Retter med ris og retter med kylling er noget af det bedste jeg ved. Her har jeg lavet en super lækker gryderet med kylling i en cremet peanut butter sauce. Peanut butteren giver saucen en helt fantastisk smag, og sammen med karrypasta, chili og limesaft bliver smagen bare endnu bedre.

I saucen er der også kokosmælk, som også bidrager til den lækre cremede konsistens og den gode smag.

Peanutbutter og kylling er to ting der passer rigtig godt sammen. Vi kender f.eks. smagssammensætningen fra kylling satay, som er kyllingespyd serveret med en peanut butter sauce.

Prøv også disse opskrifter:
Kylling med rabarber og rød karry | Kylling i karry med lækker topping - ristaffel | Kylling i rød karry

Jeg serverede min kylling i peanutbutter sauce med kogte ris, men ønsker du lige flere grøntsager i retten og mindre stivelse kan du at servere den med blomkålsris til i stedet for. Prøv også min opskrift på peanutkylling.

piskeris Grullo

Kylling i cremet peanut butter sauce

4.71 fra 17 stemmer
Justér antalJustér antal: 3 personer
Holdbarhed: 2-3 dage
Fryseegnet: Ja
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 2 kyllingefileter
  • ½ rød chili
  • 2 æbler
  • 3 forårsløg
  • 3 spsk (reklamelink)peanut butter
  • 1 dåse (reklamelink)kokosmælk, 400 ml
  • 1 dl mælk
  • 2 tsk (reklamelink)rød karrypasta
  • 1 terning (reklamelink)hønsebouillon
  • ½ lime, saften heraf
  • Maizena jævner
  • salt

Serveres med

  • Kogte ris
  • saltede peanuts

Sådan gør du
 

  • Skær kyllingefileterne i strimler, hak chilien fint, skær æblerne i tern og skær forårsløgene i ringe.
  • Brun strimler af kyllingefilet i en gryde med lidt olie.
  • Tilsæt peanut butteren og lad den smelte lidt.
  • Tilsæt hakket chili og karrypasta.
  • Tilsæt kokosmælk, mælk, hønsebouillon og saften af ½ lime. Lad det småsimre i ca. 5 minutter.
  • Hvis du synes saucen skal være tykkere kan du jævne den lidt.
  • Tilsæt æbler og forårsløg, og varm dem med i retten i kort tid.
  • Smag retten til med salt - og eventuelt mere limesaft.
  • Server retten med kogte ris og drys lid saltede peanuts på toppen.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 person | Kalorier: 368 kcal | Kulhydrater: 25 g | Protein: 38 g | Fedt: 14 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Ingredienser på skærebræt
Hakket rød chili
Æble i tern
Kyllingefilet i strimler i en gryde
Kylling og peanut butter i en gryde
Kylling i cremet peanut butter sauce
Kylling i cremet peanut butter sauce
Kylling i cremet peanut butter sauce
Kylling i cremet peanut butter sauce

Kommentarer

  1. Berith Hougaard skriver

    november 21, 2024 at 6:00 pm

    4 stars
    Nemt og lækkert - muligt at sætte sit eget præg på retten.

    Svar
  2. Lissi Olsen skriver

    november 15, 2024 at 4:17 pm

    5 stars
    Lækker nem ret, brugte citron i stedet for lime.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      november 18, 2024 at 10:56 am

      Dejligt at høre! Den tror jeg også snart jeg selv skal lave igen :-)

      Svar
  3. Brian Reinhold skriver

    oktober 27, 2023 at 12:08 pm

    Hej

    3 hønsebouillon hvad er det?
    3 Terninger
    3 Dl.
    3 Terninger i 1,5 ltr. vand

    :-)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 27, 2023 at 1:43 pm

      Den må være smuttet - det er terninger :-)

      Svar
  4. Mette skriver

    maj 12, 2022 at 2:20 pm

    Den kan klart anbefales, jeg servere dog snittet spidskål til i stedet for ris, men det er jo en smags sag😃

    Svar
    • Louise Dam skriver

      maj 14, 2022 at 12:16 am

      Dejligt du kunne bruge opskriften! Ja, men kan både bruge snittet spidskål, og også snittet blomkål hvis man gerne vil erstatte risen, eller eventuelt noget af risene.

      Svar
  5. Lis skriver

    januar 30, 2022 at 3:19 pm

    Skal man fordoblet det, hvis man er 5 personer til mad

    Svar
    • Louise Dam skriver

      januar 31, 2022 at 12:44 pm

      Ja, det ville jeg gøre. Du kan altid gemme eventuelle rester til dagen efter :-)

      Svar
  6. Jette skriver

    juli 01, 2021 at 5:28 pm

    5 stars
    Denne ret er bare så lækker. Jeg kommer et lille skvat fiskesovs i. Det smager også rigtig godt.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juli 04, 2021 at 8:10 pm

      Hvor skønt du kan bruge opskriften :-)

      Svar
  7. Susanne skriver

    april 06, 2021 at 11:09 pm

    Opskriften ser lækker ud, men er den fryseegnet? Leder nemlig efter et alternativ til en wok box der kunne købes i Rema, men som ikke kan købes længere

    Svar
    • Louise Dam skriver

      august 04, 2021 at 12:14 am

      Hej Susanne
      Jeg tror faktisk ikke jeg har fået afprøvet at fryse denne ret ned. Men jeg kan ikke se hvorfor det ikke skulle kunne fungere. Hvis jeg selv havde en rest af den ville den komme i fryseren :-)
      Hilsen Louise

      Svar
  8. Stephan skriver

    juni 18, 2020 at 10:24 pm

    Hej.

    Googlede mig frem til din blog ved at søge på peanut butter sovs, din sovse opskrift ser nem og overskuelig ud :)

    Har grillet i dag og der var en del kyllinge spyd til overs, dem tænkte jeg at putte i en portion peanut butter sovs med ris til, spyddene har nemlig tendens til at blive tørre når de genopvarmes, fedt med billederne.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juli 04, 2020 at 10:42 am

      SKønt du kunne bruge opskriften lidt alternativt :-)

      Svar
  9. ERN skriver

    december 19, 2019 at 7:50 pm

    Min søn sagde at han vil gerne spise noget med kylling og kokosmælk. Jeg googlede og fandt opskriftet.
    Det var en "instant classic". Familien er helt vildt med det. tak!

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 20, 2019 at 11:10 am

      Ej, hvor er det bare dejligt at høre!

      Svar
  10. Jørgen Dan Christensen skriver

    februar 15, 2019 at 3:20 pm

    Din opskrift på "KYLLING I CREMET PEANUTBUTTER SAUCE" var dejlig nem at lave og smagte fantastisk. I forhold til din opskrift supplerede jeg den med gulerødder skåret i fine strimler. Udover peanuts serverede jeg den med blommechutney og med friske blommer i mindre stykker - den syrlighed passede godt til den lidt fede smag af kokosmælk.
    Næste gang vil jeg ikke komme æblerne ind i gryden, men også servere dem ved siden af.

    mvh Jørgen

    Svar
    • Louise Dam skriver

      februar 20, 2019 at 10:00 am

      Hej Jørgen
      Mange tak for både ros til opskriften og flere gode idéer. Det lyder super lækkert det hele!
      Hilsen Louise

      Svar
  11. Kenneth skriver

    september 02, 2018 at 5:41 pm

    Syntes altid jeg ender på din side, for gode og nemme opskriftee

    Svar
    • Louise Dam skriver

      september 02, 2018 at 6:41 pm

      Dejligt at høre :-)

      Svar
  12. Henrik Bilgrav skriver

    juli 15, 2017 at 8:07 pm

    God opskrift Louise og nent at gå til med dine billeder som hjælp

    Svar
  13. Chris skriver

    februar 29, 2016 at 7:55 am

    Flot billede

    Svar
    • Louise Dam skriver

      februar 29, 2016 at 9:49 pm

      Mange tak :-)

      Svar
4.71 from 17 votes (14 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.