• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Aftensmad

    Kyllingespyd med peanutsauce og karry-pastasalat

    Udgivet: mar 5, 2011 · Opdateret: jun 22, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
     
    Kyllingespyd med peanutsauce og karry-pastasalat
    ikon piskeris Chestnut

    Kyllingespyd med peanutsauce og karry-pastasalat

    2 personer
    Forb. tid 45 min
    Samlet tid 45 min
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    KYLLINGESPYD

    • 500 g kyllingefilet
    • 1,5 dl kokosmælk
    • 1 tsk fiskesauce
    • 1 tsk brun farin
    • 1 tsk karrypulver
    • små træ- eller bambusspyd lægges i blød i 30 minutter

    PEANUTSAUCE

    • 2,5 dl kokosmælk
    • 1 spsk karrypasta
    • 2 dl kyllingebouillon
    • 1 spsk fiskesauce
    • 1 spsk brun farin kan erstattes af rørsukker
    • 100 g crunchy peanutbutter
    • 1 tsk lime- eller citronsaft

    Sådan gør du
     

    KYLLINGESPYD

    • Rør kokosmælk, fiskesauce, brun farin og karrypulver sammen i en stor skål. Skær kyllingen i mindre stykker. Læg kyllingestykkerne i skålen med marinade og sørg for at kyllingestykkerne er godt dækket. Dæk skålen til og sæt i køleskabet. Lad kyllingen marinere i mindst en time, helst i 12 timer.
    • Sæt kyllingekødet på spyd og steg på en grillpande i 4-6 minutter, eller i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 10-15 min. eller til de er gennemstegte og har en lækker farve. Servér med det samme med peanutsaucen.

    PEANUTSAUCE

    • Hæld kokosmælken i en kasserolle og varm langsomt op til den simre. Tilsæt karrypasta og lad simre i 4-5 minutter mens der røres ind i mellem. Tilsæt kyllingebouillon, fish sauce, sukker, peanutbutter og lime juice og lad simre i yderligere et minut mens saucen røres til den er glat og jævn. Hæld saucen op i en serveringsskål og lad den afkøle lidt.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 person | Kalorier: 1011 kcal | Kulhydrater: 24 g | Protein: 70 g | Fedt: 74 g
    Bedøm denne opskrift:
    ingen anmeldelser endnu
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
    Kyllingespyd med peanutsauce og karry-pastasalat
    Kyllingespyd med peanutsauce og karry-pastasalat
    Kyllingespyd med peanutsauce og karry-pastasalat
    Kyllingespyd med peanutsauce og karry-pastasalat
    Kyllingespyd med peanutsauce og karry-pastasalat
    Kyllingespyd med peanutsauce og karry-pastasalat
    Kyllingespyd med peanutsauce og karry-pastasalat
    Kyllingespyd med peanutsauce og karry-pastasalat
    « Peanutkylling
    Gratineret fisk i tomatsauce med pasta al limone »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Stine

      august 03, 2017 at 11:09 am

      Hej...

      Kan man lave pastaen med skyr mon?

      Vh

      Svar
      • Louise Dam

        august 06, 2017 at 6:10 pm

        Det tror jeg godt du kan, men det kommer ikke til at smage helt ens.

        Svar
    2. Ninna Møller

      juni 22, 2015 at 4:21 pm

      skal prøve at lave din pastasalat i dag, men jeg er kommet i tvivl om karrypuvler, bare er det almindelige karry kryderi? :-)

      Svar
      • Louise Dam

        juni 22, 2015 at 4:26 pm

        Det er det :-)

        Svar
    3. Ann Mari

      december 07, 2014 at 7:23 pm

      vil bare rose dig for denne opskrift , har lavet den 2 gange nu , og alle jubler ... Tusind tak :)

      Svar
      • Louise Dam

        december 09, 2014 at 11:40 pm

        Ej, det lyder da bare så godt. Måske jeg snart skulle lave den igen så :-)

        Svar
    4. Malene Nielsen

      juli 29, 2014 at 1:04 pm

      Hej, vi er i gang med disse opskrifter, og det lover rigtig godt!
      Vi er dog lidt i tvivl mht. sovsen, da der i opskriften står karry men i fremgangsmåden står karrypaste? Vi gik ud fra at det var karrypaste du mente, men i hvert fald skal det nok rettes medmindre det er os der ikke kan finde ud af at læse det ordentligt? :)

      Svar
      • Louise Dam

        august 01, 2014 at 8:01 pm

        Hej Malene

        Mange tak, jeg har rettet opskriften lidt til nu. Det gør nok ikke det store om mam bruger pasta eller pulver. Håber det blev godt :-)

        Svar
    5. Louise

      maj 06, 2011 at 12:27 pm

      Tak for det, det retter jeg da lige med det samme så :-)

      Svar
    6. Kim

      maj 05, 2011 at 6:07 pm

      Jeg har netop prøvet denne karry salat, og den blev rigtig god.

      Forresten bør du ikke angive mængden af creme fraich i liter (volumen), da densiteten er høj. Du bør derimod i kilogram (masse).

      Svar
    7. Louise

      marts 28, 2011 at 10:14 am

      Øv hvor er det ærgeligt. Jeg har nu også tænkt mig at prøve at lave det lidt mere kaloriefattigt næste gang. Evt. med fromage frais blandet op med noget andet.

      Svar
    8. Anonymous

      marts 27, 2011 at 7:49 pm

      Hej igen Louise,

      Nu har jeg prøvet med ymer, fordi jeg gerne ville have det lidt mere fedtfattigt, og den blev igen bitter, mærkeligt altså!:-)
      Må prøve med creme fraiche istedet næste gang...

      Selvfølgelig vil da lige kigge hvad du ellers har af lækkerier på menuen:-)

      Mvh
      Maya

      Svar
    9. Louise

      marts 17, 2011 at 10:32 pm

      Hej Maya, det er jeg da ked af at høre. Netop fordi jeg syntes den var helt fantastisk. Jeg kan ikke forestille mig det er pga. karryen. Jeg bruger bare en billig en fra netto el.lign.
      Det kan dog godt være den græske yoghurt måske. Der er jo ret stor forskel på de to produkter. Men da jeg kun har lavet den med creme fraiche 18% ved jeg det faktisk ikke.

      Håber du alligevel tør at kaste dig ud i flere af mine retter.

      Hilsen Louise

      Svar
    10. Anonymous

      marts 17, 2011 at 12:41 pm

      Har prøvet at lave din pastasalat, men jeg ved ikke om det bare er mig der har købt det forkerte karry, for det var SÅ bittert, at jeg ikke kunne spise det...
      Ved du hvorfor evt?:-)
      (Har brugt græsk yoghurt istedet, men det skulle ikke gøre nogen forskel tror jeg)

      Med Venlig Hilsen
      Maya

      Svar
    11. Louise

      marts 06, 2011 at 11:14 am

      Tak, det var også rigtig lækkert. Især pastasalaten kan anbefales.

      Svar
    12. Newyorkerbyheart

      marts 06, 2011 at 12:41 am

      Hvor ser det lækkert ud! De kyllingespyd skal helt sikket prøves :-)

      Mange hilsner
      Birthe

      Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Hårdkogte æg
    • Cookies i airfryer
    • Øllebrødsboller
    • Rosenkål i airfryer
    • Pistacieis
    • Øllebrød

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
    • Bananpandekager
    • Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her