Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Thaimad

Cashew chicken

Udgivet: 9. mar 2023 · Opdateret: 9. mar 2023

Her kan du finde en virkelig lækker opskrift på cashew chicken. Det er en asiatisk ret med kylling og cashewnødder, der bliver serveret sammen med ris. Denne her chicken cashew opskrift er nem at gå til, og når du er færdig har du en lækker klassisk thailandsk ret.

Cashew chicken

Opskrift på chicken cashew

Jeg er helt vild med det asiatiske og thailandske køkken, og derfor elsker jeg at lave retterne hjemme i mit eget køkken. De har rigtig mange forskellige retter, som er nemme at lave, og som smager skønt. Én af dem er cashew chicken, hvor kyllingen bliver vendt i en sauce, der er lidt tyk og har en let sødlig smag. Heri er der så også lidt grøntsager og selvfølgelig cashewnødder.

Vi laver den ofte i hverdagene herhjemme, da den er ret nem at lave. Hvis du er ekstra god, kan du jo lave dobbelt portion - så har I også til dagen efter, ligesom retten også kan fryses.

Se også disse opskrifter:
Massaman curry | Pad thai med rejer | Tom Kha Gai suppe

Asiatisk ret med kylling og cashewnødder

Dette er en helt simpel og klassisk asiatisk ret med kylling og cashewnødder. Det er en ret du næsten altid finder på menukortet i Thailand, og med rigtig god grund. Den smager nemlig super godt!

Kyllingen bliver virkelig dejlig mør, og den får en super lækker smag sammen med saucen, som det bliver vendt i. Hvis du gerne vil have en god ret med kylling og ris, er det her et godt bud!

piskeris Grullo

Cashew chicken

4.92 fra 12 stemmer
Justér antalJustér antal: 4 personer
Holdbarhed: 2-3 dage
Fryseegnet: Ja
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 35 minutter min

Udstyr (reklamelink)

  • wok pande
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 125 g (reklamelink)cashewnødder
  • 400 g kyllingebryst
  • 2 spsk (reklamelink)hvedemel
  • olie til stegning
  • 1-2 løg
  • 1 rød peberfrugt
  • 3 forårsløg
  • 1 rød chili
  • 4 fed hvidløg

Saucen

  • 3 spsk østerssauce
  • 2 spsk fiskesauce
  • 1 spsk (reklamelink)soyasauce
  • 1 spsk sukker
  • ½ dl vand

Serveres med

  • jasminris

Sådan gør du
 

  • Rist cashewnødderne på en tør pande og sæt til side.
  • Skær kyllingebryst i strimler og bland dem sammen med hvedemel i en dyb tallerken.
  • Skær løg i mindre både, skær peberfrugt i større tern, skær forårsløg i stykker på cirka 1,5-2 cm, fjern kernerne fra chilien og skær den i tynde skiver, pres hvidløgsfeddene eller hak dem fint.
  • Bland ingredienserne til saucen sammen.
  • Kom lidt olie i en wok og steg kyllingen til den er næsten færdig.
  • Kom så peberfrugt, løg, forårsløg, chili og hvidløg på panden og lad det stege med et par minutter.
  • Tilsæt så saucen og cashewnødderne og lad det hele småsimre i et par minutter. Smag retten godt til.
  • Servér sammen med kogte jasminris.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 person | Kalorier: 383 kcal | Kulhydrater: 24 g | Protein: 29 g | Fedt: 20 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Tip til opskriften!

  • Den klassiske ris at servere til thaimad er jasminris, som er lidt klistrede i konsistensen. Du kan dog også sagtens servere retten med basmatiris.
  • Retten er også super lækker med broccoli i, og du kan også sagtens bruge andre grøntsager til retten.

💭 Spørgsmål og svar til cashew chicken

Hvad er chicken cashew sauce lavet af?

Saucen til chicken cashew er lavet på en base af soyasauce, østerssauce, fiskesauce, og sukker.

Kan jeg bruge andet end cashewnødder?

Hele retten er bygget op omkring cashewnødder, så det vil ikke give det samme resultat, hvis du eksempelvis bruger mandler eller en anden nød.

Cashew chicken

Kommentarer

  1. Helle Korczak Vedel skriver

    februar 04, 2025 at 6:32 pm

    5 stars
    Dejlig opskrift. Har lavet den flere gange

    Svar
    • Louise Dam skriver

      februar 19, 2025 at 12:31 pm

      Skønt at høre :-)

      Svar
4.92 from 12 votes (11 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.