Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Jul

Marengs juletræer

Udgivet: 18. nov 2021 · Opdateret: 18. nov 2021

Få min opskrift på disse fine grønne marengs juletræer, der er helt perfekte i den søde juletid.

Marengs juletraeer

Disse fine grønne marengs juletræer er ultra nemme at lave, og så pynter de altså så godt på slik og konfektfadet. Marengs består helt enkelt bare af æggehvider og sukker der bliver pisket, og så bliver de bagt ved lav varme i ovnen. Så de nærmest bare bliver tørret.

For at få juletræerne grønne har jeg farvet min marengs med grøn pastafarve. Så er marengsen blot blevet sprøjtet ud med en sprøjtepose med en stor stjernetyl, pyntet med lidt krymmel der gerne skulle ligne julekugler og så ellers bagt i ovnen.

Læs også: Julebrownies som rensdyr | Cornflakestoppe | Rocky road med kokosmarcipan, skumfiduser, mandler og ruby chokolade

Disse marengs juletræer skal efter min mening være sprøde udenpå og så gerne stadig lidt fugtige og chewy i midten.

piskeris Grullo

Marengs juletræer

5 fra 4 stemmer
Justér antalJustér antal: 30 stk.
Holdbarhed: 2 uger
Fryseegnet: Nej
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 1 time t 10 minutter min
Samlet tid 1 time t 25 minutter min

Udstyr (reklamelink)

  • (reklamelink)Stjernetyl
  • (reklamelink)Sprøjtepose
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

Marengs

  • 3 æggehvider
  • 150 g sukker
  • ½ tsk (reklamelink)hvidvinseddike, eller citronsaft
  • grøn pastafarve, Jeg har brugt Wilton Leaf Green

Pynt

  • miniperler fra ODENSE, eller lignende sukkerkugler

Sådan gør du
 

  • Pisk æggehviderne skummende enten med elpisker eller røremaskine. Tilsæt sukker og pisk til det er helt stift og kom så eddiken i.
  • Tilsæt lidt grøn pastafarve og bland rundt i marengsen. Du kan også male striber med pastafarven (evt. flere nuancer af grøn) indeni din sprøjtepose. Så giver det et spil af farver i marengsen.
  • Hæld din marengs i en sprøjtepose med en stjernetyl.
  • Sprøjt små juletræer ud på en bageplade med bagepapir. Sprøjt det ud af 3 omgange. Hold din sprøjtepose lodret og tryk så først en gang, løft den en smule og tryk igen og løft den en smule igen og tryk en sidste gang. Så skulle du gerne få et fint juletræ. Det kan godt kræve et par forsøg for du har teknikken.
  • Pynt med små sukkerkugler eller lignende, så det ligner der er julekugler på træet.
  • Bag i ovnen ved 110 grader i cirka 1 time - 1 time og 10 minutter.

Noter

Opbevares i en kagedåse.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 stk. | Kalorier: 21 kcal | Kulhydrater: 5 g | Protein: 1 g | Fedt: 1 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Oftest stillede spørgsmål til opskriften

Kan jeg bruge frugtfarve til mine marengs juletræer?

Jeg vil ikke anbefale at bruge frugtfarve til den grønne farve. Det gør marengsen våd, og du får ikke samme gode resultat. En pastafarve er fast i det og ikke en væske.

Hvor længe kan de holde sig?

De kan holde ret lang tid. Nogle uger vil jeg bestemt mene. Sørg for at opbevare dem i en tætlukket dåse.

Hvorfor skal der eddike i marengs?

Eddiken er med til at stabilisere din marengs, da det binder proteinerne i æggehviderne sammen.

Du kan erstatte eddike med citronsaft. Det er syren der er vigtig i denne sammenhæng.

Hvorfor bliver mine æggehvider ikke stive?

Hvis du har problemer med at piske dine æggehvider stive kan det være fordi de redskaber du anvender ikke er HELT rene. Der må slet ikke være rester af fedtstof eller lignende på skål og piskeris. Så kan du ikke piske din æggehvider stive.

Derudover kan temperaturen på æggene også have en betydning. Tag gerne æggene ud af køleskabet ½ time før du skal i gang med at lave din marengs, så dine æg ikke er for kolde.

Kommentarer

  1. Piskeriset skriver

    november 19, 2021 at 4:49 pm

    De er simpelthen så søde <3

    Svar
    • Louise Dam skriver

      november 29, 2021 at 9:33 am

      Mange tak :-)

      Svar
5 from 4 votes (4 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.