• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Højtider og særlige lejligheder » Jul

    Marengs juletræer

    Udgivet: nov 18, 2021 · Opdateret: nov 18, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv

    Få min opskrift på disse fine grønne marengs juletræer, der er helt perfekte i den søde juletid.

    Marengs juletraeer

    Disse fine grønne marengs juletræer er ultra nemme at lave, og så pynter de altså så godt på slik og konfektfadet. Marengs består helt enkelt bare af æggehvider og sukker der bliver pisket, og så bliver de bagt ved lav varme i ovnen. Så de nærmest bare bliver tørret.

    For at få juletræerne grønne har jeg farvet min marengs med grøn pastafarve. Så er marengsen blot blevet sprøjtet ud med en sprøjtepose med en stor stjernetyl, pyntet med lidt krymmel der gerne skulle ligne julekugler og så ellers bagt i ovnen.

    Læs også: Julebrownies som rensdyr | Cornflakestoppe | Rocky road med kokosmarcipan, skumfiduser, mandler og ruby chokolade

    Disse marengs juletræer skal efter min mening være sprøde udenpå og så gerne stadig lidt fugtige og chewy i midten.

    ikon piskeris Chestnut

    Marengs juletræer

    30 stk.
    Holdbarhed: 2 uger
    Fryseegnet: Nej
    Forb. tid 15 min
    Tilb. tid 1 t 10 min
    Samlet tid 1 t 25 min

    Udstyr (reklamelink)

    • Stjernetyl
    • Sprøjtepose
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    Marengs

    • 3 æggehvider
    • 150 g sukker
    • ½ tsk hvidvinseddike eller citronsaft
    • grøn pastafarve Jeg har brugt Wilton Leaf Green

    Pynt

    • miniperler fra ODENSE eller lignende sukkerkugler

    Sådan gør du
     

    • Pisk æggehviderne skummende enten med elpisker eller røremaskine. Tilsæt sukker og pisk til det er helt stift og kom så eddiken i.
    • Tilsæt lidt grøn pastafarve og bland rundt i marengsen. Du kan også male striber med pastafarven (evt. flere nuancer af grøn) indeni din sprøjtepose. Så giver det et spil af farver i marengsen.
    • Hæld din marengs i en sprøjtepose med en stjernetyl.
    • Sprøjt små juletræer ud på en bageplade med bagepapir. Sprøjt det ud af 3 omgange. Hold din sprøjtepose lodret og tryk så først en gang, løft den en smule og tryk igen og løft den en smule igen og tryk en sidste gang. Så skulle du gerne få et fint juletræ. Det kan godt kræve et par forsøg for du har teknikken.
    • Pynt med små sukkerkugler eller lignende, så det ligner der er julekugler på træet.
    • Bag i ovnen ved 110 grader i cirka 1 time - 1 time og 10 minutter.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Noter

    Opbevares i en kagedåse.

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 stk. | Kalorier: 21 kcal | Kulhydrater: 5 g | Protein: 1 g | Fedt: 1 g
    Bedøm denne opskrift:
    5 fra 4 stemmer
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Oftest stillede spørgsmål til opskriften

    Kan jeg bruge frugtfarve til mine marengs juletræer?

    Jeg vil ikke anbefale at bruge frugtfarve til den grønne farve. Det gør marengsen våd, og du får ikke samme gode resultat. En pastafarve er fast i det og ikke en væske.

    Hvor længe kan de holde sig?

    De kan holde ret lang tid. Nogle uger vil jeg bestemt mene. Sørg for at opbevare dem i en tætlukket dåse.

    Hvorfor skal der eddike i marengs?

    Eddiken er med til at stabilisere din marengs, da det binder proteinerne i æggehviderne sammen.

    Du kan erstatte eddike med citronsaft. Det er syren der er vigtig i denne sammenhæng.

    Hvorfor bliver mine æggehvider ikke stive?

    Hvis du har problemer med at piske dine æggehvider stive kan det være fordi de redskaber du anvender ikke er HELT rene. Der må slet ikke være rester af fedtstof eller lignende på skål og piskeris. Så kan du ikke piske din æggehvider stive.

    Derudover kan temperaturen på æggene også have en betydning. Tag gerne æggene ud af køleskabet ½ time før du skal i gang med at lave din marengs, så dine æg ikke er for kolde.

    Følg mig på Instagram
    « Æbler med gelé
    Vaniljekranse »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Piskeriset

      november 19, 2021 at 4:49 pm

      De er simpelthen så søde <3

      Svar
      • Louise Dam

        november 29, 2021 at 9:33 am

        Mange tak :-)

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Hårdkogte æg
    • Cookies i airfryer
    • Øllebrødsboller
    • Rosenkål i airfryer
    • Pistacieis
    • Øllebrød

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
    • Bananpandekager
    • Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her