• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Højtider og særlige lejligheder » Jul

    Rocky road med kokosmarcipan, skumfiduser, mandler og ruby chokolade

    Udgivet: nov 2, 2020 · Opdateret: nov 10, 2020 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
    Rocky road med kokosmarcipan skumfiduser og ruby chokolade

    Rocky Road er en form for konfekt, der er super nem og hurtig at lave! Den kommer vist nok oprindeligt fra Australien, men findes vist nærmest over hele verden i forskellige variationer. Herhjemme er det nok mest til jul, der bliver lavet Rocky Road, som en form for konfekt. Men man kan i princippet sagtens lave det hele året rundt efter min mening. Det er faktisk blot smeltet chokolade med en masse forskelligt fyld i.

    Udover at der vist nok altid skal være skumfiduser i Rocky Road, så er der vist ikke så mange andre regler. Man kommer simpelthen bare det i man synes er lækkert! Eller hvis man har nogle rester af forskellige ting liggende, så kan det helt sikkert også bruges. Jeg har valgt at blande mørk chokolade og mælkechokolade sammen og som fyld kom der ristede mandler, skumfiduser, kokosmarcipan og Ruby chokoladeknapper.

    Læs også: Brownie med skumfiduser og peanuts | Mozartkugler | Chokoladefudge med nødder

    Det ultra nemt at lave da det blot at smelte chokoladen, blande fyldet i og hælde det i en form. Så er det blot lige at vente et par timer indtil det er kølet ned og er blevet fast. Så kan din Rocky Road skæres ud i mindre stykker og nydes.

    Opskriften får du herunder, og husk du blot kan tilføje hvad du lige har af fyld til din Rocky Road :-)

    Rocky road med kokosmarcipan skumfiduser og ruby chokolade

    Rocky road med kokosmarcipan, skumfiduser, mandler og ruby chokolade

    5 fra 5 stemmer
    Gem på Pinterest
    Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter
    25 stk.
    Forb. tid 5 min
    Tilb. tid 5 min
    Køletid 2 t
    Samlet tid 2 t 10 min
    Udskriv

    Udstyr (reklamelink)

    • Form med bagepapir (min var 27x9,5 cm)

    Ingredienser

    • 150 g mørk chokolade
    • 150 g mælkechokolade
    • 100 g mandler ristede på panden
    • 50 g mini skumfiduser eller store der bliver klippet ud
    • 100 g kokosmarcipan kan erstattes af alm. marcipan
    • 50 g ruby chokoladeknapper
    - undgå din skærm går ud

    Sådan gør du
     

    • Hak den mørke chokolade og mælkechokoladen groft.
    • Smelt begge dele sammen i en skål i mikrobølgeovnen eller over vandbad.
    • Rist de hele mandler på panden indtil de lige begynder at tage farve.
    • Bland de hele ristede mandler, mini skumfiduser, kokosmarcipan brækket i mindre stykker og ruby chokoladeknapper sammen med den smeltede chokolade.
    • Fordel hele blandingen i en form (min var 27x9,5 cm) beklædt med bagepapir og stil på køl i cirka 2 timer.
    • Når chokoladen er størknet tager du den ud af køleskabet og skærer den i mindre stykker. Jeg kan godt lide de står lidt på køkkenbordet inden de spises. Så er de ikke så hårde.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 stk. | Kalorier: 121 kcal | Kulhydrater: 12 g | Protein: 2 g | Fedt: 8 g
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
    • Rockyroad med kokosmarcipan skumfiduser og ruby chokolade
    • Chokolade med kokosmarcipan skumfiduser og ruby chokolade
    • Konfekt med kokosmarcipan skumfiduser og ruby chokolade
    • Rocky road med kokosmarcipan skumfiduser og ruby chokolade
    Følg mig på Instagram
    « Gammeldags æblekage med makroner
    Laksetatar med æble og avokado »

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise Dam, Louisesmadblog.dk

    Jeg hedder Louise, jeg er 34 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.
    Læs mere om mig!

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Giv blomster med 10 % i rabat hos Euroflorist med koden LOUISEMAD10 (reklamelink)
    Køb her