• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Højtider og særlige lejligheder » Jul

    Mozartkugler

    Udgivet: dec 11, 2015 · Opdateret: apr 29, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
     
    dcbceeaa o

    Mozartkugler er en klassiker indenfor konfekt. Mozartkugler er super nemme at lave og kræver kun 3 ingredienser. I min verden består en mozartkugle af en kerne af nougat med marcipan omkring og overtrukket med mørk chokolade. Efter en hurtig søgning på Google kan jeg dog se at der er lidt forskellige varianter. Den oprindelige mozartkugle havde f.eks. et lag af pistaciemarcipan og der er også nogle der mener der skal være en hasselnød i midten af kuglen. Men her får I altså den helt simple opskrift på mozartkugler. De spises hovedsageligt til jul, men de kan sagtens spises hele året rundt. Se også alle mine andre juleopskrifter.

    dcbceeaa o

    Mozartkugler

    3.67 fra 3 stemmer
    Gem på Pinterest
    Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter
    10 Stk.
    Tilb. tid 20 min
    Samlet tid 20 min
    Udskriv

    Ingredienser

    • 150 g marcipan
    • 50 g nougat
    • 100 g mørk chokolade cirka 55 % du kan bruge den chokolade du bedst kan lide
    - undgå din skærm går ud

    Sådan gør du
     

    • Skær 10 firkantede stykker nougat.
    • Skær ligeleds 10 skiver marcipan.
    • Rul maricpanen til en kugle og tryk den helt flad.
    • Læg et stykke nougat i midten af det flade stykke marcipan.
    • Fold marcipanen rundt om nougatstykket og tril den til sidst til en fin kugle.
    • Forsæt til du har 10 kugler marcipan med nougat i midten.
    • Smelt chokoladen i et vandbad.
    • Enkeltvis dypper du marcipankuglerne i den smeltede chokolade og stiller dem på en tallerken med bagepapir. Drys eventuelt med lidt kakaonips eller anden pynt. Lad mozartkuglerne stå indtil chokoladen er helt stivnet. Stil dem gerne et køligt sted.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 stk. | Kalorier: 145 kcal | Kulhydrater: 18 g | Protein: 3 g | Fedt: 7 g
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Mozartkugler (18)
    Mozartkugler (19)
    Mozartkugler (21)
    Mozartkugler (9)
    Mozartkugler (12)
    Mozartkugler (13)
    Mozartkugler (15)
    Mozartkugler (17)

     

    Skrevet af: Louise DamChokolade, Marcipan, NougatKategori: Jul, Konfekt, Påske, Tørkager, kugler, barer, karameller og konfekt

    Følg mig på Instagram
    « Hjemmelavet leverpostej
    Bananbrød »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Lenette

      december 14, 2020 at 8:47 pm

      Yep, bør altså også have pistacie, hvis det skal være mozartkugler

      Svar
      • Louise Dam

        december 14, 2020 at 10:12 pm

        Ja, det har du helt ret i :-)

        Svar
    2. Sascha

      juni 25, 2018 at 6:42 pm

      Hej, Louise. Ville bare lige gøre dig opmærksom på, at der i de originale kugler fra Saltzburg, af mærket Reber, også er marzipan lavet på pistacie i. Sådan at de er lavet med både Mandler, Pistacie- og Hasselnødder.. Pistacie er naturligvis også meget dyrt at skaffe, derfor laver de fleste andre mærker dem uden.

      Svar
      • Louise Dam

        juli 04, 2018 at 11:26 pm

        Hej Sascha, så blev jeg lige så meget klogere :-)

        Svar
    3. Valenitna Chirico

      december 23, 2015 at 2:56 pm

      When I went to Austria I wasn't able to eat them!!! What a pity, even if I'm pretty sure they're too sweet for my taste because of marzipan.
      I remember I bought a huge stock for my relatives.
      Another pity? No Sachertorte... :/
      Thank for the recipe, it looks so incredibly easy. The picture are amazing too, really professional.
      By the way, do you prefer the nougat or a whole nut inside?
      Lots of love,
      Valentina

      Svar
      • Louise Dam

        december 25, 2015 at 6:14 pm

        Hello,
        Thanks for your comment. Normally I make them with nougat inside - but they are also great with at hazelnut, or maybe both? :-)

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise Dam, Louisesmadblog.dk

    Jeg hedder Louise, jeg er 34 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.
    Læs mere om mig!

    Nye opskrifter

    Rabarbersaft

    Rabarbersaft

    Rabarberkompot

    Rabarberkompot

    Mango Lassi

    Mango lassi

    Chicken Tikka Masala

    Chicken tikka masala

    Varme hveder hvedeknopper

    Varme hveder

    Bananboller med chokolade

    Bananboller med chokolade

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Giv blomster med 10 % i rabat hos Euroflorist med koden LOUISEMAD10 (reklamelink)
    Køb her