Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Jul

Mozartkugler

Udgivet: 11. dec 2015 · Opdateret: 29. apr 2021

 
dcbceeaa o

Mozartkugler er en klassiker indenfor konfekt. Mozartkugler er super nemme at lave og kræver kun 3 ingredienser. I min verden består en mozartkugle af en kerne af nougat med marcipan omkring og overtrukket med mørk chokolade. Efter en hurtig søgning på Google kan jeg dog se at der er lidt forskellige varianter. Den oprindelige mozartkugle havde f.eks. et lag af pistaciemarcipan og der er også nogle der mener der skal være en hasselnød i midten af kuglen. Men her får I altså den helt simple opskrift på mozartkugler. De spises hovedsageligt til jul, men de kan sagtens spises hele året rundt. Se også alle mine andre juleopskrifter.

piskeris Grullo

Mozartkugler

3.75 fra 4 stemmer
Justér antalJustér antal: 10 Stk.
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 20 minutter min
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 150 g (reklamelink)marcipan
  • 50 g nougat
  • 100 g (reklamelink)mørk chokolade cirka 55 %, du kan bruge den chokolade du bedst kan lide

Sådan gør du
 

  • Skær 10 firkantede stykker nougat.
  • Skær ligeleds 10 skiver marcipan.
  • Rul maricpanen til en kugle og tryk den helt flad.
  • Læg et stykke nougat i midten af det flade stykke marcipan.
  • Fold marcipanen rundt om nougatstykket og tril den til sidst til en fin kugle.
  • Forsæt til du har 10 kugler marcipan med nougat i midten.
  • Smelt chokoladen i et vandbad.
  • Enkeltvis dypper du marcipankuglerne i den smeltede chokolade og stiller dem på en tallerken med bagepapir. Drys eventuelt med lidt kakaonips eller anden pynt. Lad mozartkuglerne stå indtil chokoladen er helt stivnet. Stil dem gerne et køligt sted.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 stk. | Kalorier: 145 kcal | Kulhydrater: 18 g | Protein: 3 g | Fedt: 7 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Mozartkugler (18)
Mozartkugler (19)
Mozartkugler (21)
Mozartkugler (9)
Mozartkugler (12)
Mozartkugler (13)
Mozartkugler (15)
Mozartkugler (17)

 

Skrevet af: Louise Dam[show_post_categories show="tag"]Kategori: [show_post_categories show="category"]

Kommentarer

  1. Lenette skriver

    december 14, 2020 at 8:47 pm

    Yep, bør altså også have pistacie, hvis det skal være mozartkugler

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 14, 2020 at 10:12 pm

      Ja, det har du helt ret i :-)

      Svar
  2. Sascha skriver

    juni 25, 2018 at 6:42 pm

    Hej, Louise. Ville bare lige gøre dig opmærksom på, at der i de originale kugler fra Saltzburg, af mærket Reber, også er marzipan lavet på pistacie i. Sådan at de er lavet med både Mandler, Pistacie- og Hasselnødder.. Pistacie er naturligvis også meget dyrt at skaffe, derfor laver de fleste andre mærker dem uden.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juli 04, 2018 at 11:26 pm

      Hej Sascha, så blev jeg lige så meget klogere :-)

      Svar
  3. Valenitna Chirico skriver

    december 23, 2015 at 2:56 pm

    When I went to Austria I wasn't able to eat them!!! What a pity, even if I'm pretty sure they're too sweet for my taste because of marzipan.
    I remember I bought a huge stock for my relatives.
    Another pity? No Sachertorte... :/
    Thank for the recipe, it looks so incredibly easy. The picture are amazing too, really professional.
    By the way, do you prefer the nougat or a whole nut inside?
    Lots of love,
    Valentina

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 25, 2015 at 6:14 pm

      Hello,
      Thanks for your comment. Normally I make them with nougat inside - but they are also great with at hazelnut, or maybe both? :-)

      Svar
3.75 from 4 votes (4 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.