• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Søde sager » Kager » Favoritter fra bageren

    Napoleonshatte

    Udgivet: nov 10, 2022 · Opdateret: nov 10, 2022 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv

    Her kan du finde en virkelig nem og simpel napoleonshatte opskrift, så du selv kan lave en klassisk bagerkage derhjemme. Det er i virkeligheden en meget simpel opskrift, så det er ikke svært at lave hjemmelavet napoleonshatte. Du kan også læse mere om napoleonshattens historie længere nede.

    Napoleonshatte

    En klassisk bagerkage

    Napoleonshatten er en klassisk bagerkage, og mange glemmer nok, at de rent faktisk selv kan lave den hjemme i køkkenet. Selvfølgelig smager dem fra bageren godt, men hjemmelavet napoleonshatte smager nu bare bedst.

    Selve kagen består blot af en mørdej og en fyld lavet på marcipan, sukker og æggehvide - intet andet. Jeg dypper den desuden i en god mørk chokolade, og det giver lige det sidste. Jeg tempererer min chokolade, men du kan også smelte den forsigtigt over et vandbad eller i mikroovnen.

    Prøv også disse opskrifter:
    Hjemmelavet jordbærkage | Studenterbrød | Kringle med remonce

    Opskrift på hjemmelavet napoleonshatte

    Jeg lover dig, at de her kager er nemme at lave. Desværre laver jeg dem ikke ofte nok, men jeg elsker at vælge dem hos bageren. Det er dog en skam, da de jo er dejligt nemme at lave selv. Denne opskrift på napoleonshatte giver cirka 20 styks, men hvis du laver dem lidt mindre, kan der godt blive til 30. Det passer godt i størrelsen, hvis du laver et kagebord, og dine gæster skal smage lidt af hvert.

    📖 Opskrift

    ikon piskeris Chestnut

    Napoleonshatte

    20 stk
    Holdbarhed: 2-3 dage
    Fryseegnet: Ja
    Forb. tid 45 min
    Tilb. tid 45 min
    Samlet tid 1 t 30 min

    Udstyr (reklamelink)

    • Skåle
    • Foodprocessor eller lign.
    • Elpisker
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    Mørdej

    • 200 g hvedemel
    • 100 g smør koldt
    • 50 g flormelis
    • 1 æg

    Fyld

    • 250 g marcipan
    • 100 g sukker
    • 1 æggehvide

    Pynt

    • 150 g mørk chokolade

    Sådan gør du
     

    Mørdej

    • Skær smørret i tern.
    • Bland hvedemel og flormelis sammen i din food processor.
    • Tilsæt smørret i tern og kør food processoren indtil det hele er smuldret. Du kan også sagtens smuldre smørret i mel og flormelis med hånden i en skål.
    • Pisk ægget let sammen inden du tilsætter det til dejen. Start med ½ æg og se om det er nok til at samle dejen. Ellers kan du tilsætte lidt ekstra. Der skal kun æltes eller køres på food processoren indtil dejen lige nøjagtigt er samlet. Den må ikke æltes for meget. Så risikerer du at få en hård dej i stedet for en sprød dej når den er bagt.
    • Læg dejen i en frysepose eller husholdningsfilm og læg den i køleskabet i cirka 30 minutter. Imens laver du fyldet.

    Fyld

    • Pisk sukker og æggehvide lyst og luftigt.
    • Del marcipanen i mindre stykker og ælt sukkerhviden ind i marcipanen. Det skal ikke blive alt for fedtet, så det kan være du ikke skal bruge det hele. Sæt det i køleskabet.

    Samling af kagerne

    • Tag mørdejen ud af køleskabet og rul den forholdsvis tyndt ud. Cirka 3 mm.
    • Udstik mørdejen i cirkler på cirka 8 cm i diameter og 20 stk. Eller brug en mindre udstikker på 5-6 cm hvis du vil lave mini napoleonshatte.
      Husk, hvis du har ændret i antal i opskriften skal det også ændres her.
    • Tag marcipanmassen ud af køleskabet.
    • Rul marcipanmassen ud i 2 pølser og skær hver pølse i 10 stk. Rul stykkerne til kugler.
      Husk, hvis du har ændret i antal i opskriften skal det også ændres her.
    • Læg nu hver kugle ovenpå en cirkel af mørdej.
    • Fold så mørdejen op omkring marcipankuglen så den hæfter ved 3 steder og giv den et lille tryk.
    • Bages i cirka 10-12 minutter ved 200 grader eller indtil de er gyldne.
    • Lad napoleonshattene køle af og dyp herefter bunden af kagen i smeltet mørk chokolade. (helst tempereret)

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Video

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 stk. | Kalorier: 204 kcal | Kulhydrater: 25 g | Protein: 3 g | Fedt: 11 g
    Bedøm denne opskrift:
    5 fra 1 stemme
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Tips til opskriften!

    • Sørg for ikke at ælte mørdejen for meget. Så risikerer du nemlig at få en hård dej i stedet for en sprød dej når kagen er bagt.
    • Jeg har brugt en udstikker på 8 cm i min opskrift, men du kan også bruge en på 5-6 cm og lave mini napoleonshatte.
    • Prøv også at komme en smule nougat i midten af dine marcipankugler. Det er også rigtig lækkert.

    Historien om napoleonshatten

    Historien begynder helt tilbage i 1856, hvor man for første gang stødte på kagen, der havde navnet napoleonshat. Højst sandsynligt blev den navngivet efter Napoleon, da han var meget på mode, så det gav mening at navngive kagen efter ham. Og Napoleonshat er selvfølgelig fordi kagen ligner den lille trekantede hat, som Napoleon brugte.

    Det var også i den periode fra midten af 1800-tallet frem til starten af 1900-tallet, at det rige borgerskab begyndte at gå til bageren og bruge penge på konditorkager. Det var eksempelvis først i 1911, at Sarah Bernhardt kagen blev opfundet. Den kage blev opkaldt efter en meget kendt skuespillerinde.

    💭 Spørgsmål og svar til opskriften

    Hvordan opbevarer man napoleonshatte?

    Du kan opbevare dem på køl eller fryse dem ned. Dog kan du kun fryse dem ned, hvis du lige venter lidt med at dyppe dem i chokolade, til de er tøet op.

    Kan man lave napoleonshatte med nougat?

    Ja, det kan du godt. Så kan du komme en lille kugle nougat ind i marcipanklumpen.

    Kan napoleonshatte fryses?

    Napoleonshatte kan sagtens fryses når de er bagt. Vent dog med at dyppe dem i chokolade til de skal serveres.

    Napoleonshatte
    Napoleonshatte
    Napoleonshatte
    Napoleonshatte
    Napoleonshatte
    Napoleonshatte
    Napoleonshatte
    Napoleonshatte
    Napoleonshatte
    Napoleonshatte
    Napoleonshatte
    Napoleonshatte
    Napoleonshatte
    Napoleonshatte
    Napoleonshatte
    Napoleonshatte
    Napoleonshatte
    Napoleonshatte
    Napoleonshatte
    « Pistaciesmør
    Nachos med kylling »

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Paaske cookies
      Påske cookies
    • Vegetarisk hoensesalat
      Vegetarisk hønsesalat
    • Paaske islagkage
      Påske islagkage
    • Oreo is
      Oreo is
    • Cashew chicken
      Cashew chicken
    • Sproede foraarsruller i airfryer
      Forårsruller i airfryer

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med floedeosteglasur
      Gulerodskage med ostecreme
      #wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-1-33); }#wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-1-50); }#wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-1-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-1-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-1-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-1-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Syltede rødløg
      Syltede rødløg
      #wprm-recipe-user-rating-2 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-2 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-2-33); }#wprm-recipe-user-rating-2 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-2-50); }#wprm-recipe-user-rating-2 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-2-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-2-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-2-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-2-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Bananpandekager
      Bananpandekager
      #wprm-recipe-user-rating-3 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-3 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-3-33); }#wprm-recipe-user-rating-3 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-3-50); }#wprm-recipe-user-rating-3 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-3-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-3-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-3-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-3-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Dahl opskrift
      Indisk dahl
      #wprm-recipe-user-rating-4 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-4 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-4-33); }#wprm-recipe-user-rating-4 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-4-50); }#wprm-recipe-user-rating-4 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-4-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-4-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-4-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-4-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Pastasalat med cremet karrydressing og groentsager
      Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
      #wprm-recipe-user-rating-5 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-5 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-5-33); }#wprm-recipe-user-rating-5 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-5-50); }#wprm-recipe-user-rating-5 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-5-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-5-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-5-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-5-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Bagekartofler opskrift
      Bagekartofler
      #wprm-recipe-user-rating-6 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-6 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-6-33); }#wprm-recipe-user-rating-6 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-6-50); }#wprm-recipe-user-rating-6 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-6-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-6-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-6-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-6-66 stop { stop-color: #343434; }

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her