
Jeg har længe gerne ville prøve at bage en rigtig lækker gammeldags kringle med remonce. Det er sådan noget man får alt for sjældent. Det hører sig lidt til mine bedsteforældres generation - men jeg synes nu det smager forrygende, og derfor blev jeg da også selv nødt til at kaste mig ud i det. Det kan være lidt svært at styre kringlen når man skal folde den - men hvis man er ligeglad med det kan man jo istedet lave to stænger med fyld. Det smager helt sikkert lige godt :-)
Kringle med remonce
Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplanIngredienser
- ¼ pakke 12,5 g gær
- 0,5 dl sødmælk
- 1 æg
- 1 spsk sukker
- 1 tsk kardemomme
- 300 g hvedemel
- 125 g smør smeltet eller meget blødt
Remonce/fyld
- 100 g marcipan
- 100 g sukker
- 100 g blødt smør
- 2-3 spsk hvedemel
- 1 æg til pensling
Sådan gør du
- Lun mælken i en gryde eller i mikroovnen.
- Hæld mælken i en skål/røremaskine.
- Rør gæren ud i mælken.
- Tilsæt æg, sukker og kardemomme og rør rundt.
- Tilsæt mel og blødt smør og ælt dejen godt igennem - i hånden eller på maskine.
- Lad dejen hæve i 45 minutter.
- Imens dejen hæver laver du remoncen ved at rive marcipanen og blande den med sukker, blødt smør og hvedemel gør at remoncen ikke flyder så nemt ud)
- Når dejen er færdighævet ruller du den ud i cirka 80-100 cm gange 15-20 cm ( så lang du nu kan få den)
- Fordel remoncen cirka midt på dejen.
- Fold den ene halvdel over remoncen.
- Pensl med æg ovenpå den halvdel du lige har foldet og fold så den anden halvdel over - så der bliver lukket tæt.
- Så skal rullen foldes til en kringle - vær opmærksom på at jeg faktisk til sidst har glemt at krydse enderne over hinanden - så det kan du jo gøre hvis du vil :-). Flyt rullen over på en bageplade med bagepapir og fold den så til en kringle.
- Lad kringlen hæve i cirka 1 time (gerne mere) og bag den så i ovnen ved 200 grader i cirka 20 minutter.
Dine egne noter
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Servering: 1 person
| Kalorier: 479 kcal | Kulhydrater: 51 g | Protein: 7 g | Fedt: 28 g
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Skrevet af: Louise DamÆg, Gær, Hvedemel, Kardemomme, Marcipan, Smør, Sødmælk, SukkerKategori: Favoritter fra bageren, Fødselsdag, Kager, Søde sager, Sødt bagværk
Skriv et svar