• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Søde sager

    Kringle med remonce

    Udgivet: mar 31, 2017 · Opdateret: apr 25, 2022 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
     
    Remon

    Jeg har længe gerne ville prøve at bage en rigtig lækker gammeldags kringle med remonce. Det er sådan noget man får alt for sjældent. Det hører sig lidt til mine bedsteforældres generation - men jeg synes nu det smager forrygende, og derfor blev jeg da også selv nødt til at kaste mig ud i det. Det kan være lidt svært at styre kringlen når man skal folde den - men hvis man er ligeglad med det kan man jo istedet lave to stænger med fyld. Det smager helt sikkert lige godt :-)

    Remon

    Kringle med remonce

    5 fra 1 stemme
    Gem på Pinterest
    Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter
    8 personer
    Forb. tid 30 min
    Samlet tid 3 t
    Udskriv

    Ingredienser

    • ¼ pakke 12,5 g gær
    • 0,5 dl sødmælk
    • 1 æg
    • 1 spsk sukker
    • 1 tsk kardemomme
    • 300 g hvedemel
    • 125 g smør smeltet eller meget blødt

    Remonce/fyld

    • 100 g marcipan
    • 100 g sukker
    • 100 g blødt smør
    • 2-3 spsk hvedemel
    • 1 æg til pensling
    - undgå din skærm går ud

    Sådan gør du
     

    • Lun mælken i en gryde eller i mikroovnen.
    • Hæld mælken i en skål/røremaskine.
    • Rør gæren ud i mælken.
    • Tilsæt æg, sukker og kardemomme og rør rundt.
    • Tilsæt mel og blødt smør og ælt dejen godt igennem - i hånden eller på maskine.
    • Lad dejen hæve i 45 minutter.
    • Imens dejen hæver laver du remoncen ved at rive marcipanen og blande den med sukker, blødt smør og hvedemel gør at remoncen ikke flyder så nemt ud)
    • Når dejen er færdighævet ruller du den ud i cirka 80-100 cm gange 15-20 cm ( så lang du nu kan få den)
    • Fordel remoncen cirka midt på dejen.
    • Fold den ene halvdel over remoncen.
    • Pensl med æg ovenpå den halvdel du lige har foldet og fold så den anden halvdel over - så der bliver lukket tæt.
    • Så skal rullen foldes til en kringle - vær opmærksom på at jeg faktisk til sidst har glemt at krydse enderne over hinanden - så det kan du jo gøre hvis du vil :-). Flyt rullen over på en bageplade med bagepapir og fold den så til en kringle.
    • Lad kringlen hæve i cirka 1 time (gerne mere) og bag den så i ovnen ved 200 grader i cirka 20 minutter.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Noter

    Jeg har fundet det meste af opskriften hos because it matters.

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 person
    | Kalorier: 479 kcal | Kulhydrater: 51 g | Protein: 7 g | Fedt: 28 g
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Kringle med remonce (1)Collage1Collage2Collage3Collage4
    Kringle med remonce (19)Kringle med remonce (20)Kringle med remonce (21)Kringle med remonce (23)Kringle med remonce (24)Kringle med remonce (26)Kringle med remonce (27)Kringle med remonce (28)Kringle med remonce (25)

     

    Skrevet af: Louise DamÆg, Gær, Hvedemel, Kardemomme, Marcipan, Smør, Sødmælk, SukkerKategori: Favoritter fra bageren, Fødselsdag, Kager, Søde sager, Sødt bagværk

    Følg mig på Instagram
    « Det perfekte blødkogte æg
    Svensk pølseret »

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise Dam, Louisesmadblog.dk

    Jeg hedder Louise, jeg er 34 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.
    Læs mere om mig!

    Nye opskrifter

    Rabarbersaft

    Rabarbersaft

    Rabarberkompot

    Rabarberkompot

    Mango Lassi

    Mango lassi

    Chicken Tikka Masala

    Chicken tikka masala

    Varme hveder hvedeknopper

    Varme hveder

    Bananboller med chokolade

    Bananboller med chokolade

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Giv blomster med 10 % i rabat hos Euroflorist med koden LOUISEMAD10 (reklamelink)
    Køb her