Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Søde sager

Kringle med remonce

Udgivet: 31. mar 2017 · Opdateret: 25. apr 2022

 
Remon

Jeg har længe gerne ville prøve at bage en rigtig lækker gammeldags kringle med remonce. Det er sådan noget man får alt for sjældent. Det hører sig lidt til mine bedsteforældres generation - men jeg synes nu det smager forrygende, og derfor blev jeg da også selv nødt til at kaste mig ud i det. Det kan være lidt svært at styre kringlen når man skal folde den - men hvis man er ligeglad med det kan man jo istedet lave to stænger med fyld. Det smager helt sikkert lige godt :-)

piskeris Grullo

Kringle med remonce

5 fra 1 stemme
Justér antalJustér antal: 8 personer
Forb. tid 30 minutter min
Samlet tid 3 timer t
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • ¼ pakke, 12,5 g gær
  • 0,5 dl sødmælk
  • 1 æg
  • 1 spsk sukker
  • 1 tsk kardemomme
  • 300 g (reklamelink)hvedemel
  • 125 g smør, smeltet eller meget blødt

Remonce/fyld

  • 100 g (reklamelink)marcipan
  • 100 g sukker
  • 100 g blødt smør
  • 2-3 spsk (reklamelink)hvedemel
  • 1 æg til pensling

Sådan gør du
 

  • Lun mælken i en gryde eller i mikroovnen.
  • Hæld mælken i en skål/røremaskine.
  • Rør gæren ud i mælken.
  • Tilsæt æg, sukker og kardemomme og rør rundt.
  • Tilsæt mel og blødt smør og ælt dejen godt igennem - i hånden eller på maskine.
  • Lad dejen hæve i 45 minutter.
  • Imens dejen hæver laver du remoncen ved at rive marcipanen og blande den med sukker, blødt smør og hvedemel gør at remoncen ikke flyder så nemt ud)
  • Når dejen er færdighævet ruller du den ud i cirka 80-100 cm gange 15-20 cm ( så lang du nu kan få den)
  • Fordel remoncen cirka midt på dejen.
  • Fold den ene halvdel over remoncen.
  • Pensl med æg ovenpå den halvdel du lige har foldet og fold så den anden halvdel over - så der bliver lukket tæt.
  • Så skal rullen foldes til en kringle - vær opmærksom på at jeg faktisk til sidst har glemt at krydse enderne over hinanden - så det kan du jo gøre hvis du vil :-). Flyt rullen over på en bageplade med bagepapir og fold den så til en kringle.
  • Lad kringlen hæve i cirka 1 time (gerne mere) og bag den så i ovnen ved 200 grader i cirka 20 minutter.

Noter

Jeg har fundet det meste af opskriften hos because it matters.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 person | Kalorier: 479 kcal | Kulhydrater: 51 g | Protein: 7 g | Fedt: 28 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Kringle med remonce (1)Collage1Collage2Collage3Collage4
Kringle med remonce (19)Kringle med remonce (20)Kringle med remonce (21)Kringle med remonce (23)Kringle med remonce (24)Kringle med remonce (26)Kringle med remonce (27)Kringle med remonce (28)Kringle med remonce (25)

 

Skrevet af: Louise Dam[show_post_categories show="tag"]Kategori: [show_post_categories show="category"]

Comments

No Comments

5 fra 1 stemme (1 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.