Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Søde sager

Sarah Bernhardt kager

Udgivet: 24. okt 2010 · Opdateret: 26. jun 2021

Sarah Bernhardt kager opskrift

Sarah Bernhardt kager er de skønneste små kager. Man laver en lækker chokoladecreme/chokoladetrøffel, som smøres på hjemmebagte makronbunde og de overtrækkes så med chokolade. Kagerne spiser man kolde, og de smager virkelig helt fantastisk.

Sarah Bernhardt kager spises gerne op til jul, men de kan spises hele året rundt. De er super gode at lave til gæster, da de nemt kan fryses ned og blot tages op af fryseren ½ time før de skal serveres. Det er virkelig nemt når man får gæster!

Læs også: Rocky road med kokosmarcipan, skumfiduser, mandler og ruby chokolade | Cornflakestoppe | Mozartkugler

De små Sarah Bernhardt kager kan med fordel serveres som en del af en lille kage- eller dessertbuffet. Ligesom de også egner sig virkelig godt som servering til en reception.

Herunder får du min opskrift på de skønneste Sarah Bernhardt kager.

piskeris Grullo

Sarah Bernhardt kager

5 fra 3 stemmer
Justér antalJustér antal: 35 stk.
Holdbarhed: 3 dage
Fryseegnet: Ja
Forb. tid 1 time t
Tilb. tid 20 minutter min
Hviletid 4 timer t
Samlet tid 5 timer t 20 minutter min
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

Chokoladetrøffel

  • 3 dl piskefløde
  • 115 g (reklamelink)mørk chokolade, 55-70 %

Makroner

  • 275 g (reklamelink)marcipan
  • 1,5 dl sukker
  • 2 æggehvider

Derudover

  • 150 g (reklamelink)mørk chokolade, 55 – 70 %

Sådan gør du
 

Chokoladetrøffel

  • Hæld fløde i en gryde og kog op.
  • Bræk chokoladen i mindre stykker (medmindre du bruger knapper) og smelt den i den varme fløde.
  • Kog blandingen ved svag varme i cirka 5 minutter imens du rører i gryden.
  • Hæld blandingen i en skål og stil den på køl til den er stivnet (eller længere). Det tager cirka 4 timer.

Makroner

  • Riv marcipanen groft på et rivejern.
  • Bland den revne marcipan med sukker og æggehvider, og pisk til en luftig masse med en elpisker.
  • Hæld enten din makronmasse i en sprøjtepose med tylle og sprøjt ud på en bageplade med bagepapir. Eller du kan sætte den med to teskeer i små klatter på bagepapiret.
  • Fugt dine fingre med lidt vand og glat makronerne lidt ud.
  • Lad dem stå på pladen i cirka 30 minutter ved stuetemperatur inden du bager dem i ovnen.
  • Bag makronerne midt i ovnen ved 175 grader (alm. ovn) i cirka 15-20 minutter til de er svagt gyldne.
  • Lad makronerne køle af på pladen, inden de flyttes over på en bagerist.

Samle kagerne

  • Pisk den kolde chokoladetrøffel let op med en elpisker.
  • Smør chokoladecremen ovenpå makronerne så massen danner en lille let spids top.
  • Stil så kagerne koldt i minimum 15 minutter. Du kan eventuelt sætte dem i fryseren.
  • Temperer din chokolade (eller brug overtrækschokolade, som blot skal smeltes).
  • Dyp kagerne i den smeltede chokolade (kun chokoladedelen). Pynt eventuelt med frysetørrede bær eller lignende.
  • Stil kagerne på køl og servér dem kolde.

Noter

Kagerne kan fryses ned og tages op cirka ½ time før servering.
Opskriften er fundet her.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 stk | Kalorier: 125 kcal | Kulhydrater: 12 g | Protein: 2 g | Fedt: 8 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Sarah Bernhardt kagens historie

Sarah Bernhardt var en fransk skuespillerinde, som eftersigende tog danskerne med storm tilbage i 1911 og derfor blev der simpelthen lavet en kage, som blev opkaldt efter hende.

Fløde og chokolade
Opskrift på hjemmelavede Sarah Bernardt kager
chokoladetrøffel
chokoladetrøffel
maricpan og sukker
makroner
Makroner
Makroner til sarah bernhardt kager
Opskrift på hjemmelavede Sarah Bernhardt kager
Opskrift på hjemmelavede Sarah Bernhardt kager

Kommentarer

  1. Stine skriver

    februar 02, 2012 at 9:40 pm

    Jeg har efterhånden brugt denne opskrift et par gange, og kagerne er bare SÅ lækre! Takker mange gange for en skøn opskrift. Disse er et hit til alle chokoladeelskere!! :-)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      februar 02, 2012 at 11:04 pm

      Det er jeg sørme glad for at høre. Jeg har selv kun fået lavet dem den ene gang, men der smagte de også bare himmelsk :-)

      Svar
5 from 3 votes (3 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.