• Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Søde sager

Marcipankugler med chokolade og sprød sukkerskal

Louisex
Ændret: dec 20, 2024 · Udgivet: dec 26, 2020 af Louise Dam · 2 Kommentarer

Snebolde

Marcipankugler med chokolade og sprød sukkerskal er super lækre! Marcipankuglerne dyppes i mørk chokolade og får til sidst en sprød sukkerskal. De er faktisk ikke så svære at lave, som man måske skulle tro. De tager dog lidt tid at lave, fordi de enkelte lag lige skal tørre før det næste kommer på. Men selve opskriften er egentlig simpel nok og du skal kun bruge 6 ingredienser, og det meste er nok noget du allerede har i dit køkken.

Det vigtige når man laver dem er selvfølgelig, at der kommer denne her fine hvide og sprøde sukkerskal på dine kugler. Og det gør der hvis du bruger denne her opskrift. Sukkerskallen er faktisk en glasur lavet på æggehvide, og yderst er der så pulveriseret sukker (eller flormelis). Kombinationen af marcipan, mørk chokolade og den søde sprøde sukkerskal er bare virkelig god.

piskeris Grullo

Marcipankugler med chokolade og sprød sukkerskal

4.27 fra 15 stemmer
Justér antalJustér antal: 13 stk.
Forb. tid 45 minutter min
Tørretid 2 timer t
Samlet tid 2 timer t 45 minutter min
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 200 g (reklamelink)marcipan
  • 150 g (reklamelink)mørk chokolade
  • 40 g æggehvide
  • 200 g flormelis
  • ½ tsk citronsaft
  • 50 g sukker

Sådan gør du
 

  • Vej marcipanen af i cirka 15 g pr. stk og tril til kugler. Du kan også sagtens lave dem lidt mindre på cirka 10 g.
    (husk de bliver en del større når der kommer chokolade og sukkerlag udenpå)
  • Sæt en pind/grillspyd i hver marcipankugle. Så er det nemmere at overtrække dem med chokolade.
  • Temperer chokoladen og hæld den i et glas så er det nemmere at dyppe kuglerne ned i.
    Det bliver altså helt sikkert bedst hvis chokoladen bliver tempereret og ikke bare smeltet.
  • Overtræk alle marcipankuglerne med chokoladen ved at holde på spydet og dyppe kuglen helt ned i chokoladen. Sæt spyddene i et højt glas med sukker. Lad dem stå til de er helt tørre. (Hvis du ikke har sat et spyd i ligger du dem på et stykke bagepapir.)
  • Bland flormelis, æggehvide og citronsaft i en skål til du har en tyk glasur. Du kan evt. piske blandingen lidt for en tykkere glasur.
  • Hæld dit sukker i en blender, kaffekværn, foodprocessor eller minihakker og kør indtil det er helt pulveriseret og ligner flormelis.
  • Tag spydene ud af dine chokoladekugler.
  • Dyp en chokoladekugle i din æggehvideglasur. Lad den dryppe af.
  • Tril dernæst i det pulveriserede sukker så den bliver helt coatet med sukkeret.
  • Lad kuglerne tørre ved stuetemperatur. Gerne i nogle timer. Hvis du laver dem om aftenen lader du dem bare stå til næste dag.

Noter

Du kan godt erstatte det pulveriserede sukker med flormelis. Men da der er kartoffelstivelse i det flormelis man køber kan det godt give et lidt andet resultat.
Jeg har taget udgangspunkt i en opskrift på dragerede mandler til det sprøde sukkerlag.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 stk. | Kalorier: 211 kcal | Kulhydrater: 33 g | Protein: 3 g | Fedt: 9 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Konfekt til jul

Skal du lave mere lækker konfekt til juleaften eller julefrokosten, så kan du finde en masse inspiration her på min side. Du finder en samling af alle mine opskrifter på konfekt lige her. Så er der i hvert fald masser af opskrifter til et stort fad med juleslik og julegodter.

Hjemmelavede Toms Snebolde med marcipan og sprød sukkerskal
Snebolde med marcipan og sprød sukkerskal

Kommentarer

  1. jeannette hyldahl skriver

    december 14, 2023 at 1:46 am

    2 stars
    Forvent ikke snebolde. De er bløde i skallen

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 20, 2023 at 10:47 am

      Har du selv blendet sukker til pulver som du har rullet dem i til sidst? Mine bliver sprøde udenpå - ikke ligeså hårde som dem man køber. Men de bliver sprøde og ikke bløde.

      Svar
4.27 from 15 votes (14 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.