Snebolde med marcipan og sprød sukkerskal

Snebolde

Snebolde med marcipan og sprød sukkerskal er virkelig noget af det juleslik jeg ELSKER! Normalt er det de købte Toms Snebolde det bliver til. De er bare fantastiske efter min mening, og de hører sig altså til julen. Men jeg har ofte tænkt på om man mon ikke kan lave dem selv. Og det kan man!

De lækre snebolde med marcipan og sprød sukkerskal er faktisk ikke så svære at lave, som man måske skulle tro. De tager dog lidt tid at lave, fordi de enkelte lag lige skal tørre før det næste kommer på. Men selve opskriften er egentlig simpel nok og du skal kun bruge 6 ingredienser, og det meste er nok noget du allerede har i dit køkken.

Læs også: Cornflakestoppe | Julebrownie | Brændte mandler

Det vigtige når man laver hjemmelavede snebolde er selvfølgelig at der kommer denne her fine hvide og sprøde sukkerskal på dine snebolde. Og det gør der hvis du bruger denne her opskrift. Sukkerskallen er faktisk en glasur lavet på æggehvide, og yderst er der så pulveriseret sukker (eller flormelis). Kombinationen af marcipan, mørk chokolade og den søde sprøde sukkerskal er bare virkelig god. Denne her portion forsvandt i hvert fald som dug for solen :-)

ikon piskeris Chestnut

Snebolde med marcipan og sprød sukkerskal

13 stk.
Forb. tid 45 min
Tørretid 2 t
Samlet tid 2 t 45 min

Ingredienser

  • 200 g marcipan
  • 150 g mørk chokolade
  • 40 g æggehvide
  • 200 g flormelis
  • ½ tsk citronsaft
  • 50 g sukker

Sådan gør du
 

  • Vej marcipanen af i cirka 15 g pr. stk og tril til kugler. Du kan også sagtens lave dem lidt mindre på cirka 10 g.
    (husk de bliver en del større når der kommer chokolade og sukkerlag udenpå)
  • Sæt en pind/grillspyd i hver marcipankugle. Så er det nemmere at overtrække dem med chokolade.
  • Temperer chokoladen og hæld den i et glas så er det nemmere at dyppe kuglerne ned i.
    Det bliver altså helt sikkert bedst hvis chokoladen bliver tempereret og ikke bare smeltet.
  • Overtræk alle marcipankuglerne med chokoladen ved at holde på spydet og dyppe kuglen helt ned i chokoladen. Sæt spyddene i et højt glas med sukker. Lad dem stå til de er helt tørre. (Hvis du ikke har sat et spyd i ligger du dem på et stykke bagepapir.)
  • Bland flormelis, æggehvide og citronsaft i en skål til du har en tyk glasur. Du kan evt. piske blandingen lidt for en tykkere glasur.
  • Hæld dit sukker i en blender, kaffekværn, foodprocessor eller minihakker og kør indtil det er helt pulveriseret og ligner flormelis.
  • Tag spydene ud af dine chokoladekugler.
  • Dyp en chokoladekugle i din æggehvideglasur. Lad den dryppe af.
  • Tril dernæst i det pulveriserede sukker så den bliver helt coatet med sukkeret.
  • Lad dine snebolde tørre ved stuetemperatur. Gerne i nogle timer. Hvis du laver dem om aftenen lader du dem bare stå til næste dag.

Dine egne noter

Noter

Du kan godt erstatte det pulveriserede sukker med flormelis. Men da der er kartoffelstivelse i det flormelis man køber kan det godt give et lidt andet resultat.
Jeg har taget udgangspunkt i en opskrift på dragerede mandler til det sprøde sukkerlag.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 stk. | Kalorier: 211 kcal | Kulhydrater: 33 g | Protein: 3 g | Fedt: 9 g
Bedøm denne opskrift:
4.7 fra 6 stemmer
Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Udskriv
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Skal du lave mere lækker konfekt til juleaften eller julefrokosten, så kan du finde en masse inspiration her på min side. Du finder en samling af alle mine opskrifter på konfekt lige her. Så er der i hvert fald masser af opskrifter til et stort fad med juleslik og julegodter.

Følg mig på Instagram

Læserinteraktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskriften