• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Højtider og særlige lejligheder » Jul

    Snebolde med marcipan og sprød sukkerskal

    Udgivet: dec 26, 2020 · Opdateret: mar 9, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
    Snebolde

    Snebolde med marcipan og sprød sukkerskal er virkelig noget af det juleslik jeg ELSKER! Normalt er det de købte Toms Snebolde det bliver til. De er bare fantastiske efter min mening, og de hører sig altså til julen. Men jeg har ofte tænkt på om man mon ikke kan lave dem selv. Og det kan man!

    De lækre snebolde med marcipan og sprød sukkerskal er faktisk ikke så svære at lave, som man måske skulle tro. De tager dog lidt tid at lave, fordi de enkelte lag lige skal tørre før det næste kommer på. Men selve opskriften er egentlig simpel nok og du skal kun bruge 6 ingredienser, og det meste er nok noget du allerede har i dit køkken.

    Læs også: Cornflakestoppe | Julebrownie | Brændte mandler

    Det vigtige når man laver hjemmelavede snebolde er selvfølgelig at der kommer denne her fine hvide og sprøde sukkerskal på dine snebolde. Og det gør der hvis du bruger denne her opskrift. Sukkerskallen er faktisk en glasur lavet på æggehvide, og yderst er der så pulveriseret sukker (eller flormelis). Kombinationen af marcipan, mørk chokolade og den søde sprøde sukkerskal er bare virkelig god. Denne her portion forsvandt i hvert fald som dug for solen :-)

    ikon piskeris Chestnut

    Snebolde med marcipan og sprød sukkerskal

    13 stk.
    Forb. tid 45 min
    Tørretid 2 t
    Samlet tid 2 t 45 min
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 200 g marcipan
    • 150 g mørk chokolade
    • 40 g æggehvide
    • 200 g flormelis
    • ½ tsk citronsaft
    • 50 g sukker

    Sådan gør du
     

    • Vej marcipanen af i cirka 15 g pr. stk og tril til kugler. Du kan også sagtens lave dem lidt mindre på cirka 10 g.
      (husk de bliver en del større når der kommer chokolade og sukkerlag udenpå)
    • Sæt en pind/grillspyd i hver marcipankugle. Så er det nemmere at overtrække dem med chokolade.
    • Temperer chokoladen og hæld den i et glas så er det nemmere at dyppe kuglerne ned i.
      Det bliver altså helt sikkert bedst hvis chokoladen bliver tempereret og ikke bare smeltet.
    • Overtræk alle marcipankuglerne med chokoladen ved at holde på spydet og dyppe kuglen helt ned i chokoladen. Sæt spyddene i et højt glas med sukker. Lad dem stå til de er helt tørre. (Hvis du ikke har sat et spyd i ligger du dem på et stykke bagepapir.)
    • Bland flormelis, æggehvide og citronsaft i en skål til du har en tyk glasur. Du kan evt. piske blandingen lidt for en tykkere glasur.
    • Hæld dit sukker i en blender, kaffekværn, foodprocessor eller minihakker og kør indtil det er helt pulveriseret og ligner flormelis.
    • Tag spydene ud af dine chokoladekugler.
    • Dyp en chokoladekugle i din æggehvideglasur. Lad den dryppe af.
    • Tril dernæst i det pulveriserede sukker så den bliver helt coatet med sukkeret.
    • Lad dine snebolde tørre ved stuetemperatur. Gerne i nogle timer. Hvis du laver dem om aftenen lader du dem bare stå til næste dag.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Noter

    Du kan godt erstatte det pulveriserede sukker med flormelis. Men da der er kartoffelstivelse i det flormelis man køber kan det godt give et lidt andet resultat.
    Jeg har taget udgangspunkt i en opskrift på dragerede mandler til det sprøde sukkerlag.

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 stk. | Kalorier: 211 kcal | Kulhydrater: 33 g | Protein: 3 g | Fedt: 9 g
    Bedøm denne opskrift:
    4.6 fra 9 stemmer
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Skal du lave mere lækker konfekt til juleaften eller julefrokosten, så kan du finde en masse inspiration her på min side. Du finder en samling af alle mine opskrifter på konfekt lige her. Så er der i hvert fald masser af opskrifter til et stort fad med juleslik og julegodter.

    • Hjemmelavede Toms Snebolde med marcipan og sprød sukkerskal
    • Snebolde med marcipan og sprød sukkerskal
    Følg mig på Instagram
    « Cornflakestoppe
    Bagekartofler »

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Vegetarisk hoensesalat
      Vegetarisk hønsesalat
    • Paaske islagkage
      Påske islagkage
    • Oreo is
      Oreo is
    • Cashew chicken
      Cashew chicken
    • Sproede foraarsruller i airfryer
      Forårsruller i airfryer
    • Kylling i groen karry
      Kylling i grøn karry

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med floedeosteglasur
      Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
      Syltede rødløg
    • Bananpandekager
      Bananpandekager
    • Dahl opskrift
      Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og groentsager
      Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler opskrift
      Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her