
Marcipankugler med chokolade og sprød sukkerskal er super lækre! Marcipankuglerne dyppes i mørk chokolade og får til sidst en sprød sukkerskal. De er faktisk ikke så svære at lave, som man måske skulle tro. De tager dog lidt tid at lave, fordi de enkelte lag lige skal tørre før det næste kommer på. Men selve opskriften er egentlig simpel nok og du skal kun bruge 6 ingredienser, og det meste er nok noget du allerede har i dit køkken.
Det vigtige når man laver dem er selvfølgelig, at der kommer denne her fine hvide og sprøde sukkerskal på dine kugler. Og det gør der hvis du bruger denne her opskrift. Sukkerskallen er faktisk en glasur lavet på æggehvide, og yderst er der så pulveriseret sukker (eller flormelis). Kombinationen af marcipan, mørk chokolade og den søde sprøde sukkerskal er bare virkelig god.
Marcipankugler med chokolade og sprød sukkerskal
Ingredienser
- 200 g (reklamelink)marcipan
- 150 g (reklamelink)mørk chokolade
- 40 g æggehvide
- 200 g (reklamelink)flormelis
- ½ tsk citronsaft
- 50 g sukker
Sådan gør du
- Vej marcipanen af i cirka 15 g pr. stk og tril til kugler. Du kan også sagtens lave dem lidt mindre på cirka 10 g. (husk de bliver en del større når der kommer chokolade og sukkerlag udenpå)
- Sæt en pind/grillspyd i hver marcipankugle. Så er det nemmere at overtrække dem med chokolade.
- Temperer chokoladen og hæld den i et glas så er det nemmere at dyppe kuglerne ned i.Det bliver altså helt sikkert bedst hvis chokoladen bliver tempereret og ikke bare smeltet.
- Overtræk alle marcipankuglerne med chokoladen ved at holde på spydet og dyppe kuglen helt ned i chokoladen. Sæt spyddene i et højt glas med sukker. Lad dem stå til de er helt tørre. (Hvis du ikke har sat et spyd i ligger du dem på et stykke bagepapir.)
- Bland flormelis, æggehvide og citronsaft i en skål til du har en tyk glasur. Du kan evt. piske blandingen lidt for en tykkere glasur.
- Hæld dit sukker i en blender, kaffekværn, foodprocessor eller minihakker og kør indtil det er helt pulveriseret og ligner flormelis.
- Tag spydene ud af dine chokoladekugler.
- Dyp en chokoladekugle i din æggehvideglasur. Lad den dryppe af.
- Tril dernæst i det pulveriserede sukker så den bliver helt coatet med sukkeret.
- Lad kuglerne tørre ved stuetemperatur. Gerne i nogle timer. Hvis du laver dem om aftenen lader du dem bare stå til næste dag.
Noter
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Konfekt til jul
Skal du lave mere lækker konfekt til juleaften eller julefrokosten, så kan du finde en masse inspiration her på min side. Du finder en samling af alle mine opskrifter på konfekt lige her. Så er der i hvert fald masser af opskrifter til et stort fad med juleslik og julegodter.
jeannette hyldahl skriver
Forvent ikke snebolde. De er bløde i skallen
Louise Dam skriver
Har du selv blendet sukker til pulver som du har rullet dem i til sidst? Mine bliver sprøde udenpå - ikke ligeså hårde som dem man køber. Men de bliver sprøde og ikke bløde.