• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Søde sager

    Islagkage med chokoladetrøffelcreme

    Udgivet: nov 8, 2012 · Opdateret: sep 30, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
     
    Islagkage med chokolade

    Jeg har næsten lige har haft fødselsdag, og i den forbindelse skulle der jo laves lidt dessert. Så her kommer et bud på en super nem og lækker isdessert. Jeg pyntede den med hvid chokolade og granatæble, men ellers kan man pynte med f.eks. blåbær og mørk chokolade. Det gode ved denne islagkage er at den helst skal laves dagen før den skal bruges. Det synes jeg altså er de bedste desserter når man får gæster. Det giver lige lidt ekstra luft til alle de andre ting man sikkert skal have styr på på selve dagen.

    ikon piskeris Chestnut

    Islagkage med chokoladetrøffelcreme

    15 personer
    Forb. tid 1 t
    Tilb. tid 7 t
    Samlet tid 8 t

    Udstyr (reklamelink)

    • Springform 24 cm
    • Bagepapir
    • Elpisker
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    Bunden

    • Smør til formen
    • 3 æggehvider
    • 150 g flormelis
    • 150 g finthakkede mandler
    • 1 tsk bagepulver
    • Kornene fra ½ vaniljestang

    Chokoladetrøffelcreme

    • 200 g mørk chokolade 70 %
    • 8 æggeblommer 4 bægre pastueriserede
    • 80 g sukker
    • ½ liter piskefløde

    Pynt

    • Grofthakket hvid chokolade
    • Granatæblekerner

    Sådan gør du
     

    • Beklæd bunden af en springform med bagepapir. Sæt ringen fast om bagepapiret.
    • Smør formen så bunden ikke kan side fast på siderne.
    • Pisk æggehviderne stive. Tilsæt flormelis, og pisk æggehvider og flormelis igen.
    • Vend de finthakkede mandler (jeg hakkede dem i en minihakker) med bagepulver og kornene fra vaniljestangen. Vend forsigtigt det hele i æggehviderne uden at slå luften ud af dem.
    • Fordel dejen i springformen og bag bunden i 20 minutter ved 180 grader alm. ovn.
    • Tag bunden ud af formen og lad den køle helt af.
    • Rengør formen for kagerester. Læg bunden tilbage i den rene form.
    • Bræk chokoladen i mindre stykker og smelt den over et vandbad eller i mikroovnen.
    • Pisk æggeblommerne og sukker lyse og luftige.
    • hæld forsigtigt den smeltede chokolade ned i æggeblandingen imens du pisker videre.
    • pisk fløden til skum, og vend en tredjedel af flødeskummet over i chokolade/æggeblandingen. Vend derefter denne blanding forsigtigt tilbage i skålen med resten af flødeskummet og bland det hele forsigtigt sammen.
    • Fordel chokoladecremen over bunden i formen.
    • Kom husholdningsfilm (eller hvis du har et låg til formen) over formen, og stil den i fryseren i mindst 6 timer og gerne natten over.
    • Hak den hvide chokolade og fjern kernerne fra granatæblet. Lige inden servering pyntes islagkagen med den hakkede hvide chokolade og granatæblekernerne.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Noter

    Jeg fandt opskriften her, men fordoblede ismassen, synes simpelthen der var alt for lidt :-)

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 person | Kalorier: 337 kcal | Kulhydrater: 25 g | Protein: 6 g | Fedt: 26 g
    Bedøm denne opskrift:
    5 fra 1 stemme
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
    islagkage

    islagkage

    islagkage

    islagkage

    islagkage

    islagkage

    islagkage

    islagkage

    Skrevet af: Louise DamÆggeblommer, Æggehvider, Chokolade, Hvid chokolade, Mandler, Piskefløde, VaniljeKategori: Dessert, Fødselsdag, Hjemmelavet is, Hjemmelavet is uden ismaskine, Is og desserter, Nytår, Nytårsdessert, Søde sager

    Følg mig på Instagram
    « Marrokansk madlavning hos Lalla Nezha
    På marked i Marrakech »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Sofie

      september 17, 2014 at 7:35 pm

      Jeg lavede islagkagen til min fødselsdag for nyligt - og den fik stor ros! Den smager simpelthen såååå godt!

      Svar
      • Louise Dam

        september 18, 2014 at 9:05 am

        Dejligt at alle gæsterne synes om den! :-)

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Hårdkogte æg
    • Cookies i airfryer
    • Øllebrødsboller
    • Rosenkål i airfryer
    • Pistacieis
    • Øllebrød

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
    • Bananpandekager
    • Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her