Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Is og desserter

Islagkage med chokoladetrøffelcreme

Udgivet: 8. nov 2012 · Opdateret: 30. sep 2021

 
Islagkage med chokolade

Jeg har næsten lige har haft fødselsdag, og i den forbindelse skulle der jo laves lidt dessert. Så her kommer et bud på en super nem og lækker isdessert. Jeg pyntede den med hvid chokolade og granatæble, men ellers kan man pynte med f.eks. blåbær og mørk chokolade. Det gode ved denne islagkage er at den helst skal laves dagen før den skal bruges. Det synes jeg altså er de bedste desserter når man får gæster. Det giver lige lidt ekstra luft til alle de andre ting man sikkert skal have styr på på selve dagen.

piskeris Grullo

Islagkage med chokoladetrøffelcreme

5 fra 1 stemme
Justér antalJustér antal: 15 personer
Forb. tid 1 time t
Tilb. tid 7 timer t
Samlet tid 8 timer t

Udstyr (reklamelink)

  • (reklamelink)Springform 24 cm
  • (reklamelink)Bagepapir
  • (reklamelink)Elpisker
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

Bunden

  • Smør til formen
  • 3 æggehvider
  • 150 g flormelis
  • 150 g finthakkede mandler
  • 1 tsk (reklamelink)bagepulver
  • Kornene fra ½ vaniljestang

Chokoladetrøffelcreme

  • 200 g (reklamelink)mørk chokolade, 70 %
  • 8 æggeblommer, 4 bægre pastueriserede
  • 80 g sukker
  • ½ liter piskefløde

Pynt

  • Grofthakket hvid chokolade
  • Granatæblekerner

Sådan gør du
 

  • Beklæd bunden af en springform med bagepapir. Sæt ringen fast om bagepapiret.
  • Smør formen så bunden ikke kan side fast på siderne.
  • Pisk æggehviderne stive. Tilsæt flormelis, og pisk æggehvider og flormelis igen.
  • Vend de finthakkede mandler (jeg hakkede dem i en minihakker) med bagepulver og kornene fra vaniljestangen. Vend forsigtigt det hele i æggehviderne uden at slå luften ud af dem.
  • Fordel dejen i springformen og bag bunden i 20 minutter ved 180 grader alm. ovn.
  • Tag bunden ud af formen og lad den køle helt af.
  • Rengør formen for kagerester. Læg bunden tilbage i den rene form.
  • Bræk chokoladen i mindre stykker og smelt den over et vandbad eller i mikroovnen.
  • Pisk æggeblommerne og sukker lyse og luftige.
  • hæld forsigtigt den smeltede chokolade ned i æggeblandingen imens du pisker videre.
  • pisk fløden til skum, og vend en tredjedel af flødeskummet over i chokolade/æggeblandingen. Vend derefter denne blanding forsigtigt tilbage i skålen med resten af flødeskummet og bland det hele forsigtigt sammen.
  • Fordel chokoladecremen over bunden i formen.
  • Kom husholdningsfilm (eller hvis du har et låg til formen) over formen, og stil den i fryseren i mindst 6 timer og gerne natten over.
  • Hak den hvide chokolade og fjern kernerne fra granatæblet. Lige inden servering pyntes islagkagen med den hakkede hvide chokolade og granatæblekernerne.

Noter

Jeg fandt opskriften her, men fordoblede ismassen, synes simpelthen der var alt for lidt :-)

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 person | Kalorier: 337 kcal | Kulhydrater: 25 g | Protein: 6 g | Fedt: 26 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
islagkage

islagkage

islagkage

islagkage

islagkage

islagkage

islagkage

islagkage

Skrevet af: Louise Dam[show_post_categories show="tag"]Kategori: [show_post_categories show="category"]

Kommentarer

  1. Sofie skriver

    september 17, 2014 at 7:35 pm

    Jeg lavede islagkagen til min fødselsdag for nyligt - og den fik stor ros! Den smager simpelthen såååå godt!

    Svar
    • Louise Dam skriver

      september 18, 2014 at 9:05 am

      Dejligt at alle gæsterne synes om den! :-)

      Svar
5 fra 1 stemme (1 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.