• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Søde sager » Dessert » Hjemmelavet is

    Hjemmelavet guf

    Udgivet: jun 29, 2022 · Opdateret: jun 29, 2022 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv

    Her kan du finde min bedste opskrift på hjemmelavet guf til isvafler. Guf til is smager virkelig godt og denne opskrift har et hint af jordbær og en fin lyserød farve.

    Hjemmelavet guf

    Guf kender vi alle sammen fra iskiosken, hvor man hver sommer går ned og får en god gammeldags is med en god klat guf på toppen. Men vidste du, at du også sagtens kan lave den derhjemme selv? Jeg har lavet den flere gange, og jeg kan nu dele min bedste opskrift på hjemmelavet guf med dig!

    Det er virkelig hyggeligt at stå og lave isvafler med hjemmelavet guf sammen med sine børn. Så kan man sammen gøre klar til vaffelis med en masse forskellige varianter af is, krymmel og meget mere. Det er også genialt til en børnefødselsdag, hvor børnene selv kan stå og lave deres egne isvafler.

    Se også disse opskrifter:
    Straciatiella is | Jordbæris | Chokoladeis | Vaniljeis

    Jeg har brugt lidt lyserød farve i min jordbærguf for at give den "den rigtige guffarve", men i teorien kan du farve den, som du vil - eller helt undvære det ekstra farve. Når du laver jordbærguf får den et lille hint af rød farve når du blander jordbærmarmelade i den. Når guffen er lavet færdig, kan du komme den i en skål og i køleskabet. Den skal helst ikke stå for længe ved stuetemperatur.

    ikon piskeris Chestnut

    Hjemmelavet guf

    6 personer
    Holdbarhed: 1-2 dage
    Fryseegnet: Nej
    Forb. tid 20 min
    Samlet tid 20 min

    Udstyr (reklamelink)

    • Termometer
    • Lille gryde
    • Røremaskine eller
    • Elpisker
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    Grundopskrift

    • 150 g sukker
    • 50 g glukosesirup
    • ½ dl vand
    • 3 pasteuriserede æggehvider 2 bægre eller cirka 100 g

    Jordbærguf

    • 5 spsk jordbærmarmelade, blendet Smag til undervejs, der er forskel på marmelade!
    • pink pastafarve

    Vaniljeguf

    • ½ tsk vaniljepulver

    Lakridsguf

    • 2 tsk lakridspulver

    Sådan gør du
     

    • Kom sukker, glukosesirup og vand i en lille gryde og lad det koge op.
    • Når sukkerlagen er nået cirka 110 grader hælder du dine æggehvider i skålen til røremaskinen og sætter den til at piske ved høj hastighed så æggehviderne bliver pisket stive.
    • Når sukkerlagen rammer 117 grader tager du den af varmen og hælder den i en tynd stråle direkte ned i æggehviderne imens der piskes ved høj hastighed.
    • Lad det piske indtil skålen ikke længere er varm når du mærker på den udvendigt og når skummen danner mange 'toppe' og siger en god hul lyd. Den skal være luftig og 'sej' i konsistensen. Det tager omkring 10 minutter.
    • Kom den ønskede smag i skummen og pisk det sammen. Hvis den skal farves med pastafarve kommer du blot en lille smule i, og så kan du justere farven løbende. Pastafarve farver meget.
    • Servér den hjemmelavede guf på en god gammeldags isvaffel.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Noter

    Spis gerne guffen samme dag den er lavet. Der er den bedst. Den kan dog også godt stå et par dage i køleskabet, men mister blot lidt af luftigheden.
    Bedøm denne opskrift:
    4.7 fra 3 stemmer
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Tip til opskriften!

    • Den vil altid være bedst at spise, når man lige har lavet den. Dog ved jeg godt, at man nogle gange godt vil lave ting i forvejen, og det kan du også godt med denne her. Du kan sagtens lave din hjemmelavet guf til is et par timer før, at den skal nydes.
    • De mængder jeg har skrevet kan godt variere, alt efter hvor sød du gerne vil have din guf. Det kommer meget an på, hvilken jordbærmarmelade som du bruger. Nogle er lidt sødere end andre. Så sørg for at smage til undervejs, så der ikke kommer for meget marmelade i, hvis du laver jordbærguf.
    • Jeg laver min guf med glukosesirup og ved at koge en sukkerlage, fuldstændig som hvis man skulle lave skum til flødeboller faktisk. Det er også det man kalder italiensk marengs, som er den meste stabile form for marengs.
    • Jeg er stor fan er den klassiske guf med jordbærsmag. Men jeg synes virkelig også at både vaniljeguf og lakridsguf kan noget. Du kan eventuelt prøve at lave en stor portion guf og så dele den i 3 dele og lave både jordbærguf, lakridsguf og vaniljeguf.

    💭 Spørgsmål og svar til opskriften

    Hvor lang tid kan guf holde sig?

    Hjemmelavet guf skal gerne spises samme dag, som det er lavet. Der er den bedst. Men i forhold til holdbarhed på din hjemmelavede guf, kan den godt stå i køleskabet til dagen efter, hvis du ikke når at spise det hele. Den vil blot tabe lidt af luften der er pisket ind i den.

    Kan man købe guf?

    Ja, man kan sagtens købe guf, og det har jeg selv gjort et par gange. Dog synes jeg, at der er noget ved at lave den selv, og så smager den altså også bedre. Samtidig er det faktisk ret nemt selv at lave f.eks. jordbærguf.

    Hvor kan man købe guf?

    Man kan købe guf i de fleste af de lidt større supermarkeder. Det er en bøtte eller et brev med noget pulver, hvor der blot skal vand i og så skal det piskes. Det kan man gøre, hvis det skal gå rigtig stærkt.

    Hjemmelavet jordbærguf
    Gammeldags isvaffel med hjemmelavet guf
    Følg mig på Instagram
    « Vandmelonsalat med feta
    Friterede hyldeblomster »

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Hårdkogte æg
    • Cookies i airfryer
    • Øllebrødsboller
    • Rosenkål i airfryer
    • Pistacieis
    • Øllebrød

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
    • Bananpandekager
    • Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her