Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Hjemmelavet is

Hjemmelavet guf

Udgivet: 29. jun 2022 · Opdateret: 29. jun 2022

Her kan du finde min bedste opskrift på hjemmelavet guf til isvafler. Guf til is smager virkelig godt og denne opskrift har et hint af jordbær og en fin lyserød farve.

Hjemmelavet guf

Guf kender vi alle sammen fra iskiosken, hvor man hver sommer går ned og får en god gammeldags is med en god klat guf på toppen. Men vidste du, at du også sagtens kan lave den derhjemme selv? Jeg har lavet den flere gange, og jeg kan nu dele min bedste opskrift på hjemmelavet guf med dig!

Det er virkelig hyggeligt at stå og lave isvafler med hjemmelavet guf sammen med sine børn. Så kan man sammen gøre klar til vaffelis med en masse forskellige varianter af is, krymmel og meget mere. Det er også genialt til en børnefødselsdag, hvor børnene selv kan stå og lave deres egne isvafler.

Se også disse opskrifter:
Straciatiella is | Jordbæris | Chokoladeis | Vaniljeis

Jeg har brugt lidt lyserød farve i min jordbærguf for at give den "den rigtige guffarve", men i teorien kan du farve den, som du vil - eller helt undvære det ekstra farve. Når du laver jordbærguf får den et lille hint af rød farve når du blander jordbærmarmelade i den. Når guffen er lavet færdig, kan du komme den i en skål og i køleskabet. Den skal helst ikke stå for længe ved stuetemperatur.

piskeris Grullo

Hjemmelavet guf

4.75 fra 4 stemmer
Justér antalJustér antal: 6 personer
Holdbarhed: 1-2 dage
Fryseegnet: Nej
Forb. tid 20 minutter min
Samlet tid 20 minutter min

Udstyr (reklamelink)

  • (reklamelink)Termometer
  • (reklamelink)Lille gryde
  • (reklamelink)Røremaskine eller
  • (reklamelink)Elpisker
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

Grundopskrift

  • 150 g sukker
  • 50 g (reklamelink)glukosesirup
  • ½ dl vand
  • 3 pasteuriserede æggehvider, 2 bægre eller cirka 100 g

Jordbærguf

  • 5 spsk jordbærmarmelade, blendet, Smag til undervejs, der er forskel på marmelade!
  • (reklamelink)pink pastafarve

Vaniljeguf

  • ½ tsk (reklamelink)vaniljepulver

Lakridsguf

  • 2 tsk (reklamelink)lakridspulver

Sådan gør du
 

  • Kom sukker, glukosesirup og vand i en lille gryde og lad det koge op.
  • Når sukkerlagen er nået cirka 110 grader hælder du dine æggehvider i skålen til røremaskinen og sætter den til at piske ved høj hastighed så æggehviderne bliver pisket stive.
  • Når sukkerlagen rammer 117 grader tager du den af varmen og hælder den i en tynd stråle direkte ned i æggehviderne imens der piskes ved høj hastighed.
  • Lad det piske indtil skålen ikke længere er varm når du mærker på den udvendigt og når skummen danner mange 'toppe' og siger en god hul lyd. Den skal være luftig og 'sej' i konsistensen. Det tager omkring 10 minutter.
  • Kom den ønskede smag i skummen og pisk det sammen. Hvis den skal farves med pastafarve kommer du blot en lille smule i, og så kan du justere farven løbende. Pastafarve farver meget.
  • Servér den hjemmelavede guf på en god gammeldags isvaffel.

Noter

Spis gerne guffen samme dag den er lavet. Der er den bedst. Den kan dog også godt stå et par dage i køleskabet, men mister blot lidt af luftigheden.
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Tip til opskriften!

  • Den vil altid være bedst at spise, når man lige har lavet den. Dog ved jeg godt, at man nogle gange godt vil lave ting i forvejen, og det kan du også godt med denne her. Du kan sagtens lave din hjemmelavet guf til is et par timer før, at den skal nydes.
  • De mængder jeg har skrevet kan godt variere, alt efter hvor sød du gerne vil have din guf. Det kommer meget an på, hvilken jordbærmarmelade som du bruger. Nogle er lidt sødere end andre. Så sørg for at smage til undervejs, så der ikke kommer for meget marmelade i, hvis du laver jordbærguf.
  • Jeg laver min guf med glukosesirup og ved at koge en sukkerlage, fuldstændig som hvis man skulle lave skum til flødeboller faktisk. Det er også det man kalder italiensk marengs, som er den meste stabile form for marengs.
  • Jeg er stor fan er den klassiske guf med jordbærsmag. Men jeg synes virkelig også at både vaniljeguf og lakridsguf kan noget. Du kan eventuelt prøve at lave en stor portion guf og så dele den i 3 dele og lave både jordbærguf, lakridsguf og vaniljeguf.

💭 Spørgsmål og svar til opskriften

Hvor lang tid kan guf holde sig?

Hjemmelavet guf skal gerne spises samme dag, som det er lavet. Der er den bedst. Men i forhold til holdbarhed på din hjemmelavede guf, kan den godt stå i køleskabet til dagen efter, hvis du ikke når at spise det hele. Den vil blot tabe lidt af luften der er pisket ind i den.

Kan man købe guf?

Ja, man kan sagtens købe guf, og det har jeg selv gjort et par gange. Dog synes jeg, at der er noget ved at lave den selv, og så smager den altså også bedre. Samtidig er det faktisk ret nemt selv at lave f.eks. jordbærguf.

Hvor kan man købe guf?

Man kan købe guf i de fleste af de lidt større supermarkeder. Det er en bøtte eller et brev med noget pulver, hvor der blot skal vand i og så skal det piskes. Det kan man gøre, hvis det skal gå rigtig stærkt.

Hjemmelavet jordbærguf
Gammeldags isvaffel med hjemmelavet guf

Kommentarer

  1. Connie Langvad skriver

    marts 31, 2024 at 2:35 pm

    Kan man sprøjte guffen oven på kagen dagen før

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 02, 2024 at 2:06 pm

      Hej Connie,
      Denne er opskrift er på guf til is.

      Svar
4.75 from 4 votes (4 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.