
Efter jeg fik min ismaskine har jeg lavet rigtig meget is. Denne gang er turen kommet til en lækker jordbæris. Det er en skøn flødeis med jordbær, som er meget sommerlig. Servér isen som dessert eller måske i en lækker isvaffel. Der kan bruges både friske jordbær og frosne jordbær. Når sæsonen er til det vil jeg helt sikkert anbefale de skønne danske jordbær - og de bliver jo bare endnu bedre af at man selv går ud og plukker de skønne røde bær i sommersolen.
Jordbæris
Ingredienser
- 500 g jordbær frosne eller friske
- 2 dl sukker
- 4 æggeblommer
- 1 dl mælk
- 4 dl piskefløde
- 3 spsk glukosesirup
Sådan gør du
- Fordel jordbærrene i en gryde sammen med 1 dl sukker. Opvarm indtil jordbærrene bliver godt bløde.
- Blend eventuelt jordbærrene lidt med en stavblender.
- Hæld jordbærrene igennem en si ned i en skål så alle kerner bliver sorteret fra. Stil puréen i køleskabet.
- Pisk æggeblommerne sammen med 1 dl sukker i en skål indtil det bliver lyst og luftigt.
- I en gryde hældes fløde, mælk og glukose. Lad det koge op.
- Den varme flødeblanding piskes i æggemassen lidt af gangen.
- Hæld det hele tilbage i gryden.
- Sæt gryden ved middel varm og rør rundt hele tiden med en ske indtil massen begynder at tykne. Den må ikke blive varmere end 80 grader, da æggene så vil begynde at koagulere (blive til røræg :-))
- Sæt gryden i iskoldt vandbad så den hurtigt bliver kølet ned.
- Hæld jordbærpuréen i massen og brug en stavblender til at blande det godt rundt i ismassen.
- Sæt ismassen på køl i et par timer og kør den derefter på ismaskinen.
- Når isen er kørt på ismaskinen hældes den i plasticboks med tætsluttende låg. Den vil være helt færdigfrosset efter et par timer, hvor du kan lave fine kugler af isen.
Dine egne noter
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Skrevet af: Louise DamIs, JordbærKategori: Hjemmelavet is, Is og desserter, Sommer, Søde sager
tina
Din jordbærfløde.is er bedre end paradis,jeg har lige kørt jordbær sobeten den er lige så god.mvh Tina Gosch
Louise Dam
Hvor er det bare dejligt at høre :-)