Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Is og desserter

Jordbæris

Udgivet: 20. apr 2015 · Opdateret: 30. jan 2024

fbcd b

Efter jeg fik min ismaskine har jeg lavet rigtig meget is. Denne gang er turen kommet til en lækker jordbæris. Det er en skøn flødeis med jordbær, som er meget sommerlig. Servér isen som dessert eller måske i en lækker isvaffel. Der kan bruges både friske jordbær og frosne jordbær. Når sæsonen er til det vil jeg helt sikkert anbefale de skønne danske jordbær - og de bliver jo bare endnu bedre af at man selv går ud og plukker de skønne røde bær i sommersolen. Du kan også prøve en lækker hindbærsorbet.

piskeris Grullo

Jordbæris

5 fra 2 stemmer
Justér antalJustér antal: 1.2 liter
Forb. tid 3 timer t
Samlet tid 3 timer t
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 500 g jordbær, frosne eller friske
  • 2 dl sukker
  • 4 æggeblommer
  • 1 dl mælk
  • 4 dl piskefløde
  • 3 spsk (reklamelink)glukosesirup

Sådan gør du
 

  • Fordel jordbærrene i en gryde sammen med 1 dl sukker. Opvarm indtil jordbærrene bliver godt bløde.
  • Blend eventuelt jordbærrene lidt med en stavblender.
  • Hæld jordbærrene igennem en si ned i en skål så alle kerner bliver sorteret fra. Stil puréen i køleskabet.
  • Pisk æggeblommerne sammen med 1 dl sukker i en skål indtil det bliver lyst og luftigt.
  • I en gryde hældes fløde, mælk og glukose. Lad det koge op.
  • Den varme flødeblanding piskes i æggemassen lidt af gangen.
  • Hæld det hele tilbage i gryden.
  • Sæt gryden ved middel varm og rør rundt hele tiden med en ske indtil massen begynder at tykne. Den må ikke blive varmere end 80 grader, da æggene så vil begynde at koagulere (blive til røræg :-))
  • Sæt gryden i iskoldt vandbad så den hurtigt bliver kølet ned.
  • Hæld jordbærpuréen i massen og brug en stavblender til at blande det godt rundt i ismassen.
  • Sæt ismassen på køl i et par timer og kør den derefter på ismaskinen.
  • Når isen er kørt på ismaskinen hældes den i plasticboks med tætsluttende låg. Den vil være helt færdigfrosset efter et par timer, hvor du kan lave fine kugler af isen.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1.2 liter | Kalorier: 2335 kcal | Kulhydrater: 254 g | Protein: 22 g | Fedt: 143 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Jordbæris (1)Jordbæris (3)Jordbæris (4)Jordbæris (2)Jordbæris (5)Jordbæris (6)Jordbæris (7)Jordbæris (9)

 

Skrevet af: Louise Dam[show_post_categories show="tag"]Kategori: [show_post_categories show="category"]

Kommentarer

  1. tina skriver

    juni 05, 2018 at 2:44 pm

    Din jordbærfløde.is er bedre end paradis,jeg har lige kørt jordbær sobeten den er lige så god.mvh Tina Gosch

    Svar
    • Louise Dam skriver

      august 06, 2018 at 7:35 pm

      Hvor er det bare dejligt at høre :-)

      Svar
5 from 2 votes (2 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.