• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Søde sager

    Jordbæris

    Udgivet: apr 20, 2015 · Opdateret: apr 30, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
     
    fbcd b

    Efter jeg fik min ismaskine har jeg lavet rigtig meget is. Denne gang er turen kommet til en lækker jordbæris. Det er en skøn flødeis med jordbær, som er meget sommerlig. Servér isen som dessert eller måske i en lækker isvaffel. Der kan bruges både friske jordbær og frosne jordbær. Når sæsonen er til det vil jeg helt sikkert anbefale de skønne danske jordbær - og de bliver jo bare endnu bedre af at man selv går ud og plukker de skønne røde bær i sommersolen.

    ikon piskeris Chestnut

    Jordbæris

    1.2 liter
    Forb. tid 3 t
    Samlet tid 3 t
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 500 g jordbær frosne eller friske
    • 2 dl sukker
    • 4 æggeblommer
    • 1 dl mælk
    • 4 dl piskefløde
    • 3 spsk glukosesirup

    Sådan gør du
     

    • Fordel jordbærrene i en gryde sammen med 1 dl sukker. Opvarm indtil jordbærrene bliver godt bløde.
    • Blend eventuelt jordbærrene lidt med en stavblender.
    • Hæld jordbærrene igennem en si ned i en skål så alle kerner bliver sorteret fra. Stil puréen i køleskabet.
    • Pisk æggeblommerne sammen med 1 dl sukker i en skål indtil det bliver lyst og luftigt.
    • I en gryde hældes fløde, mælk og glukose. Lad det koge op.
    • Den varme flødeblanding piskes i æggemassen lidt af gangen.
    • Hæld det hele tilbage i gryden.
    • Sæt gryden ved middel varm og rør rundt hele tiden med en ske indtil massen begynder at tykne. Den må ikke blive varmere end 80 grader, da æggene så vil begynde at koagulere (blive til røræg :-))
    • Sæt gryden i iskoldt vandbad så den hurtigt bliver kølet ned.
    • Hæld jordbærpuréen i massen og brug en stavblender til at blande det godt rundt i ismassen.
    • Sæt ismassen på køl i et par timer og kør den derefter på ismaskinen.
    • Når isen er kørt på ismaskinen hældes den i plasticboks med tætsluttende låg. Den vil være helt færdigfrosset efter et par timer, hvor du kan lave fine kugler af isen.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1.2 liter | Kalorier: 2335 kcal | Kulhydrater: 254 g | Protein: 22 g | Fedt: 143 g
    Bedøm denne opskrift:
    5 fra 2 stemmer
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Jordbæris (1)Jordbæris (3)Jordbæris (4)Jordbæris (2)Jordbæris (5)Jordbæris (6)Jordbæris (7)Jordbæris (9)

     

    Skrevet af: Louise DamIs, JordbærKategori: Hjemmelavet is, Is og desserter, Sommer, Søde sager

    Følg mig på Instagram
    « Røræg i kop | på under 5 minutter!
    Bagt avokado med æg »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. tina

      juni 05, 2018 at 2:44 pm

      Din jordbærfløde.is er bedre end paradis,jeg har lige kørt jordbær sobeten den er lige så god.mvh Tina Gosch

      Svar
      • Louise Dam

        august 06, 2018 at 7:35 pm

        Hvor er det bare dejligt at høre :-)

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Vegetarisk hoensesalat
      Vegetarisk hønsesalat
    • Paaske islagkage
      Påske islagkage
    • Oreo is
      Oreo is
    • Cashew chicken
      Cashew chicken
    • Sproede foraarsruller i airfryer
      Forårsruller i airfryer
    • Kylling i groen karry
      Kylling i grøn karry

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med floedeosteglasur
      Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
      Syltede rødløg
    • Bananpandekager
      Bananpandekager
    • Dahl opskrift
      Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og groentsager
      Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler opskrift
      Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her