Lækker chokoladeis med kakao

 
e b

Jeg har snart lavet rigtig meget is på min Nemox ismaskine, og jeg er bare så glad for den. Men den anden dag tillod jeg mig faktisk at købe et par kugler is i den nærliggende isbutik Manolo i Brønshøj, som også laver super lækker is. Her fik jeg den bedste chokoladeis. Den havde en skøn mørk farve og en rigtig god dybde i smagen uden at blive for stærk. Min kæreste og jeg blev efter lidt tid enige om, at der næsten måtte være kakaopulver i isen. Derfor gik jeg på jagt på google - og sørme ikke om der var flere opskrifter på chokoladeis med kakao. Jeg fandt én opskrift, som så rimelig god ud, og så lavede jeg selvfølgelig lidt om på den :-) Denne is er nok den bedste jeg har lavet indtil videre. Den har bare den helt rigtige konsistens og selvfølgelig smag. Dog er min hasselnøddeis nok også på samme niveau.

ikon piskeris Chestnut

Lækker chokoladeis med kakao

1 liter
Forb. tid 1 t
Samlet tid 1 t

Ingredienser

  • 6 dl fløde
  • 3 dl vand
  • 6 spsk honning
  • 200 g sukker
  • 80 g kakaopulver udsødet
  • 200 g mørk chokolade
  • 4 æggeblommer eller hele æg

Sådan gør du
 

  • Varm fløde, vand, honning, sukker og kakao i en gryde under omrøring. Tilsæt den mørke chokolade og rør rundt, indtil chokoladen er opløst. Pisk æggeblommerne/æggene i en skål. Hæld chokoladeblandingen i skålen mens du fortsat pisker let.
  • Køl blandingen lidt af inden du kører den på ismaskinen.

Dine egne noter

Noter

Inspiration til opskriften kommer fra denne side.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 liter | Kalorier: 3427 kcal | Kulhydrater: 475 g | Protein: 68 g | Fedt: 182 g
Bedøm denne opskrift:
5 fra 1 stemme
Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Udskriv
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Chokoladeis med kakao (7)Chokoladeis med kakao (3)Chokoladeis med kakao (4)Chokoladeis med kakao (1)Chokoladeis med kakao (2)Chokoladeis med kakao (5)

Læserinteraktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskriften