• Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Kager

Kokostoppe med marcipan og chokolade

Louisex
Ændret: sep 24, 2025 · Udgivet: sep 24, 2025 af Louise Dam · 6 Kommentarer

Kokostoppe eller kokosmakroner med marcipan og chokolade ()

Der er få ting, der dufter så hyggeligt som friskbagte kokostoppe med marcipan - også kendt som kokosmakroner. Jeg har faktisk altid kaldt dem kokosmakroner, men har nu opdaget at der er flere der kalder dem kokostoppe. De små sprøde kager med saftig kokos og sprød chokolade er en klassiker, der både er virkelig nemme at bage og altid vækker glæde på kagebordet.

Mine kokosmakroner er lavet med æggehvider, hvilket giver en let og luftig konsistens. Samtidig har jeg tilføjet marcipan i dejen, så kokostoppene bliver ekstra saftige og får en dejlig dyb smag, der passer perfekt sammen med kokos.

Hvis du har æggehvider til overs fra andre opskrifter, er kokostoppe med æggehvider en genial måde at undgå madspild. Du kan enten bage dem helt klassiske eller, som her, tilføje marcipan og dyppe bunden i mørk chokolade for lidt ekstra luksus.

De færdige kokosmakroner med chokolade kan holde sig i en lufttæt dåse i flere dage - og de er mindst lige så gode dagen efter, når smagen har sat sig.

piskeris Grullo

Kokostoppe (kokosmakroner) med marcipan og chokolade

4.29 fra 7 stemmer
Justér antalJustér antal: 20 stk.
Holdbarhed: 1 uge
Fryseegnet: Ja
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Hviletid 30 minutter min
Samlet tid 55 minutter min
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 6 æggehvider
  • 300 g sukker
  • 300 g (reklamelink)kokosmel
  • 75 g (reklamelink)marcipan
  • 150 g (reklamelink)mørk chokolade

Sådan gør du
 

  • Rør kokosmel, sukker og æggehvider godt sammen i en skål.
  • Riv marcipanen og bland det i dejen.
  • Lad blandingen hvile i cirka 20-30 minutter.
  • Beklæd en bageplade med bagepapir og sæt små klatter på bagepapiret. Form dem til små toppe med fingrene. Hvis det klistrer for meget kan du komme lidt vand på hænderne.
  • Bag kokosmakronerne i ovnen ved 200 grader almindelig ovn i cirka 15 minutter indtil de er gyldne.
  • Lad kokosmakronerne køle af på en rist.
  • Temperer chokoladen og dyp bunden af hver kokosmakron i den smeltede chokolade.
  • Læg kokostoppene på skrå med chokoladen i vejret og lad dem ligge til chokoladen er helt størknet.
  • Opbevar dem i en lufttæt beholder i køleskabet.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 stk. | Kalorier: 141 kcal | Kulhydrater: 22 g | Protein: 3 g | Fedt: 5 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Brug rester af æggehvide til kokostoppe

Til denne opskrift på kokosmakroner bruger jeg kun æggehvide. De er derfor perfekte at lave når du har rester af æggehvide tilbage efter du f.eks. har lavet hjemmelavet is eller mayonnaise, hvor du har rester af æggehvide tilovers. Så kan du redde æggehviderne fra at blive smidt ud i bedste Stop-madspild stil.

Opbevaring af kokostoppe

Dine kokostoppe eller kokosmakroner kan du enten opbevare i en lufttæt beholder i køleskabet i en uges tid, eller du kan fryse dem ned. Med kokostoppe i fryseren har du altid en nem kage du kan tage op til gæster.

Tips og variationer

  • Kokosmakroner uden marcipan: Udelad marcipanen, hvis du ønsker en mere klassisk variant. Marcipanen er med til at gøre dem ekstra svampede og saftige.
  • Kokostoppe med lys chokolade: Jeg bruger normalt mørk chokolade. Men du kan også dyppe bunden i lys chokolade, hvis du foretrækker.
  • Kokostoppe med appelsin: Riv skallen af 1 økologisk appelsin og kom den i dejen. Du kan også dyppe dem i orange chokolade for at give dem lidt ekstra appelsinsmag.
  • Kokosmakroner med kondenseret mælk: I stedet for at bruge æggehvide og sukker kan du bruge kondenseret mælk. Den har fået sin egen selvstændige opskrift, så du kan se hvordan du laver det super nemt.
Kokostoppe med marcipan og chokolade ()
Kokostoppe eller kokosmakroner med marcipan og chokolade ()
Kokosmakroner med marcipan og chokolade ()
Kokosmakroner med marcipan og chokolade ()
Kokostoppe med marcipan og chokolade ()

Kommentarer

  1. Kirsten skriver

    maj 23, 2025 at 1:11 pm

    5 stars
    Dejlig opskrift, hvis du har lidt marcipan til overs.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juni 30, 2025 at 2:13 pm

      God idé lige at få brugt marcipanresterne til dem :-)

      Svar
  2. Malene christensen skriver

    april 14, 2018 at 12:51 pm

    Hej Louise,
    Har du prøvet at fryse dem?
    Hilsen
    Malene

    Svar
    • Louise Dam skriver

      april 17, 2018 at 4:55 pm

      Nej, det har jeg desværre ikke.

      Svar
  3. Ryan skriver

    november 29, 2015 at 6:36 am

    Jeg kan se, du har samme ide som jeg
    Jeg pleje at kalde dem : juleudgaven af kokosmakroner
    Dem har jeg lavet i flere år.

    Jeg søgte for sjov på dine opskrifter, om du kendte den, ellers ville jeg sende ideen til dig

    Og ja, de falder altid i god smag

    Jeg bruger frk. Jensens kogebog, med opskriften med hele æg - som udgangs punkt - så er de hurtig at lave
    Marcipanen blødgør jeg lidt i mikroen, så er det letter at arbejde med

    Svar
4.29 from 7 votes (6 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.