Marengs spøgelser er nok en af de nemmeste halloween kager du kan lave. Du skal kun bruge ganske få ingredienser til min opskrift på marengs spøgelser. Og du har dem sikkert allerede derhjemme.

Marengs spoegelser er lækre halloween kager

Marengs spøgelser er super nemme at lave, og her kan du også nemt at have børnene med i køkkenet. Det er helt enkelt bare en marengs der sprøjtes ud på bagepapir, bages i ovnen og pyntes med kakaoglasur eller sort glasur.

Halloween kager er en sjov måde at fejre halloween på. Jeg kan godt lide de halloween kager, der ikke er for ulækre, men mere søde og lidt uhyggelige. Det er lige sådan disse små spøgelses marengs er.

Se også disse opskrifter:
Halloween romkugler | Hjemmelavede sukkerøjne | Små marengskys med lakrids og hindbær

De søde spøgelses marengs er sprøde uden på, og så er de sådan lidt chewy i midten. Hvis man vil have dem mere tørre i midten skal de blot bages lidt længere tid i ovnen.

Her får du min super nemme opskrift på marengs spøgelser, som er noget de fleste vil kunne klare at lave til halloween.

ikon piskeris Chestnut

Marengs spøgelser

20 stk.
Holdbarhed: 1 uge
Fryseegnet: Nej
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 1 t 10 min
Samlet tid 1 t 20 min

Ingredienser

Marengs

  • 3 æggehvider
  • 150 g sukker
  • ½ tsk hvidvinseddike

Pynt

  • Kakao glasur, sort glasur eller smeltet chokolade

Sådan gør du
 

Marengs

  • Pisk æggehviderne skummende enten med elpisker eller røremaskine. Tilsæt sukker og pisk til det er helt stift og kom så eddiken i.
  • Hæld din marengs i en sprøjtepose med en glat lidt tyk tyl. Og sprøjt marengsen ud som små spøgelser på en bageplade med bagepapir.
  • Bag i ovnen ved 110 grader i cirka 1 time og 10 minutter.

Pynt

  • Bland en glasur af flormelis, vand og kakao. I stedet for kakao kan du også bruge sort pastafarve eller smeltet chokolade. Du kan se her hvordan man laver glasur.
  • Tegn øjne og mund på dine marengs spøgelser når de er kølet af. Hæld glasuren i en sprøjtepose og klip et lille hul i bunden af posen, så glasuren kan komme ud og du kan tegne med den.

Dine egne noter

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 stk | Kalorier: 31 kcal | Kulhydrater: 8 g | Protein: 1 g | Fedt: 1 g
Bedøm denne opskrift:
5 fra 2 stemmer
Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Udskriv
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

💭 Spørgsmål og svar til opskriften

Hvorfor skal der eddike i marengs?

Eddiken er med til at stabilisere din marengs, da det binder proteinerne i æggehviderne sammen.

Du kan erstatte eddike med citronsaft. Det er syren der er vigtig i denne sammenhæng.

Hvorfor bliver mine æggehvider ikke stive?

Hvis du har problemer med at piske dine æggehvider stive kan det være fordi de redskaber du anvender ikke er HELT rene. Der må slet ikke være rester af fedtstof eller lignende på skål og piskeris. Så kan du ikke piske din æggehvider stive.

Derudover kan temperaturen på æggene også have en betydning. Tag gerne æggene ud af køleskabet ½ time før du skal i gang med at lave din marengs, så dine æg ikke er for kolde.

Kan jeg tilføje smag til mine spøgelses marengs?

Ja, det kan du sagtens. Men du skal bare være opmærksom på at det meste smag også vil afgive noget farve. Men f.eks. et par dråber pebermynte olie kan bruges uden at farve marengsen en anden farve.

Følg mig på Instagram

Læserinteraktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskriften