Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Halloween

Marengs spøgelser

Udgivet: 1. nov 2021 · Opdateret: 1. nov 2021

Marengs spøgelser er nok en af de nemmeste halloween kager du kan lave. Du skal kun bruge ganske få ingredienser til min opskrift på marengs spøgelser. Og du har dem sikkert allerede derhjemme.

Marengs spoegelser er lækre halloween kager

Marengs spøgelser er super nemme at lave, og her kan du også nemt at have børnene med i køkkenet. Det er helt enkelt bare en marengs der sprøjtes ud på bagepapir, bages i ovnen og pyntes med kakaoglasur eller sort glasur.

Halloween kager er en sjov måde at fejre halloween på. Jeg kan godt lide de halloween kager, der ikke er for ulækre, men mere søde og lidt uhyggelige. Det er lige sådan disse små spøgelses marengs er.

Se også disse opskrifter:
Halloween romkugler | Hjemmelavede sukkerøjne | Små marengskys med lakrids og hindbær

De søde spøgelses marengs er sprøde uden på, og så er de sådan lidt chewy i midten. Hvis man vil have dem mere tørre i midten skal de blot bages lidt længere tid i ovnen.

Her får du min super nemme opskrift på marengs spøgelser, som er noget de fleste vil kunne klare at lave til halloween.

piskeris Grullo

Marengs spøgelser

4.84 fra 6 stemmer
Justér antalJustér antal: 20 stk.
Holdbarhed: 1 uge
Fryseegnet: Nej
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 1 time t 10 minutter min
Samlet tid 1 time t 20 minutter min
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

Marengs

  • 3 æggehvider
  • 150 g sukker
  • ½ tsk (reklamelink)hvidvinseddike

Pynt

  • Kakao glasur, sort glasur eller smeltet chokolade

Sådan gør du
 

Marengs

  • Pisk æggehviderne skummende enten med elpisker eller røremaskine. Tilsæt sukker og pisk til det er helt stift og kom så eddiken i.
  • Hæld din marengs i en sprøjtepose med en glat lidt tyk tyl. Og sprøjt marengsen ud som små spøgelser på en bageplade med bagepapir.
  • Bag i ovnen ved 110 grader i cirka 1 time og 10 minutter.

Pynt

  • Bland en glasur af flormelis, vand og kakao. I stedet for kakao kan du også bruge sort pastafarve eller smeltet chokolade. Du kan se her hvordan man laver glasur.
  • Tegn øjne og mund på dine marengs spøgelser når de er kølet af. Hæld glasuren i en sprøjtepose og klip et lille hul i bunden af posen, så glasuren kan komme ud og du kan tegne med den.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 stk | Kalorier: 31 kcal | Kulhydrater: 8 g | Protein: 1 g | Fedt: 1 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

💭 Spørgsmål og svar til opskriften

Hvorfor skal der eddike i marengs?

Eddiken er med til at stabilisere din marengs, da det binder proteinerne i æggehviderne sammen.

Du kan erstatte eddike med citronsaft. Det er syren der er vigtig i denne sammenhæng.

Hvorfor bliver mine æggehvider ikke stive?

Hvis du har problemer med at piske dine æggehvider stive kan det være fordi de redskaber du anvender ikke er HELT rene. Der må slet ikke være rester af fedtstof eller lignende på skål og piskeris. Så kan du ikke piske din æggehvider stive.

Derudover kan temperaturen på æggene også have en betydning. Tag gerne æggene ud af køleskabet ½ time før du skal i gang med at lave din marengs, så dine æg ikke er for kolde.

Kan jeg tilføje smag til mine spøgelses marengs?

Ja, det kan du sagtens. Men du skal bare være opmærksom på at det meste smag også vil afgive noget farve. Men f.eks. et par dråber pebermynte olie kan bruges uden at farve marengsen en anden farve.

Kommentarer

  1. Thilde skriver

    oktober 07, 2023 at 8:33 pm

    5 stars
    Det viser sig, at de mest kommer til at ligne lorte, hvis man bruger en for lille tylle 😂😂😂

    Men de blev nu ret gode alligevel. Dog skal de vist bages lidt kortere tid i min ovn, hvis der skal være “tyggegummi” i midten :) Men det er måske anderledes, hvis jeg bruger en større tylle!

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 27, 2023 at 1:46 pm

      Åh - jeg ser det for mig - små spøgelseslorte 😂 Der kan godt være forskel på ovne, men som du siger er der selvfølgelig også forskel på størrelsen.

      Svar
  2. Kristina skriver

    november 17, 2021 at 8:17 pm

    Tak for lækre madopskrifter - jeg har generelt lidt svært ved at passe på mig selv men dine opskrifter har givet mig motivation og overskud 👍🏼🌷

    Et enkelt spørgsmål: når jeg laver lidt mindre marengs med samme opskrift, skal jeg så tage lidt tid af den time og 10 min? Så det passer mere med 30-40 min?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      november 29, 2021 at 9:35 am

      Hej Kristina
      Hvor er det bare dejligt at høre mine opskrifter kan hjælpe dig til mere overskud ❤
      Umiddelbart burde det være cirka samme bagetid, selvom du laver lidt mindre marengs.
      Hilsen Louise

      Svar
      • Pernille skriver

        maj 26, 2022 at 8:05 pm

        Hej, kan man lave marengsspøgelserne dagen før? 🤞😊

        Svar
        • Louise Dam skriver

          august 11, 2022 at 2:57 pm

          Ja, det kan man sagtens. Opbevar dem i en tætlukket beholder.

          Svar
4.84 from 6 votes (5 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.