• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Søde sager

    Baked Alaska i miniformat

    Udgivet: jan 27, 2016 · Opdateret: apr 29, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
     
    bcc b

    Jeg har længe gerne ville kaste mig ud i at lave en baked alaska, og nu fik jeg endelig taget mig sammen. Baked Alaska kaldes også for is surprise eller indbagt is.

    Det helt specielle ved denne dessert er at isen kommer i ovnen - lidt sjovt :-) Jeg har valgt at lave min Baked Alaska i miniformat, det er nemlig altid så fint med portionsanrettede desserter. Jeg har lavet en browniebund og ovenpå denne er der en kugle jordbæris. Min is er hjemmelavet, men man kan sagtens købe en god is, og så er desserten altså ret hurtigt lavet. Til sidst kommer der marengs udenpå isen og så skal den et smut i ovnen. Her er det vigtigt at marengsen slutter helt tæt, da isen ellers vil begynde at smelte.

    ikon piskeris Chestnut

    Baked Alaska i miniformat

    4 personer
    Holdbarhed: 2 måneder
    Fryseegnet: Ja
    Forb. tid 1 t
    Samlet tid 2 t
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 1 brownie uden toppping - bag i 40 minutter i alt
    • 4 kugler jordbæris

    Marengs

    • 4 æggehvider brug evt. resten fra æggene til isen
    • 200 g sukker

    Sådan gør du
     

    • Start med at lave jordbærisen og få sat den i fryseren (eller køb en færdiglavet is)
    • Bag så brownien og lad den køle af på en bagerist.
    • Når brownien er afkølet stikker du den ud i 4 cirkler. Jeg brugte en madring på 7,5 cm i diameter til formålet. Du kan også blot skære dem ud med en kniv.
    • Sæt så en kugle is ovenpå hver browniebund. Sæt nu det hele i fryseren til du er klar til at desserten skal serveres.
    • Lige inden servering laves marengsen. Pisk æggehviderne stive og tilsæt derefter sukkeret lidt efter lidt. Pisk indtil massen er stiv og danner 'små toppe'.
    • Tag så din is og brownie ud af fryseren og fordel marengsen ovenpå. Lav gerne lidt mønster og små toppe i marengsen når du smører det på. Sørg for at marengsen lukker HELT tæt omkring isen - ellers smelter den i ovnen. Marengsen sørger nemlig for at isolere ind til isen.
    • Nu kan du enten vælge at sætte din baked alaska i ovnen ved cirka 230 grader + eventuelt lidt grill i cirka 2-3 minutter, eller indtil marengsen begynder at blive gylden over det hele. Eller du kan vælge at bruge en gasbrænder og brænde marengsen med den.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter
    Bedøm denne opskrift:
    5 fra 4 stemmer
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Opskrift på hjemmelavet Baked alaska - is surprise, indbagt is
    Opskrift på hjemmelavet Baked alaska - is surprise, indbagt is
    Opskrift på hjemmelavet Baked alaska - is surprise, indbagt is
    Opskrift på hjemmelavet Baked alaska - is surprise, indbagt is
    Opskrift på hjemmelavet Baked alaska - is surprise, indbagt is
    Opskrift på hjemmelavet Baked alaska - is surprise, indbagt is

     

    Skrevet af: Louise DamÆggehvider, Chokolade, JordbærKategori: Hjemmelavet is, Is og desserter, Nytår, Nytårsdessert, Søde sager

    Følg mig på Instagram
    « Røgede lakseruller med avokadocreme
    Miniguide til Dresden »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Sanne Corfitz Hendriksen

      juli 17, 2022 at 11:36 am

      Hvilken brownie opskrift bruger du? Du har jo flere at vælge imellem 😉

      Svar
      • Louise Dam

        juli 27, 2022 at 9:26 pm

        Hov, jeg kan se at linket simpelthen er smuttet ud af opskriften da jeg har fået den konverteret til et andet format. Det er denne her jeg bruger: https://www.louisesmadblog.dk/brownie-med-skumfiduser-og-peanuts/

        Svar
    2. Ditte wind Carstens

      december 21, 2020 at 8:06 pm

      Ved du hvordan den smager med andet en jordbær is? Altså jeg tænker man godt kan bruge en anden men ved du om det smager🥳🥳

      Svar
      • Louise Dam

        december 24, 2020 at 12:01 am

        Umiddelbart vil jeg mene det kun har betydning om du kan lide isen eller ej. Det er jo egentlig bare smagen af den is du vælger, bunden og så marengs. Vil mene det passer til det meste. Hvis du vælger chokoladeis, bliver det dog ret meget chokolade i desserten. Så der ville jeg nok vælge en anden bund.

        Svar
    3. Pernille

      december 27, 2018 at 4:00 pm

      Hej

      Vil jeg kunne sætte brownie med en kugle is oven på i fryseren dagen før den skal serveres? Eller skal det helst være på selve dagen?

      Pernille

      Svar
      • Louise Dam

        december 30, 2018 at 2:17 pm

        Hej Pernille
        Du kan nok godt gøre det dagen før - men jo længere tid den står i fryseren jo mere frossen bliver browniebunden jo også. Så jeg vil nok anbefale ikke at lade den stå i fryseren så bunden bliver helt frosset ind.

        Svar
    4. Janne

      februar 11, 2016 at 3:44 am

      Det ser sørme lækkert ud.
      Jeg lavede det til Mathias' fødselsdag i sidste weekend. Jeg lavede én stor en. Men det ser meget nemmere ud at lave flere små. Det må jeg prøve næste gang.

      Svar
      • Louise Dam

        februar 13, 2016 at 4:10 pm

        Jeg skal også forsøge at lave den som én stor tror jeg :-)

        Svar
        • Birgitte

          december 27, 2016 at 10:53 am

          Hej. Har du prøvet at lave den i stor? Jeg tænkte om man kunne fore en skål med film og putte isen ned i (fra ismaskinen) og så lægge en bund over. Så kunne det fryse og vendes ud når marengsen skulle på. Hvad tænker du om det? Vh Birgitte

          Svar
          • Louise Dam

            december 30, 2016 at 3:22 am

            Jeg har ikke prøvet. Men det tror jeg bestemt godt at du kan.

            Svar
    5. Piskeriset

      januar 28, 2016 at 10:36 pm

      Rigtig flot udgave :)
      Det er sjældent, jeg får denne dessert, men det skete faktisk så sent som i sidste uge, hvor jeg fik det som dessert på en restaurant - nøj, hvor er den god!

      Svar
      • Louise Dam

        januar 31, 2016 at 5:20 pm

        Mange tak :-) Det er bare super lækkert!

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Øllebrødsboller
    • Rosenkål i airfryer
    • Pistacieis
    • Øllebrød
    • Saltmandler i airfryer
    • Oksemørbrad sous vide

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
    • Bananpandekager
    • Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her