• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Søde sager » Dessert » Hjemmelavet is » Islagkager

    Påske islagkage

    Udgivet: mar 10, 2023 · Opdateret: mar 10, 2023 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv

    Jeg er blevet fan af at lave hjemmelavet islagkage, og derfor har jeg lavet denne her påske islagkage, der er en islagkage med påskeæg inden i. Sådan en cookie islagkage er perfekt som sødt indslag på påskebordet, og den er sågar nem at lave! Det er den perfekte påskeis.

    Paaske islagkage

    Selve denne islagkage med påskeæg består først af én stor cookiebund, hvor der på toppen er lavet en påskeis med påskeæg rørt i. Det hele bliver også toppet med hakkede påskeæg, da det pynter så fint.

    Jeg har brugt nogle påskeæg fra Nordthy, men du kan blot tage de påskeæg, som du lige kan finde i butikkerne. Denne her is bliver lavet på kondenseret mælk og fløde, og det er en virkelig nem måde at lave cookie islagkage på.

    Se også disse opskrifter:
    Daim islagkage | Skildpadde islagkage | Islagkage med chokoladetrøffelcreme

    Det er en af de desserter, som du med fordel kan lave noget tid før, at dine gæster kommer. Selve islagkagen skal gerne stå i 6 timer, før at den er frosset helt. Derfor skal du helst lave den dagen før den skal serveres. Eller om formiddagen, hvis den skal serveres om aftenen.

    ikon piskeris Chestnut

    Påske islagkage

    8 personer
    Holdbarhed: 1 måned
    Fryseegnet: Ja
    Forb. tid 10 min
    Tilb. tid 20 min
    Frysetid 6 t

    Udstyr (reklamelink)

    • Springform 24 cm eller 26 cm
    • Elpisker
    • Kageplast
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    Cookiebund

    • 125 g smør
    • 150 g brun farin
    • 1 æg
    • ½ tsk bagepulver
    • ½ tsk salt
    • 175 g hvedemel
    • 125 g mørk chokolade (hakket eller i knapper f.eks. halv gold chokolade og mørk chokolade)

    Ismasse

    • ½ liter piskefløde
    • 1 dåse kondenseret mælk
    • 150 g påskeæg (jeg brugte Nord Thy mini chokoladeæg, men du kan også bruge påskeæg med marcipan.)
    • 1 tsk vaniljepulver (kan undlades)

    Pynt

    • påskeæg

    Sådan gør du
     

    Cookiebund

    • Pisk smør og brun farin i cirka 2 minutter.
    • Kom æg i og pisk igen.
    • Bland hvedemel, bagepulver, salt og chokolade sammen og kom det i dejen. Bland det godt sammen til en sammenhængende dej.
    • Kom bagepapir i bunden af en springform på 24-26 cm., sæt det fast mellem bund og side og smør kanten af formen.
    • Fordel dejen i formen og bag den i ovnen ved 180 grader i cirka 20 minutter.
    • Lad bunden køle helt af og befri den fra springformen. Løsn kanten af kagen hele vejen rundt med en kniv inden du åbner springformen.

    Ismasse

    • Pisk fløden til skum, hæld kondenseret mælk i flødeskummen og bland det stille og roligt sammen.
    • Hak påskeæggene og kom dem i ismassen sammen med vaniljepulver og bland rundt.
    • Kom kageplast ned i springformen omkring bunden.
    • Hæld ismassen ovenpå den kolde bund og set den så i fryseren i cirka 6 timer eller længere.
    • Inden servering pyntes der med flere påskeæg. Lad islagkagen stå 10-15 minutter før den nydes.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Video

    https://www.louisesmadblog.dk/wp-content/uploads/2023/01/Paaske-islagkage.mp4

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 stykke | Kalorier: 564 kcal | Kulhydrater: 46 g | Protein: 6 g | Fedt: 41 g
    Bedøm denne opskrift:
    5 fra 1 stemme
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Tip til opskriften!

    • Den is jeg har lavet er lavet på kondenseret mælk og fløde, ligesom jeg har gjort i min opskrift på skildpadde islagkage. Det er også muligt at lave sin påskeis på æg og fløde - det er det, som jeg gjorde i min Daim islagkage.
    • Når du skal bruge den, er det en god ide at tage den ud cirka 15 minutter før. Så når den lige at tø lidt op, og så er den ikke nær så hård at skære igennem.
    • Jeg putter kageplast rundt i kanten, da det er med til at give den et skarpt look. Hvis du ikke har det, så kan du sætte en lang stribe af bagepapir rundt i kanten.
    • Det er typisk en islagkage som jeg laver flere dage, eller uger før. Så står den bare og passer sig selv på frys, inden at den skal bruge. Det er ret nemt at lave sin egen hjemmelavet islagkage med påskeæg.
    • Denne her bund er lavet på cookiedej, så man får en lækker smag af cookie, når man tager en bid. De andre islagkager som jeg har lavet, de har i stedet en nøddemarengsbund. Hvis du hellere vil have den, så finder du bare opskriften på min skildpadde islagkage eller Daim islagkage. Så kan du bruge opskriften på bunden fra en af disse opskrifter.

    💭 Spørgsmål og svar til opskriften

    Kan man lave is uden en ismaskine?

    I denne her opskrift på cookie islagkage skal du ikke bruge en ismaskine. Det hele bliver pisket sammen, og så bliver det til is, når det kommer på frys. Det er derfor rigtig nemt at lave, og så kræver det ikke en ismaskine.

    Kan man lave sin påskeis dagen før?

    Denne her påske islagkage skal minimum 6 timer på frys, før at den er klar. Du kan derfor med fordel lave din islagkage med påskeis dagen eller flere dage før. Så er den klar på dagen.

    Kan jeg genfryse min islagkage?

    Hvis I ikke får spist den hele, så kan man sagtens komme den tilbage på frys. Det er en god ide ikke at lade den stå ude for længe, så den begynder at smelte.

    islagkage med påskeæg
    islagkage med påskeæg
    Paaske islagkage en lækker påskeis
    Påskeis
    Følg mig på Instagram
    « Oreo is
    Vegetarisk hønsesalat »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Anne-Mette Jørgensen

      marts 11, 2023 at 11:18 pm

      5 stars
      Hej. Kan man komme gul marcipan kant rundt om. Tænker når man har taget den ud af fryseren og den skal stå lidt?

      Svar
      • Louise Dam

        marts 20, 2023 at 2:15 pm

        Ja, det vil jeg tro man sagtens kan.

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Vegetarisk hoensesalat
      Vegetarisk hønsesalat
    • Oreo is
      Oreo is
    • Cashew chicken
      Cashew chicken
    • Sproede foraarsruller i airfryer
      Forårsruller i airfryer
    • Kylling i groen karry
      Kylling i grøn karry
    • Fastelavnsboller med karamel og hindbaer
      Fastelavnsboller med karamel og hindbær

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med floedeosteglasur
      Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
      Syltede rødløg
    • Bananpandekager
      Bananpandekager
    • Dahl opskrift
      Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og groentsager
      Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler opskrift
      Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her