Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Påskefrokost

Fiskefilet

Udgivet: 12. apr 2022 · Opdateret: 12. apr 2022

Her kan du finde en nem opskrift på paneret fiskefilet. De hører sig særligt til frokostbordene omkring jul og påske, hvor mange serverer en rødspættefilet. Server den som den er eller på et lækkert hjemmebagt rugbrød. Top din panerede rødspætte med en skrive citron for at give lidt syrlighed og en omgang remoulade.

Fiskefilet paneret rødspættefilet

Man kan næsten dufte den, bare ved at se på billedet af den sprøde paneret fiskefilet. Jeg panerer dem i en blanding af mel, æg og rasp der er med til at gøre dem dejligt sprøde. Når de er paneret steger jeg dem i smør på panden, da jeg synes, at de bliver lækrest sådan.

Jeg steger dem i smør og olie, da jeg synes, at smørstegte fiskefilet smager bedst. Man skal endelig ikke være nærig med hverken olien eller smørret. Der skal altså noget fedtstof til at gøre dem lækre gyldne og sprøde. Jeg bruger ofte en olivenolie, men du kan også sagtens bruge en raspolie, hvis du har det.

Prøv også disse opskrifter:
Hjemmebagt rugbrød | Rejesalat | Hønsesalat

Jeg kan anbefale dig at købe en god remoulade hos slagteren, hvis du vil have det ekstra lækkert. Der er bare mere smag i sådan en, end hvis du køber en helt billig en i supermarkedet. Alternativt kan du lave den selv og servere den til din rødspætte, hvis du vil prøve det af. Du kan også prøve at lave sprødstegt mørksej på rugbrød.

piskeris Grullo

Fiskefileter - panerede rødspætter

5 fra 2 stemmer
Justér antalJustér antal: 4 personer
Holdbarhed: 2-3 dage
Fryseegnet: Ja
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 4 (reklamelink)rødspættefileter
  • 1 æg
  • 1 dl (reklamelink)hvedemel
  • salt og peber
  • 1,5 dl (reklamelink)rasp

Til stegning

  • smør
  • olie, olivenolie eller rapsolie

Serveres med

  • Citron
  • Remoulade
  • Rugbrød eller kartofler

Sådan gør du
 

  • Pisk ægget sammen med en gaffel i en dyb tallerken.
  • I en anden dyb tallerken kommer du hvedemel, salt og peber
  • I en tredje dyb tallerken kommer du raspen i.
  • Vend først rødspættefileterne i melblandingen, så æg og dernæst rasp. Gør det med alle fiskefileterne.
  • Opvarm en pande med smør og olie og stag fiskefileterne ved middel varme til de er gyldne på begge sider.
  • Servér de lune fiskefileter til frokost på rugbrød sammen med remooulade og citron. Eller til aftensmaden med kogte kartofler og smørsovs. (og remoulade og citron)

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 person | Kalorier: 357 kcal | Kulhydrater: 46 g | Protein: 17 g | Fedt: 11 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Tip til opskriften!

  • Du kan også vælge at panere din rødspættefilet i rugmel i stedet for i rasp. Det er der også mange der synes er lækkert. Her bliver fiskefileten dog ikke ligeså sprød som med rasp.
  • Fiskefileter kan både serveres til frokost på rugbrød, men de er også super lækre at servere til aftensmad sammen med små kogte nye kartofler, og en persillesovs eller en smørsovs. Smørsovs laves blot ved at smelte smør på panden du har stegt dine rødspætter på.

💭 Spørgsmål og svar til opskriften på fiskefilet

Hvad skal man stege sin fiskefilet i?

Man kan vælge at stege sin fisk i både olie og smør eller en blanding. Jeg bruger gerne en blanding, og her bruger jeg altid en rigtig smør og ikke den smørbare.

Kan man lave sin fiskefilet i ovnen?

Det kan man i teorien godt, men jeg har ikke prøvet det med denne opskrift. Jeg synes helt klart, at rødspætter lavet på panden smager bedst.

Hvilken fisk bruger man til denne opskrift på fiskefilet?

Man bruger rødspætte, sej eller en skrubbe, når man laver dem. Det mest originale er dog rødspættefilet.

Hvordan opvarmer man fiskefilet?

Hvis du har forberedt dine fiskefileter før de skal serveres og gerne vil servere dem lune, kan du godt opvarme dem. Du kan stege dem ganske kort på panden, således at de ikke får alt for meget. Ellers kan du lune dem i ovnen ved lav varme, evt. overdækket med stanniol.

Fiskefilet paneret roedspaettefileter
paneret rødspætte

Comments

No Comments

5 from 2 votes (2 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.