• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Højtider og særlige lejligheder » Påske » Påskefrokost

    Fiskefilet

    Udgivet: apr 12, 2022 · Opdateret: apr 12, 2022 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv

    Her kan du finde en nem opskrift på paneret fiskefilet. De hører sig særligt til frokostbordene omkring jul og påske, hvor mange serverer en rødspættefilet. Server den som den er eller på et lækkert hjemmebagt rugbrød. Top din panerede rødspætte med en skrive citron for at give lidt syrlighed og en omgang remoulade.

    Fiskefilet paneret rødspættefilet

    Man kan næsten dufte den, bare ved at se på billedet af den sprøde paneret fiskefilet. Jeg panerer dem i en blanding af mel, æg og rasp der er med til at gøre dem dejligt sprøde. Når de er paneret steger jeg dem i smør på panden, da jeg synes, at de bliver lækrest sådan.

    Jeg steger dem i smør og olie, da jeg synes, at smørstegte fiskefilet smager bedst. Man skal endelig ikke være nærig med hverken olien eller smørret. Der skal altså noget fedtstof til at gøre dem lækre gyldne og sprøde. Jeg bruger ofte en olivenolie, men du kan også sagtens bruge en raspolie, hvis du har det.

    Prøv også disse opskrifter:
    Hjemmebagt rugbrød | Rejesalat | Hønsesalat

    Jeg kan anbefale dig at købe en god remoulade hos slagteren, hvis du vil have det ekstra lækkert. Der er bare mere smag i sådan en, end hvis du køber en helt billig en i supermarkedet. Alternativt kan du lave den selv og servere den til din rødspætte, hvis du vil prøve det af.

    Fiskefilet paneret roedspaettefileter

    Fiskefileter - panerede rødspætter

    5 fra 1 stemme
    Gem på Pinterest
    Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter
    Holdbarhed: 2-3 dage
    Fryseegnet: Ja
    4 personer
    Forb. tid 15 min
    Tilb. tid 15 min
    Samlet tid 30 min
    Udskriv

    Ingredienser

    • 4 rødspættefileter
    • 1 æg
    • 1 dl hvedemel
    • salt og peber
    • 1,5 dl rasp

    Til stegning

    • smør
    • olie olivenolie eller rapsolie

    Serveres med

    • Citron
    • Remoulade
    • Rugbrød eller kartofler
    - undgå din skærm går ud

    Sådan gør du
     

    • Pisk ægget sammen med en gaffel i en dyb tallerken.
    • I en anden dyb tallerken kommer du hvedemel, salt og peber
    • I en tredje dyb tallerken kommer du raspen i.
    • Vend først rødspættefileterne i melblandingen, så æg og dernæst rasp. Gør det med alle fiskefileterne.
    • Opvarm en pande med smør og olie og stag fiskefileterne ved middel varme til de er gyldne på begge sider.
    • Servér de lune fiskefileter til frokost på rugbrød sammen med remooulade og citron. Eller til aftensmaden med kogte kartofler og smørsovs. (og remoulade og citron)

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 person | Kalorier: 357 kcal | Kulhydrater: 46 g | Protein: 17 g | Fedt: 11 g
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Tip til opskriften!

    • Du kan også vælge at panere din rødspættefilet i rugmel i stedet for i rasp. Det er der også mange der synes er lækkert. Her bliver fiskefileten dog ikke ligeså sprød som med rasp.
    • Fiskefileter kan både serveres til frokost på rugbrød, men de er også super lækre at servere til aftensmad sammen med små kogte nye kartofler, og en smørsovs. Smørsovs laves blot ved at smelte smør på panden du har stegt dine rødspætter på.

    💭 Spørgsmål og svar til opskriften på fiskefilet

    Hvad skal man stege sin fiskefilet i?

    Man kan vælge at stege sin fisk i både olie og smør eller en blanding. Jeg bruger gerne en blanding, og her bruger jeg altid en rigtig smør og ikke den smørbare.

    Kan man lave sin fiskefilet i ovnen?

    Det kan man i teorien godt, men jeg har ikke prøvet det med denne opskrift. Jeg synes helt klart, at rødspætter lavet på panden smager bedst.

    Hvilken fisk bruger man til denne opskrift på fiskefilet?

    Man bruger rødspætte, sej eller en skrubbe, når man laver dem. Det mest originale er dog rødspættefilet.

    Hvordan opvarmer man fiskefilet?

    Hvis du har forberedt dine fiskefileter før de skal serveres og gerne vil servere dem lune, kan du godt opvarme dem. Du kan stege dem ganske kort på panden, således at de ikke får alt for meget. Ellers kan du lune dem i ovnen ved lav varme, evt. overdækket med stanniol.

    • Fiskefilet paneret roedspaettefileter
    • paneret rødspætte
    Følg mig på Instagram
    « Påskeæg med nougatkrokant
    Karrysalat »

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise Dam, Louisesmadblog.dk

    Jeg hedder Louise, jeg er 34 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.
    Læs mere om mig!

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Giv blomster med 10 % i rabat hos Euroflorist med koden LOUISEMAD10 (reklamelink)
    Køb her