Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Saucer & dressinger

Persillesovs

Udgivet: 18. aug 2023 · Opdateret: 18. aug 2023

Her kan du få min bedste persillesovs opskrift, så du kan lave stegt flæsk med persillesovs eller fiskefilet med persillesovs. Det er slet ikke så svært at lave en god sovs, som man skulle tro. Jeg guider dig hele vejen, og nederst kan du se trin for trin billeder af processen.

Persillesovs

Opskrift på persillesovs

Det er en rigtig dansk klassisk sovs, som mange af os kender. Den er nok mest kendt for, når man serverer stegt flæsk med persillesovs. Det er for mange den danske nationalret. Du kan dog også sagtens servere din sovs med persille til andre retter. Den kan gå til mange lækre opskrifter.

Jeg har prøvet at forklare processen så simpel som muligt, så alle kan være med til at lave en lækker cremet sovs. Nederst under opskriften har jeg desuden sat en masse billeder ind af selve processen. Så kan du sammenligne din fremgangsmåde med dem.

Se også disse opskrifter:
Stegt flæsk med persillesovs | Fiskefilet | Andesovs

Lav stegt flæsk med persillesovs

Noget af det som de fleste spiller persillesovs til stegt flæsk, da det er Danmarks nationalret. Det er helt vildt lækkert at få et stykke sprødstegt flæsk og så kunne dyppe den i en god tyk persillesovs.

Jeg kan bedst lide, hvis sovsen er godt tyk i det - dog selvfølgelig ikke så tyk at den kan skæres ud :-) Hvis du oplever, at din sovs ikke er tyk nok, så kan du lave en meljævning af mel og kold mælk. Her bruger du dobbelt så meget væske som mel og kommer det i sovsen, imens det koger.

piskeris Grullo

Persillesovs

ingen anmeldelser endnu
Justér antalJustér antal: 4 personer
Holdbarhed: 2 dage
Fryseegnet: Nej
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet tid 15 minutter min
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 25 g smør
  • 4 spsk (reklamelink)hvedemel
  • 5 dl mælk, gerne sødmælk eller letmælk
  • salt og peber
  • (reklamelink)muskatnød, revet
  • 1 bundt persille

Sådan gør du
 

Persillesovs

  • Smelt smørret i en gryde.
  • Tilsæt melet og rør rundt. Rør fortsat rundt et lille minuts tid så melet kan blive afbagt.
  • Tilsæt mælken ad flere gange. Efter hver gang piskes der godt til det er en jævn sauce.
  • Når al mælken er tilsat lader du den koge igennem er par minutter mens der fortsat piskes.
  • Hak persillen fint eller hæld det i en kop og klip med en saks - det er nemmere. Tilsæt persillen til saucen og rør rundt.
  • Smag saucen til med salt, peber og lidt revet muskatnød.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 person | Kalorier: 147 kcal | Kulhydrater: 12 g | Protein: 5 g | Fedt: 9 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Tip til opskriften!

  • Persillen skal gerne være hakket helt fint. Det kan du enten gøre på et spækbræt, eller du kan komme dit persille i en lille kop. Her klipper du så persillen helt fint. Det synes jeg er nemmere end at hakke det fint på et spækbræt.

Hvad spiser man persillesovs til?

Persillesovs er en helt klassisk opbagt mælkesovs, hvor der er tilsat hakket persille. Den kan f.eks. serveres til:

  1. Stegt flæsk
  2. Rødspættefileter
  3. Krebinetter

Og ellers er persillesovs bare generelt godt til svinekød.

💭 Spørgsmål og svar til opskriften

Må man opvarme persillesovs?

Ja, det må du gerne. Bare sørg for at sovsen køles hurtigt ned og kommer op over 75 grader når du genopvarmer persillesovsen. Læs eventuelt mere hos Fødevarestyrelsen.

Hvor kommer stegt flæsk med persillesovs fra?

Det er en klassisk dansk nationalret, og den går helt tilbage fra slutningen af 1800-tallet. Rigtig mange danskere elsker stadig retten.

Persillesovs
Persillesovs
Persillesovs
Persillesovs
Persillesovs
Persillesovs
Persillesovs
Persillesovs
Persillesovs
Persillesovs
Persillesovs
Persillesovs
Persillesovs
Persillesovs

Comments

No Comments

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required