• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Højtider og særlige lejligheder » Jul » Juleaften

    Andesovs

    Udgivet: dec 17, 2021 · Opdateret: dec 17, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv

    Andesovs hører sig til når man serverer andesteg juleaften eller Mortens aften. En god smagfuld brun sovs, lavet på fond fra anden. Få min opskrift på andesauce længere nede på siden.

    Andesovs

    Til andestegen juleaften hører der sig en lækker andesovs. For mange lyder det måske som noget der er svært at lave, men det er slet ikke så slemt igen.

    For at lave en god andesauce kræver det, at du har en god andefond. Den kan man købe sig til hvis man bare skal lave en sovs til andebryster. Men hvis du steger en hel and bruger du den stegesky der drypper ned i bradepanden ved stegningen.

    Se også disse opskrifter:
    Den perfekte andesteg til juleaften | Brunede kartofler | Æbler med gelé

    Jeg laver en opbagt andesovs af den fond der er tilbage fra stegning af anden. Man skummer fedtet af og bruger så fonden der har masser af smag.

    Jeg laver opbagningen til min andesauce med enten andefedt eller smør. Begge dele smager skønt.

    Er det dig der skal stå for årets julesovs? Så kan du måske bruge min opskrift herunder på en lækker andesauce.

    Andesovs

    Andesovs

    5 fra 1 stemme
    Gem på Pinterest
    Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter
    Holdbarhed: 3 dage
    Fryseegnet: Ja
    8 dl
    Forb. tid 10 min
    Tilb. tid 20 min
    Samlet tid 30 min
    Udskriv

    Udstyr (reklamelink)

    • Gryde
    • Piskeris

    Ingredienser

    • 7 dl andefond stegesky/fond fra bradepanden
    • 3 spsk hvedemel
    • 6 spsk andefedt kan erstattes af smør
    • 1 dl piskefløde brug cirka 1-2 dl
    • 3 tsk ribsgelé
    • kulør
    • salt og peber
    - undgå din skærm går ud

    Sådan gør du
     

    • Hæld væden fra bradepanden (den du har haft under andestegen), gennem en si ned i en høj kande. Sæt den eventuelt på køl lidt tid så fedtet begynder at stive.
    • Andefedtet vil komme til at ligge i toppen. Skum fedtet af ved hjælp af en ske. Sørg for at gemme andefedtet. Du skal have cirka 7 dl andefond tilbage til at lave sovsen af.
    • I en gryde smelter du 6 spsk andefedt eller smør.
    • Tilsæt hvedemel og rør godt rundt med et piskeris. Lad melet afbage 1 minuts tid.
    • Tilsæt nu din andefond meget lidt af gangen imens du pisker. Det er vigtigt at tilsætte lidt væske af gangen da melet skal absorbere væsken og der ikke må komme klumper i sovsen. Tilsæt så den resterende fond.
    • Lad sovsen koge op og lad den simre i 10 minutter.
    • Tilsæt så piskefløde, ribsgelé (hold evt. lidt tilbage og smag til senere med det), lidt kulør indtil farven er som ønsket.
    • Lad sovsen småsimre i 5 minutter og smag til med salt, peber og ribsgelé.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 dl | Kalorier: 145 kcal | Kulhydrater: 4 g | Protein: 1 g | Fedt: 14 g
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    💭 Spørgsmål og svar til opskriften

    Hvordan laver jeg andesauce til andebryster?

    Hvis du kun steger et par andebryster får du ikke den lækre fond. Derfor kan du i stedet købe en færdig andefond og bruge i opskriften på julesovs.

    Husk hvis du køber din fond skal du læse på den hvor meget vand den eventuelt skal blandes op med. Hvis man køber en koncentreret andefond skal den blandes op. Du skal bruge 7 dl i alt når den er blandet op.

    Er det svært at lave en opbagt andesovs?

    Jeg synes ikke det er svært at lave en opbagt andesovs. Det vigtigste er at melet lige får lov til at afbage en smule inden der kommer væde i. Og så er det vigtigt at væden kommer i lidt ad gangen

    Hvor meget sovs spiser en person?

    Hvis du beregner cirka 1-1,5 dl sovs pr. person burde det række. I denne opskrift bliver der cirka 7-8 dl sovs. Det burde derfor være nok til cirka 6 personer.

    • Andesauce er den bedste julesovs
    • Årets julesovs er en lækker andesovs til andesteg
    Følg mig på Instagram
    « Kransekage tal
    Andesteg »

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise Dam, Louisesmadblog.dk

    Jeg hedder Louise, jeg er 34 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.
    Læs mere om mig!

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Giv blomster med 10 % i rabat hos Euroflorist med koden LOUISEMAD10 (reklamelink)
    Køb her