Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Aftensmad

Stegt flæsk med persillesovs

Udgivet: 14. apr 2015 · Opdateret: 7. jun 2021

Stegt flæsk med persillesovs - stegt flæsk på pande eller i ovn

Stegt flæsk med persillesovs er en meget dansk ret. Den er faktisk så dansk at den i 2014 blevet kåret som Danmarks Nationalret. Stegt flæsk med persillesovs er en ret simpel ret. Det sværeste element er nok persillesovsen, og det er ikke så svært igen. En persillesovs er rent faktisk bare en bechamélsauce med persille i. Så hvis du kan lave en bechamélsauce kan du også snildt lave en persillesovs. Det er nemlig bare en opbagt sauce med persille i. Bliver du skræmt af ordet opbagt sauce? Det skal du virkelig ikke blive! Det er slet ikke så svært som det måske lyder.

Læs også: Klassisk kartoffelsalat med radiser og purløg | Grillet ørred med nye kartofler, urtecreme og grillede asparges | Sommerlig rissalat

Jeg tror det er lidt med forskel hvordan man kan lide stegt flæsk. Nogen kan bedst lide saltet saltet flæsk og andre er mere til det flæsk. Jeg er helt klart fan af saltet flæsk! Men du bestemmer helt selv hvad du bruger til stegt flæsk. Jeg plejer at lave stegt flæsk på en pande, hvis det kun er til 2 personer. Men hvis man skal lave stegt flæsk til flere er det en fordel at lave det i en ovn. Det er nemlig super nemt, og det passer næsten sig selv når det er kommet i ovnen. Men det er nok en smagssag om man bedst kan lide at lave sin stegt flæsk på pande eller i ovn.

piskeris Grullo

Stegt flæsk med persillesovs

4.34 fra 3 stemmer
Justér antalJustér antal: 4 personer
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 500 g flæsk i skiver
  • 25 g smør
  • 4 spsk (reklamelink)hvedemel
  • 5 dl mælk, gerne sødmælk eller letmælk
  • salt og peber
  • (reklamelink)muskatnød, revet
  • 1 bundt persille
  • 1 kg kartoffel, gerne små

Sådan gør du
 

Kogte kartofler

  • Start med at vaske kartoflerne. Skræl dem eventuelt.
  • Fordel kartoflerne i en gryde med vand.
  • Sæt kartoflerne på komfuret og lad dem koge i 15-20 minutter eller indtil de er møre. Imens kartoflerne koger laver du persillesaucen og den stegte flæsk.

Persillesauce

  • Smelt smørret i en gryde.
  • Tilsæt melet og rør rundt. Rør fortsat rundt et lille minuts tid så melet kan blive afbagt.
  • Tilsæt mælken ad flere gange. Efter hver gang piskes der godt til det er en jævn sauce.
  • Når al mælken er tilsat lader du den koge igennem er par minutter mens der fortsat piskes.
  • Hak persillen fint eller hæld det i en kop og klip med en saks - det er nemmere. Tilsæt persillen til saucen og rør rundt.
  • Smag saucen til med salt, peber og lidt revet muskatnød.

Stegt flæsk

  • Læg flæsket på en kold pande. Krydr med salt.
  • Tænd for komfuret på mellem varme og fortsæt til flæsket er blevet gyldent og sprødt.
  • Servér den stegte flæsk sammen med de kogte kartofler og persillesaucen.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 person | Kalorier: 670 kcal | Kulhydrater: 55 g | Protein: 31 g | Fedt: 36 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Oftest stillede spørgsmål til opskriften på stegt flæsk

Hvordan laver jeg stegt flæsk i ovn?

Det er super nemt at lave stegt flæsk i sin ovn. Læg dine skiver af flæsk på et stykke bagepapir på en bageplade. Opvarm ovnen til 180 grader og lad det stege i 30-40 minutter. Sørg for at vende det nogle gange undervejs.

Hvordan undgår jeg klumper i persillesovsen?

Det er faktisk meget simpelt. Når du har lavet din smørbolle (altså smør og mel), så skal du tilsætte mælken lidt ad gangen. Jo mindre du tilsætter jo mindre sandsynlighed er der for at få klumper i sovsen.

persillesauce
persillesauce
persillesauce
persillesauce
persillesauce
persillesauce
persille
persillesauce
persillesovs til stegt flæsk
Persillesauce_persillesovs til stegt flæsk
Stegt flæsk på pande
Kartofler
Stegt flæsk med persillesovs - stegt flæsk på pande eller i ovn

Kommentarer

  1. dinmor123ahah skriver

    februar 03, 2022 at 1:46 pm

    5 stars
    mums lige i mavs

    Svar
  2. Karina skriver

    april 15, 2015 at 9:04 pm

    Elsker stegt flæsk ;) Ikke så sundt, men det smager godt!!!

    http://karinaagerholm.dk/

    Svar
    • Louise Dam skriver

      april 15, 2015 at 10:35 pm

      Ja, det lækkert! :-)

      Svar
4.34 from 3 votes (2 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.