Stegt flæsk med persillesovs

Stegt flæsk med persillesovs - stegt flæsk på pande eller i ovn

Stegt flæsk med persillesovs er en meget dansk ret. Den er faktisk så dansk at den i 2014 blevet kåret som Danmarks Nationalret. Stegt flæsk med persillesovs er en ret simpel ret. Det sværeste element er nok persillesovsen, og det er ikke så svært igen. En persillesovs er rent faktisk bare en bechamélsauce med persille i. Så hvis du kan lave en bechamélsauce kan du også snildt lave en persillesovs. Det er nemlig bare en opbagt sauce med persille i. Bliver du skræmt af ordet opbagt sauce? Det skal du virkelig ikke blive! Det er slet ikke så svært som det måske lyder.

Læs også: Klassisk kartoffelsalat med radiser og purløg | Grillet ørred med nye kartofler, urtecreme og grillede asparges | Sommerlig rissalat

Jeg tror det er lidt med forskel hvordan man kan lide stegt flæsk. Nogen kan bedst lide saltet saltet flæsk og andre er mere til det flæsk. Jeg er helt klart fan af saltet flæsk! Men du bestemmer helt selv hvad du bruger til stegt flæsk. Jeg plejer at lave stegt flæsk på en pande, hvis det kun er til 2 personer. Men hvis man skal lave stegt flæsk til flere er det en fordel at lave det i en ovn. Det er nemlig super nemt, og det passer næsten sig selv når det er kommet i ovnen. Men det er nok en smagssag om man bedst kan lide at lave sin stegt flæsk på pande eller i ovn.

ikon piskeris Chestnut

Stegt flæsk med persillesovs

4 personer
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 20 min
Samlet tid 30 min

Ingredienser

  • 500 g flæsk i skiver
  • 25 g smør
  • 4 spsk hvedemel
  • 5 dl mælk gerne sødmælk eller letmælk
  • salt og peber
  • muskatnød revet
  • 1 bundt persille
  • 1 kg kartoffel gerne små

Sådan gør du
 

Kogte kartofler

  • Start med at vaske kartoflerne. Skræl dem eventuelt.
  • Fordel kartoflerne i en gryde med vand.
  • Sæt kartoflerne på komfuret og lad dem koge i 15-20 minutter eller indtil de er møre. Imens kartoflerne koger laver du persillesaucen og den stegte flæsk.

Persillesauce

  • Smelt smørret i en gryde.
  • Tilsæt melet og rør rundt. Rør fortsat rundt et lille minuts tid så melet kan blive afbagt.
  • Tilsæt mælken ad flere gange. Efter hver gang piskes der godt til det er en jævn sauce.
  • Når al mælken er tilsat lader du den koge igennem er par minutter mens der fortsat piskes.
  • Hak persillen fint eller hæld det i en kop og klip med en saks - det er nemmere. Tilsæt persillen til saucen og rør rundt.
  • Smag saucen til med salt, peber og lidt revet muskatnød.

Stegt flæsk

  • Læg flæsket på en kold pande. Krydr med salt.
  • Tænd for komfuret på mellem varme og fortsæt til flæsket er blevet gyldent og sprødt.
  • Servér den stegte flæsk sammen med de kogte kartofler og persillesaucen.

Dine egne noter

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 person | Kalorier: 670 kcal | Kulhydrater: 55 g | Protein: 31 g | Fedt: 36 g
Bedøm denne opskrift:
4.3 fra 3 stemmer
Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Udskriv
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Oftest stillede spørgsmål til opskriften på stegt flæsk

Hvordan laver jeg stegt flæsk i ovn?

Det er super nemt at lave stegt flæsk i sin ovn. Læg dine skiver af flæsk på et stykke bagepapir på en bageplade. Opvarm ovnen til 180 grader og lad det stege i 30-40 minutter. Sørg for at vende det nogle gange undervejs.

Hvordan undgår jeg klumper i persillesovsen?

Det er faktisk meget simpelt. Når du har lavet din smørbolle (altså smør og mel), så skal du tilsætte mælken lidt ad gangen. Jo mindre du tilsætter jo mindre sandsynlighed er der for at få klumper i sovsen.

persillesauce
persillesauce
persillesauce
persillesauce
persillesauce
persillesauce
persille
persillesauce
persillesovs til stegt flæsk
Persillesauce_persillesovs til stegt flæsk
Stegt flæsk på pande
Kartofler
Stegt flæsk med persillesovs - stegt flæsk på pande eller i ovn
Følg mig på Instagram

Læserinteraktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskriften