• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Aftensmad

    Stegt flæsk med persillesovs

    Udgivet: apr 14, 2015 · Opdateret: jun 7, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
    Stegt flæsk med persillesovs - stegt flæsk på pande eller i ovn

    Stegt flæsk med persillesovs er en meget dansk ret. Den er faktisk så dansk at den i 2014 blevet kåret som Danmarks Nationalret. Stegt flæsk med persillesovs er en ret simpel ret. Det sværeste element er nok persillesovsen, og det er ikke så svært igen. En persillesovs er rent faktisk bare en bechamélsauce med persille i. Så hvis du kan lave en bechamélsauce kan du også snildt lave en persillesovs. Det er nemlig bare en opbagt sauce med persille i. Bliver du skræmt af ordet opbagt sauce? Det skal du virkelig ikke blive! Det er slet ikke så svært som det måske lyder.

    Læs også: Klassisk kartoffelsalat med radiser og purløg | Grillet ørred med nye kartofler, urtecreme og grillede asparges | Sommerlig rissalat

    Jeg tror det er lidt med forskel hvordan man kan lide stegt flæsk. Nogen kan bedst lide saltet saltet flæsk og andre er mere til det flæsk. Jeg er helt klart fan af saltet flæsk! Men du bestemmer helt selv hvad du bruger til stegt flæsk. Jeg plejer at lave stegt flæsk på en pande, hvis det kun er til 2 personer. Men hvis man skal lave stegt flæsk til flere er det en fordel at lave det i en ovn. Det er nemlig super nemt, og det passer næsten sig selv når det er kommet i ovnen. Men det er nok en smagssag om man bedst kan lide at lave sin stegt flæsk på pande eller i ovn.

    ikon piskeris Chestnut

    Stegt flæsk med persillesovs

    4 personer
    Forb. tid 10 min
    Tilb. tid 20 min
    Samlet tid 30 min
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 500 g flæsk i skiver
    • 25 g smør
    • 4 spsk hvedemel
    • 5 dl mælk gerne sødmælk eller letmælk
    • salt og peber
    • muskatnød revet
    • 1 bundt persille
    • 1 kg kartoffel gerne små

    Sådan gør du
     

    Kogte kartofler

    • Start med at vaske kartoflerne. Skræl dem eventuelt.
    • Fordel kartoflerne i en gryde med vand.
    • Sæt kartoflerne på komfuret og lad dem koge i 15-20 minutter eller indtil de er møre. Imens kartoflerne koger laver du persillesaucen og den stegte flæsk.

    Persillesauce

    • Smelt smørret i en gryde.
    • Tilsæt melet og rør rundt. Rør fortsat rundt et lille minuts tid så melet kan blive afbagt.
    • Tilsæt mælken ad flere gange. Efter hver gang piskes der godt til det er en jævn sauce.
    • Når al mælken er tilsat lader du den koge igennem er par minutter mens der fortsat piskes.
    • Hak persillen fint eller hæld det i en kop og klip med en saks - det er nemmere. Tilsæt persillen til saucen og rør rundt.
    • Smag saucen til med salt, peber og lidt revet muskatnød.

    Stegt flæsk

    • Læg flæsket på en kold pande. Krydr med salt.
    • Tænd for komfuret på mellem varme og fortsæt til flæsket er blevet gyldent og sprødt.
    • Servér den stegte flæsk sammen med de kogte kartofler og persillesaucen.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 person | Kalorier: 670 kcal | Kulhydrater: 55 g | Protein: 31 g | Fedt: 36 g
    Bedøm denne opskrift:
    4.3 fra 3 stemmer
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Oftest stillede spørgsmål til opskriften på stegt flæsk

    Hvordan laver jeg stegt flæsk i ovn?

    Det er super nemt at lave stegt flæsk i sin ovn. Læg dine skiver af flæsk på et stykke bagepapir på en bageplade. Opvarm ovnen til 180 grader og lad det stege i 30-40 minutter. Sørg for at vende det nogle gange undervejs.

    Hvordan undgår jeg klumper i persillesovsen?

    Det er faktisk meget simpelt. Når du har lavet din smørbolle (altså smør og mel), så skal du tilsætte mælken lidt ad gangen. Jo mindre du tilsætter jo mindre sandsynlighed er der for at få klumper i sovsen.

    persillesauce
    persillesauce
    persillesauce
    persillesauce
    persillesauce
    persillesauce
    persille
    persillesauce
    persillesovs til stegt flæsk
    Persillesauce_persillesovs til stegt flæsk
    Stegt flæsk på pande
    Kartofler
    Stegt flæsk med persillesovs - stegt flæsk på pande eller i ovn
    Følg mig på Instagram
    « Vindruesalsa
    Røræg i kop | på under 5 minutter! »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. dinmor123ahah

      februar 03, 2022 at 1:46 pm

      5 stars
      mums lige i mavs

      Svar
    2. Karina

      april 15, 2015 at 9:04 pm

      Elsker stegt flæsk ;) Ikke så sundt, men det smager godt!!!

      http://karinaagerholm.dk/

      Svar
      • Louise Dam

        april 15, 2015 at 10:35 pm

        Ja, det lækkert! :-)

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Vegetarisk hoensesalat
      Vegetarisk hønsesalat
    • Paaske islagkage
      Påske islagkage
    • Oreo is
      Oreo is
    • Cashew chicken
      Cashew chicken
    • Sproede foraarsruller i airfryer
      Forårsruller i airfryer
    • Kylling i groen karry
      Kylling i grøn karry

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med floedeosteglasur
      Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
      Syltede rødløg
    • Bananpandekager
      Bananpandekager
    • Dahl opskrift
      Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og groentsager
      Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler opskrift
      Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her