En god omgang hjemmelavet karrysalat med æg er ikke til at tage fejl af. Det smager virkelig godt, og denne her opskrift på karrysalat er oven i købet også nem at lave. Servér din karrysalat til sild, eller spis den som den er på et lækkert stykke rugbrød.
Karrysalaten får sin flotte farve fra den karry, som man rører ud i dressingen. Det er en pålægssalat, der særligt egner sig til de store frokoster, som man afholder. Her tænker jeg særligt påske- og julefrokoster, hvor man gerne gør lidt ekstra ud af det.
I denne opskrift på hjemmelavet karrysalat er der kapers, cornichoner, æble og æg i. Man smager ikke så meget de enkelte elementer, men tilsammen udgør de en god smag sammen med karryen. Hvis du ikke lige har en af delene, så kan de godt undværes, og du bruger blot det du har.
Se også disse opskrifter:
Croissant med hønsesalat | Æggesalat | Fiskefilet
Det her er en karrysalat med æg, hvor man først koger æggene, hvorefter de skæres i tern og vendes i med resten. Æg og karry smager virkelig skønt sammen, og det passer desuden også til sild, hvis man serverer det til det.
Du behøver ikke at holde en stor frokost for at spise hjemmelavet karrysalat. Det smager også virkelig godt, hvis man blot vil have en lidt lækker frokost i hverdagene. Prøv også at lave en sandwich med karrysalat i. Det smager også virkelig godt! Alternativt kan du lave min opskrift på æggesalat.
Karrysalat
Ingredienser
- 3 spsk mayonnaise
- 2 spsk creme fraiche 38 % eller 18 %
- 1,5 tsk grov sennep
- 1,5 tsk (reklamelink)karrypulver
- 2 hårdkogte æg
- 1 lille æble
- 1 spsk cornichoner
- 1 spsk (reklamelink)kapers
- salt og peber
Sådan gør du
- Start med at koge æggene, hvis de ikke allerede er kogt.
- Bland mayonnaise, creme fraiche, sennep og karry sammen i en skål.
- Skær de hårdkogte æg i små tern, det samme med æblet. Hak cornichoner og kapers fint.
- Bland æg, æble, cornichoner og kapers i dressingen og rør det godt rundt. Smag til med salt og peber og eventuelt mere karry.
- Servér ovenpå marinerede sild på rugbrød.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Tip til opskriften!
- Jeg vil anbefale dig at bruge en 38% creme fraiche, da jeg synes, at det giver den bedste fedme til pålægssalaten. Du kan også sagtens bruge en 18%, men den bliver bare knap så fed og måske lidt tyndere i konsistensen.
- Ofte synes jeg, at det bliver rigtig fint, hvis man lige topper pålægssalaten med nogle friske krydderurter. Det kan evt. være lidt purløg, karse eller hvad du lige har.
💭 Spørgsmål og svar til opskriften på karrysalat
Jeg vil sige, at den godt kan holde sig i en 2-3 dage i køleskabet. Her er det godt lige at putte den i en lufttæt beholder, da det øger holdbarheden.
Oftest vil man spise en omgang karrysalat til sild, hvor man kommer begge dele oven på et stykke rugbrød. Du kan også godt spise det uden sild på rugbrød.
Ja, det kan du godt. Du kan også gøre det, at du eksempelvis koger dine æg dagen før, og så rører den sammen på dagen. Hvis du laver den dagen før, så står den også og trækker lidt mere smag.
Comments
No Comments