• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Frokost » Pålæg

    Karrysalat

    Udgivet: apr 18, 2022 · Opdateret: apr 18, 2022 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv

    En god omgang hjemmelavet karrysalat med æg er ikke til at tage fejl af. Det smager virkelig godt, og denne her opskrift på karrysalat er oven i købet også nem at lave. Servér din karrysalat til sild, eller spis den som den er på et lækkert stykke rugbrød.

    Karrysalat

    Karrysalaten får sin flotte farve fra den karry, som man rører ud i dressingen. Det er en pålægssalat, der særligt egner sig til de store frokoster, som man afholder. Her tænker jeg særligt påske- og julefrokoster, hvor man gerne gør lidt ekstra ud af det.

    I denne opskrift på hjemmelavet karrysalat er der kapers, cornichoner, æble og æg i. Man smager ikke så meget de enkelte elementer, men tilsammen udgør de en god smag sammen med karryen. Hvis du ikke lige har en af delene, så kan de godt undværes, og du bruger blot det du har.

    Se også disse opskrifter:
    Croissant med hønsesalat | Æggesalat | Fiskefilet

    Det her er en karrysalat med æg, hvor man først koger æggene, hvorefter de skæres i tern og vendes i med resten. Æg og karry smager virkelig skønt sammen, og det passer desuden også til sild, hvis man serverer det til det.

    Du behøver ikke at holde en stor frokost for at spise hjemmelavet karrysalat. Det smager også virkelig godt, hvis man blot vil have en lidt lækker frokost i hverdagene. Prøv også at lave en sandwich med karrysalat i. Det smager også virkelig godt! Alternativt kan du lave min opskrift på æggesalat.

    Karrysalat

    Karrysalat

    ingen anmeldelser endnu
    Gem på Pinterest
    Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter
    Holdbarhed: 2-3 dage
    Fryseegnet: Nej
    4 personer
    Forb. tid 15 min
    Samlet tid 15 min
    Udskriv

    Ingredienser

    • 3 spsk mayonnaise
    • 2 spsk creme fraiche 38 % eller 18 %
    • 1,5 tsk grov sennep
    • 1,5 tsk karry
    • 2 hårdkogte æg
    • 1 lille æble
    • 1 spsk cornichoner
    • 1 spsk kapers
    • salt og peber
    - undgå din skærm går ud

    Sådan gør du
     

    • Start med at koge æggene, hvis de ikke allerede er kogt.
    • Bland mayonnaise, creme fraiche, sennep og karry sammen i en skål.
    • Skær de hårdkogte æg i små tern, det samme med æblet. Hak cornichoner og kapers fint.
    • Bland æg, æble, cornichoner og kapers i dressingen og rør det godt rundt. Smag til med salt og peber og eventuelt mere karry.
    • Servér ovenpå marinerede sild på rugbrød.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 person | Kalorier: 152 kcal | Kulhydrater: 6 g | Protein: 3 g | Fedt: 13 g
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Tip til opskriften!

    • Jeg vil anbefale dig at bruge en 38% creme fraiche, da jeg synes, at det giver den bedste fedme til pålægssalaten. Du kan også sagtens bruge en 18%, men den bliver bare knap så fed og måske lidt tyndere i konsistensen.
    • Ofte synes jeg, at det bliver rigtig fint, hvis man lige topper pålægssalaten med nogle friske krydderurter. Det kan evt. være lidt purløg, karse eller hvad du lige har.

    💭 Spørgsmål og svar til opskriften på karrysalat

    Hvor længe kan en den holde sig?

    Jeg vil sige, at den godt kan holde sig i en 1-2 dage i køleskabet. Her er det godt lige at putte den i en lufttæt beholder, da det øger holdbarheden.

    Hvad spiser man karrysalat til?

    Oftest vil man spise en omgang karrysalat til sild, hvor man kommer begge dele oven på et stykke rugbrød. Du kan også godt spise det uden sild på rugbrød.

    Kan jeg lave karrysalat med æg dagen før?

    Ja, det kan du godt. Du kan også gøre det, at du eksempelvis koger dine æg dagen før, og så rører den sammen på dagen. Hvis du laver den dagen før, så står den også og trækker lidt mere smag.

    • Karrysalat til sild
    • Skål med hjemmelavet karrysalat og kogte æg
    • Sild på rugbrød med karrysalat
    Følg mig på Instagram
    « Fiskefilet
    Baba ganoush »

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise Dam, Louisesmadblog.dk

    Jeg hedder Louise, jeg er 34 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.
    Læs mere om mig!

    Nye opskrifter

    Rabarbersaft

    Rabarbersaft

    Rabarberkompot

    Rabarberkompot

    Mango Lassi

    Mango lassi

    Chicken Tikka Masala

    Chicken tikka masala

    Varme hveder hvedeknopper

    Varme hveder

    Bananboller med chokolade

    Bananboller med chokolade

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Giv blomster med 10 % i rabat hos Euroflorist med koden LOUISEMAD10 (reklamelink)
    Køb her