Kapers
Hvor kommer kapers fra?
Du kender dem nok fra de små glas, hvor de syltede kapers ligger i, men de vokser jo et sted. Som sagt kommer de fra små buske, og de buske bliver oftest dyrket i Sydeuropa i lande såsom Tyrkiet, Marokko, Spanien og Portugal. Rent faktisk er de også at finde i mange andre varme lande, hvor planten vokser mere vildt.
Kapers smager altså ikke af den syrlige og salte smag, når man plukker den direkte fra busken. Den smag bliver først tilført senere hen i sylteprocessen.
Hvad er kapers lavet af?
Kapers er lavet af såkaldte blomsterbær, som man plukker og kommer i en syltelage. Det er så i den proces, at de får deres karakteristiske smag.
De små bær bliver lagt i en syltelage, der godt kan variere, men som er med til at give den helt rigtige smag. Det er ikke alle, der smager ens, da det afhænger af, hvilken lage de er blevet lagt i.
Hvad smager kapers af?
Kapers smager ikke af ret meget, hvis man bare spiser dem helt rene direkte fra busken. Den intense smag bliver først tilført, når de bliver syltet og kommer på glas. Det er her, at de får en mere skarp og saltet smag, som man forbinder det med. De har også en smule syrlig smag, hvilket gør dem rigtig gode til de retter, hvor der måske er lidt for meget fedme. Det er derfor, at de eksempelvis bliver brugt rigtig meget oven på wienersnitzel.
Hvordan laver man kapers?
Man laver kapers ved at plukke de løse blomsterbær fra busken, hvorefter de bliver lagt i en lage. Det er i syltelagen, at der bliver udviklet den syrlige og salte smag, som de er kendt for.