• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Aftensmad » Dansk mad

    Wienerschnitzel

    Udgivet: mar 21, 2022 · Opdateret: mar 21, 2022 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv

    Her kan du få den helt klassiske wienerschnitzel med dreng. Den serveres med klassisk wienerschnitzel tilbehør, der består af ærter og brasede kartofler. Det er en nem og enkel opskrift på wienerschnitzel, som du kan lave derhjemme. Kalveschnitzel bliver vendt i æg, mel og rasp, som giver det sprødeste stykke kød uden på, og et dejligt mørt og saftigt stykke kød inden i.

    Wienerschnitzel med dreng og brasede kartofler

    Wienerscnitzel laves af kalveschnitzler, som bankes helt flade og paneres. Normalt serveres wienerschnitzler med kapers, peberrod, citron og benfri sild eller ansjoser på toppen. Som tilbehør serveres der for det meste brasede kartofler og ærter. Med det tilbehør på toppen, som du kan se, kaldes det for en wienerschnitzel med dreng.

    Det er ofte en ret, som man får i Tyskland eller Østrig eller på nogle danse restauranter. Der er dog en række forskellige wienerschnitzel opskrift, hvor de bliver serveret med forskelligt oven på kødet. Du behøver ikke kapers, peperrod og lignende på toppen - du kan også køre den helt simpel og klassisk.

    Denne opskrift er uden sovs til, men man kan godt vælge at lave en svampesauce til, hvis man vil det. Dog synes jeg ikke, at retten mangler det, da selve kødet er så saftigt i sig selv. Det er det blandt andet fordi, at man bruger ret meget fedtstof, når man steger den. Det er ikke i denne ret, at man skal spare på smørret

    Prøv også disse opskrifter:
    Tarteletter med høns i asparges | Forloren hare | Farserede porrer med ovnstegte kartofler

    En god kalveschnitzel er virkelig lækker, og det tager faktisk ikke lang tid at lave. Det der tager lidt tid er, når du skal lave dine brasede kartofler som tilbehør til. Dem kan du eventuelt forberede lidt før, for så går resten hurtigt.

    ikon piskeris Chestnut

    Wienerschnitzel med dreng og brasede kartofler

    2 personer
    Holdbarhed: 1 dag
    Fryseegnet: Nej
    Forb. tid 20 min
    Samlet tid 20 min
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 2 stk kalveschnitzler
    • ½ dl hvedemel
    • ½ tsk salt
    • 1 dl rasp
    • 1 æg

    Tilbehør:

    • Ansjoser eller benfri sild
    • Citronskive
    • Kapers
    • Peberrod
    • Ærter
    • Brasede kartofler

    Sådan gør du
     

    • Placer kødet mellem to stykker plastikfilm og bank det fladt med en tung, plan overflade (f.eks. en stegepande eller en kødhammer). Kødet skal helst ikke være mere end ca. ½ cm tykt for at opnå de bedste resultater.
    • Tag 3 tallerkener - 2 flade og en dyb. Bland mel og salt i den ene flade tallerken og hæld rasp i den anden. Pisk æg godt i den dybe tallerken.
    • Varm rigeligt med fedtstof på en pande. Sørg for at paneret kød "svømmer" i fedtstof. modsat hvad man ellers skulle tro så vil paneringen optage mindre fedtstof end hvis kødet klistrer til panden.
    • Dyp først kødet i mel til overfladen er helt tør og dyp det derefter i ægget. Lad det overskydende æg dryppe af og vend til sidst i rasp indtil kødet er helt dækket. Læg kødet på den varme pande og steg 2-3 minutter på hver side eller indtil begge sider er gyldenbrune.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 person | Kalorier: 790 kcal | Kulhydrater: 55 g | Protein: 57 g | Fedt: 37 g
    Bedøm denne opskrift:
    ingen anmeldelser endnu
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Tip til opskriften

    • Det er ikke altid, at man kan finde den rette udskæring i de mindre supermarkeder. Enkelte gange kan man dog have hældet med sig, hvor de har en udskæring, der hedder 'wienerschnitzel' eller 'kalveschnitzel.
    • Det kan her være en god ide at tage fat i slagteren direkte. De har ofte den udskæring, som du kan bruge, og så kan du også bestemme, hvor tykke eller tynde du ønsker dine bøffer. Jeg plejer at lave dem af 200 g kalvekød, og så får du et ret stort stykke kød. Du kan også tage 100-150 gram, så får du bare lidt mindre kød.

    💭 Spørgsmål og svar til opskriften

    Hvad er en wienerschnitzel lavet af?

    Typisk er en schnitzel lavet af banket kalvekød, men den kan også godt blive lavet af svinekød. Nogle steder kan du også vælge en decideret schnitzel fra køledisken af, hvor de er klar til panering. Hvis du skal vælge den rigtige udskæring, er det kalveinderlår, som du skal vælge hos slagteren.

    Hvorfor banker man en wienerschnitzel?

    Det kan godt virke mærkeligt, at man skal banke den, inden at den skal paneres. Man gør det for at sprænge de fibre, der er i kødet, som resulterer i at kødet bliver mere mørt.

    Er wienerschnitzel tysk?

    Den stammer oprindeligt fra Østrig, og det er en traditionel ret derfra. Det er vist en dansk ting, at vi putter kapers, citron osv. på toppen af kødet.

    • Kalveschnitzel
    • Wienerschnitzel
    • Wienerschnitzel
    • Wienerschnitzel med dreng
    • Wienerschnitzel med dreng og brasede kartofler
    Følg mig på Instagram
    « Kiksekage
    Rejesalat »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Louise

      september 19, 2011 at 5:27 pm

      Quay Po Cooks: Thank you :-)

      Rikke: Tusinde tak for rosen, det er så dejligt at der er folk, som bruger min blog og er glad for den!

      Svar
    2. Rikke

      september 19, 2011 at 5:07 pm

      Din blog er simpelthen bare fantastisk! Dejlig mad, let at lave. Når jeg mangler inspiration er det altid her jeg kigger først. Tak for det :-)

      Svar
    3. Quay Po Cooks

      september 18, 2011 at 6:05 pm

      That's a nice and balance meal:D

      Svar
    4. Louise

      september 18, 2011 at 1:45 pm

      Det lyder da dejligt der bliver lavet mad til dig, så må wienerschnitzlen jo vente til en anden dag :-)

      Svar
    5. LittleSunshine (Jordbærkagen)

      september 18, 2011 at 1:11 pm

      Årh nu får jeg helt lyst til det også, men gider ikke handle ind. Min kammerat laver ma dtil mig i aften, så nu må vi se hvad det bliver til...

      Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Vegetarisk hoensesalat
      Vegetarisk hønsesalat
    • Paaske islagkage
      Påske islagkage
    • Oreo is
      Oreo is
    • Cashew chicken
      Cashew chicken
    • Sproede foraarsruller i airfryer
      Forårsruller i airfryer
    • Kylling i groen karry
      Kylling i grøn karry

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med floedeosteglasur
      Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
      Syltede rødløg
    • Bananpandekager
      Bananpandekager
    • Dahl opskrift
      Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og groentsager
      Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler opskrift
      Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her