Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Dansk mad

Wienerschnitzel

Udgivet: 21. mar 2022 · Opdateret: 21. mar 2022

Her kan du få den helt klassiske wienerschnitzel med dreng. Den serveres med klassisk wienerschnitzel tilbehør, der består af ærter og brasede kartofler. Det er en nem og enkel opskrift på wienerschnitzel, som du kan lave derhjemme. Kalveschnitzel bliver vendt i æg, mel og rasp, som giver det sprødeste stykke kød uden på, og et dejligt mørt og saftigt stykke kød inden i.

Wienerschnitzel med dreng og brasede kartofler

Wienerscnitzel laves af kalveschnitzler, som bankes helt flade og paneres. Normalt serveres wienerschnitzler med kapers, peberrod, citron og benfri sild eller ansjoser på toppen. Som tilbehør serveres der for det meste brasede kartofler og ærter. Med det tilbehør på toppen, som du kan se, kaldes det for en wienerschnitzel med dreng.

Det er ofte en ret, som man får i Tyskland eller Østrig eller på nogle danse restauranter. Der er dog en række forskellige wienerschnitzel opskrift, hvor de bliver serveret med forskelligt oven på kødet. Du behøver ikke kapers, peperrod og lignende på toppen - du kan også køre den helt simpel og klassisk.

Denne opskrift er uden sovs til, men man kan godt vælge at lave en svampesauce til, hvis man vil det. Dog synes jeg ikke, at retten mangler det, da selve kødet er så saftigt i sig selv. Det er det blandt andet fordi, at man bruger ret meget fedtstof, når man steger den. Det er ikke i denne ret, at man skal spare på smørret

Prøv også disse opskrifter:
Tarteletter med høns i asparges | Forloren hare | Farserede porrer med ovnstegte kartofler

En god kalveschnitzel er virkelig lækker, og det tager faktisk ikke lang tid at lave. Det der tager lidt tid er, når du skal lave dine brasede kartofler som tilbehør til. Dem kan du eventuelt forberede lidt før, for så går resten hurtigt.

piskeris Grullo

Wienerschnitzel med dreng og brasede kartofler

ingen anmeldelser endnu
Justér antalJustér antal: 2 personer
Holdbarhed: 1 dag
Fryseegnet: Nej
Forb. tid 20 minutter min
Samlet tid 20 minutter min
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 2 stk kalveschnitzler
  • ½ dl (reklamelink)hvedemel
  • ½ tsk salt
  • 1 dl (reklamelink)rasp
  • 1 æg

Tilbehør:

  • (reklamelink)Ansjoser, eller benfri sild
  • Citronskive
  • (reklamelink)Kapers
  • Peberrod
  • Ærter
  • Brasede kartofler

Sådan gør du
 

  • Placer kødet mellem to stykker plastikfilm og bank det fladt med en tung, plan overflade (f.eks. en stegepande eller en kødhammer). Kødet skal helst ikke være mere end ca. ½ cm tykt for at opnå de bedste resultater.
  • Tag 3 tallerkener - 2 flade og en dyb. Bland mel og salt i den ene flade tallerken og hæld rasp i den anden. Pisk æg godt i den dybe tallerken.
  • Varm rigeligt med fedtstof på en pande. Sørg for at paneret kød "svømmer" i fedtstof. modsat hvad man ellers skulle tro så vil paneringen optage mindre fedtstof end hvis kødet klistrer til panden.
  • Dyp først kødet i mel til overfladen er helt tør og dyp det derefter i ægget. Lad det overskydende æg dryppe af og vend til sidst i rasp indtil kødet er helt dækket. Læg kødet på den varme pande og steg 2-3 minutter på hver side eller indtil begge sider er gyldenbrune.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 person | Kalorier: 790 kcal | Kulhydrater: 55 g | Protein: 57 g | Fedt: 37 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Tip til opskriften

  • Det er ikke altid, at man kan finde den rette udskæring i de mindre supermarkeder. Enkelte gange kan man dog have hældet med sig, hvor de har en udskæring, der hedder 'wienerschnitzel' eller 'kalveschnitzel.
  • Det kan her være en god ide at tage fat i slagteren direkte. De har ofte den udskæring, som du kan bruge, og så kan du også bestemme, hvor tykke eller tynde du ønsker dine bøffer. Jeg plejer at lave dem af 200 g kalvekød, og så får du et ret stort stykke kød. Du kan også tage 100-150 gram, så får du bare lidt mindre kød.

💭 Spørgsmål og svar til opskriften

Hvad er en wienerschnitzel lavet af?

Typisk er en schnitzel lavet af banket kalvekød, men den kan også godt blive lavet af svinekød. Nogle steder kan du også vælge en decideret schnitzel fra køledisken af, hvor de er klar til panering. Hvis du skal vælge den rigtige udskæring, er det kalveinderlår, som du skal vælge hos slagteren.

Hvorfor banker man en wienerschnitzel?

Det kan godt virke mærkeligt, at man skal banke den, inden at den skal paneres. Man gør det for at sprænge de fibre, der er i kødet, som resulterer i at kødet bliver mere mørt.

Er wienerschnitzel tysk?

Den stammer oprindeligt fra Østrig, og det er en traditionel ret derfra. Det er vist en dansk ting, at vi putter kapers, citron osv. på toppen af kødet.

  • Kalveschnitzel
  • Wienerschnitzel
  • Wienerschnitzel
  • Wienerschnitzel med dreng
  • Wienerschnitzel med dreng og brasede kartofler

Kommentarer

  1. Louise skriver

    september 19, 2011 at 5:27 pm

    Quay Po Cooks: Thank you :-)

    Rikke: Tusinde tak for rosen, det er så dejligt at der er folk, som bruger min blog og er glad for den!

    Svar
  2. Rikke skriver

    september 19, 2011 at 5:07 pm

    Din blog er simpelthen bare fantastisk! Dejlig mad, let at lave. Når jeg mangler inspiration er det altid her jeg kigger først. Tak for det :-)

    Svar
  3. Quay Po Cooks skriver

    september 18, 2011 at 6:05 pm

    That's a nice and balance meal:D

    Svar
  4. Louise skriver

    september 18, 2011 at 1:45 pm

    Det lyder da dejligt der bliver lavet mad til dig, så må wienerschnitzlen jo vente til en anden dag :-)

    Svar
  5. LittleSunshine (Jordbærkagen) skriver

    september 18, 2011 at 1:11 pm

    Årh nu får jeg helt lyst til det også, men gider ikke handle ind. Min kammerat laver ma dtil mig i aften, så nu må vi se hvad det bliver til...

    Svar

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required