• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Frokost

    Hårdkogte æg

    Udgivet: feb 4, 2023 · Opdateret: feb 4, 2023 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv

    I denne opskrift vil jeg hjælpe dig til hvilken kogetid der er for et hårdkogt æg og smilende æg. Det kan være svært at koge et perfekt hårdkogt æg, for hvor lang tid skal et hårdkogt æg have? Den rette kogetid for et hårdkogt æg er 9 minutter, men det afhænger af, hvor stort et æg, man har med at gøre. Læs med her for at finde ud af hvor lang tid et hårdkogt æg eller et smilende æg skal koge.

    Kogetid for hårdkogt eller smilende æg
    Hårdkogte og smilende æg

    Man spiser ofte hårdkogte æg til frokost, hvor det kommes oven på et stykke rugbrød med mayonnaise, eller ovenpå karrysild. Æg kan dog også bruges til meget mere, og det smager eksempelvis super lækkert at lave en hjemmelavet æggesalat.

    Se også disse opskrifter:
    Det perfekte blødkogte æg | Æggekage | Æggehvideomelet

    Kogetid for hårdkogt æg

    Den rette kogetid for et hårdkogt æg eller smilende æg kan være svær at estimere, da det afhænger af æggets størrelse. Jeg kommer altid mine æg i størrelse M/L ned i kogende vand og så får de 9 minutter hvis det er hårdkogte æg og 7 minutter hvis det skal blive til smilende æg.

    Om du er mest til hårdkogte eller smilende æg er helt op til dig – du kan på mine billeder se hvordan forskellen er på de to. Den tid smilende æg skal koges er som udgangspunkt cirka 2 minutter mindre end det hårdkogte æg. Så får du et fast æg, men med en lidt blødere æggeblomme.

    ikon piskeris Chestnut

    Hårdkogte æg

    4 æg
    Holdbarhed: 7 dage
    Fryseegnet: Nej
    Tilb. tid 9 min
    Samlet tid 9 min

    Udstyr (reklamelink)

    • Gryde
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 4 æg str. M/L
    • vand

    Sådan gør du
     

    • Kom vand i bunden af en gryde. Der skal være cirka 4-5 cm i vand i gryden. Vandet behøves ikke at dække æggene.
    • Sæt din gryde på komfuret med låg på og lad vandet komme op og koge.
    • Læg ægget på en spiseske og kom det forsigtigt ned i det kogende vand. Når alle æg er kommet i gryden kommes låget på gryden og der skrues ned så vandet kun lige koger.
    • Lad æggene koge i 9 minutter (for æg str. M/L) og hæld så vandet fra gryden og fyld i stedet gryden med koldt vand. Lad æggene stå i det kolde vand og køle lidt af inden du piller dem.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter
    Bedøm denne opskrift:
    ingen anmeldelser endnu
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Oversigt over æggestørrelser og kogetider

    Eftersom æg fås i flere forskellige størrelser er der også forskellige kogetider for dem.

    æg str. smallæg str. medium/largeæg str. x-large
    Smilende æg kogetid6 minutter7 minutter8 minutter
    Hårdkogt æg kogetid8 minutter9 minutter10 minutter

    💭 Spørgsmål og svar til opskriften

    Hvordan pilles hårdkogte æg?

    Nogle gange kan det være svært at få pillet skallen af visse æg. Det du kan gøre er at ligge dine færdigkogte æg i en gryde med kold vand. Lad dem ligge her i 5-10 minutter, indtil at de bliver kolde. Så ryger skallen nemmere af.

    Hvor længe kan et hårdkogt æg holde sig?

    Holdbarheden for kogte æg afhænger lidt af, hvor frisk ægget er. Dog kan de fleste kogte æg holde sig i op til en uges tid på køl, opbevaret i en lufttæt beholder.

    Hvordan holder kogte æg sig bedst?

    Kogte æg holder sig bedst, hvis de bliver opbevaret i køleskabet. Holdbarheden for hårdkogte æg cirka 7 dage i køleskab og den er lige lang tid, om man piller det eller ej.

    Hvorfor sidder skallen fast på kogte æg?

    Skallen vil ofte sidde fast på de kogte æg, hvis ægget er meget frisk. Jo ældre ægget er, jo nemmere vil skallen falde af.

    Er mit æg for gammelt?

    Selvom der står en holdbarhed på æggebakkerne, kan det være godt at vide, hvordan man tjekker holdbarheden. Du kan tage et glas og fylde det med vand og lægge et æg heri. Hvis ægget synker til bunds er det frisk, men hvis det flyder til tops, er det for gammelt.

    Kogetid for hårdkogte æg og smilende æg
    Hårdkogte æg tid
    Følg mig på Instagram
    « Cookies i airfryer
    Fastelavnsboller med karamel og hindbær »

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Vegetarisk hoensesalat
      Vegetarisk hønsesalat
    • Paaske islagkage
      Påske islagkage
    • Oreo is
      Oreo is
    • Cashew chicken
      Cashew chicken
    • Sproede foraarsruller i airfryer
      Forårsruller i airfryer
    • Kylling i groen karry
      Kylling i grøn karry

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med floedeosteglasur
      Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
      Syltede rødløg
    • Bananpandekager
      Bananpandekager
    • Dahl opskrift
      Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og groentsager
      Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler opskrift
      Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her