• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Frokost

    Æggekage

    Udgivet: nov 21, 2022 · Opdateret: nov 21, 2022 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv

    Her kan du finde en nem og lækker opskrift på æggekage med bacon og tomat. Det er meget nemt at lave sådan en luftig æggekage på pande, og den bliver toppet med frisk purløg. Hvis du vil have mere mæthed, kan du servere rugbrød til.

    Æggekage

    En hjemmelavet æggekage er bare altid lækkert. Den kan serveres både som en lækker frokostret, men kan efter min mening også sagtens serveres til aftensmad. Her har jeg lavet en ret klassisk æggekage, som serveres med stegt bacon, tomater og frisk purløg. Derudover serveres den med rugbrød - f.eks. noget lækkert hjemmebagt rugbrød.

    Prøv også disse opskrifter:
    Panini med æg og bacon | Æggeruller med røget laks | Spinatvafler med røget laks

    Man kan sagtens pifte æggekagen op med forskellige grøntsager. Faktisk er det en virkelig god ret at lave, hvis der skal ryddes op i grøntsagsskuffen. En luftig æggekage på pande er super hurtig at lave, det tager kun omkring 30 minutter fra du går igang til maden står på bordet.

    Et lækkert twist på en traditionel æggekage med bacon og tomat er at tilsætte kogte kartofler. Det giver en god smag, og så mætter det også lidt ekstra. Hvis man er vegetar så udelader man selvfølgelig bare baconen. Det er faktisk lidt ala den spanske tortilla con patata, der er en æggekage, hvor der netop kommer kartofler i - det er altså lækkert!

    ikon piskeris Chestnut

    Æggekage

    4 personer
    Holdbarhed: 2-3 dage
    Fryseegnet: Nej
    Forb. tid 10 min
    Tilb. tid 20 min
    Samlet tid 30 min
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 10 æg
    • 1,5 dl mælk
    • 2 tsk dijonsennep
    • salt/peber
    • 4 forårsløg
    • 150 g bacon i skiver

    Serveres med

    • 1-2 tomater i skiver
    • 1 bundt purløg
    • rugbrød

    Sådan gør du
     

    • Slå æggene ud i en skål og pisk dem sammen med mælk, dijonsennep og salt og peber.
    • Skyl forårsløgene og skær dem i tynde ringe.
    • Steg baconskiverne på begge sider på en tør pande. Tag dem af og læg dem på et stykke køkkenrulle.
    • Steg forårsløgene i få minutter i baconfedtet og hæld derefter æggemassen over på panden.
    • Lad æggekagen stå og bage færdig ved lav/medium varme i cirka 20 minutter. Hvis du har et låg til din pande kan du med fordel lægge det på - så bliver den hurtigere færdig.
    • Skær tomater i skiver.
    • Pynt den færdige æggekage med tomatskiver, den stegte bacon og masser af purløg du klipper ud over.
    • Servér æggekagen med lækkert rugbrød.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Kalorier: 348 kcal | Kulhydrater: 5 g | Protein: 20 g | Fedt: 27 g
    Bedøm denne opskrift:
    3.7 fra 12 stemmer
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    💭 Spørgsmål og svar til opskriften

    Er æggekage dansk?

    Det er ikke til at sige, om det er dansk, men det er ihverfald en dansk klassiker. Det bliver ofte serveret til både frokost og aftensmad.

    Hvor kan man få æggekage?

    Man kan få det i langt de fleste danske restauranter, hvor de også serverer smørrebrød.

    Hvorfor bliver min æggekage grøn?

    Nogle æg kan godt blive grønne, men det er helt ufarligt. Det er blot en reaktion mellem jern og svovl. Derfor kan din kage med æg godt blive grøn, men det er yderst sjældent.

    Kan man fryse en æggekage?

    Ja, det kan du sagtens! Det er bedst, hvis du tøer den op, inden at du steger den på en pande eller luner den i ovnen. Det er dog bedst at fryse den uden bacon, tomat og purløg på toppen.

    Æg
    Æg
    forårsløg
    Æggekage
    Æggekage
    Æggekage
    Æggekage
    Følg mig på Instagram
    « Havregrød
    Flæskesteg i airfryer »

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Hårdkogte æg
    • Cookies i airfryer
    • Øllebrødsboller
    • Rosenkål i airfryer
    • Pistacieis
    • Øllebrød

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
    • Bananpandekager
    • Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her