En hjemmelavet æggekage er bare altid lækkert. Den kan serveres både som en lækker frokostret, men kan efter min mening også sagtens serveres til aftensmad. Her har jeg lavet en ret klassisk æggekage, som serveres med stegt bacon, tomater og frisk purløg. Derudover serveres den med rugbrød - f.eks. noget lækkert hjemmebagt rugbrød.
Man kan sagtens pifte æggekagen op med forskellige grøntsager. Faktisk er det en virkelig god ret at lave, hvis der skal ryddes op i grøntsagsskuffen. Æggekagen er super hurtig at lave, det tager kun omkring 30 minutter fra du går igang til maden står på bordet. Et lækkert twist på en traditionel æggekage er at tilsætte kogte kartofler. Det giver en god smag, og så mætter det også lidt ekstra. Hvis man er vegetar så udelader man selvfølgelig bare baconen.
Opskrift på æggekage
Ingredienser
- 10 æg
- 1,5 dl mælk
- 2 tsk dijonsennep
- salt/peber
- 4 forårsløg
- 150 g bacon i skiver
Sådan gør du
- Slå æggene ud i en skål og pisk dem sammen med mælk, dijonsennep og salt og peber.
- Skyl forårsløgene og skær dem i tynde ringe.
- Steg baconskiverne på begge sider på en tør pande. Tag dem af og læg dem på et stykke køkkenrulle.
- Steg forårsløgene i få minutter i baconfedtet og hæld derefter æggemassen over på panden.
- Lad æggekagen stå og bage færdig ved lav/medium varme i cirka 20 minutter. Hvis du har et låg til din pande kan du med fordel lægge det på - så bliver den hurtigere færdig.
- Skær tomater i skiver.
- Pynt den færdige æggekage med tomatskiver, den stegte bacon og masser af purløg du klipper ud over.
- Servér æggekagen med lækkert rugbrød.
Skriv et svar