En hjemmelavet æggekage med bacon, tomater og frisk purløg er bare altid lækkert. Den kan serveres både som en lækker frokostret, men er også helt perfekt som en god aftensmad. Æggekagen kan du enten serverer med rugbrød eller med en god salat. Jeg laver denne æggekage på panden, og den er nem at lave og smager så skønt.
Æggekage
Ingredienser
- 10 æg
- 1,5 dl mælk
- 2 tsk (reklamelink)dijonsennep
- salt/peber
- 4 forårsløg
- 150 g bacon, i skiver
Serveres med
- 1-2 tomater, i skiver
- 1 bundt purløg
- rugbrød
Sådan gør du
- Slå æggene ud i en skål og pisk dem sammen med mælk, dijonsennep og salt og peber.
- Skyl forårsløgene og skær dem i tynde ringe.
- Steg baconskiverne på begge sider på en tør pande. Tag dem af og læg dem på et stykke køkkenrulle.
- Steg forårsløgene i få minutter i baconfedtet og hæld derefter æggemassen over på panden.
- Lad æggekagen stå og bage færdig ved lav/medium varme i cirka 20 minutter. Hvis du har et låg til din pande kan du med fordel lægge det på - så bliver den hurtigere færdig.
- Skær tomater i skiver.
- Pynt den færdige æggekage med tomatskiver, den stegte bacon og masser af purløg du klipper ud over.
- Servér æggekagen med lækkert rugbrød.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Tips til opskriften
- Hvis du har en lidt dyb pande med låg til er det nemmere at få din æggekage færdigbagt uden den bliver for mørk i bunden.
- Hvis din pande kan tåle det kan du også sætte den i ovnen og lade æggekagen bage færdig der.
- Jeg serverer altid min æggekage med sprød bacon og skiver af tomat. Det synes jeg smager vildt godt.
Holdbarhed og opbevaring af æggekage
Har du fået lavet mere æggekage end I lige kan spise så kan du nemt gemme resterne i køleskabet. I køleskabet kan æggekage holde i 2-3 dage. Herefter er æggekagen både god, hvis du luner den lidt, men den kan også sagtens spises kold. Derfor kan den også sagtens medbringes på madpakken.
Hvis du ikke regner med at få den spist indenfor et par dage, så kan du i stedet fryse æggekagen ned. Tø den op, og varm din æggekage op på en pande eller i ovnen inden den skal spises.
Alternativer til den klassiske æggekage
Man kan sagtens pifte æggekagen op med forskellige grøntsager. Faktisk er det en virkelig god ret at lave, hvis der skal ryddes op i grøntsagsskuffen. En luftig æggekage på pande er super hurtig at lave, det tager kun omkring 30 minutter fra du går i gang til maden står på bordet.
Et lækkert twist på en traditionel æggekage med bacon og tomat er at tilsætte kogte kartofler. Det giver en god smag, og så mætter det også lidt ekstra. Hvis man er vegetar så udelader man selvfølgelig bare baconen. Det er faktisk lidt ala den spanske tortilla con patata, der er en æggekage, hvor der netop kommer kartofler i - det er altså lækkert! Du kan også prøve min opskrift på ovnbagt æggekage med kartofler.
Comments
No Comments