Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Aftensmad

Æggekage med bacon på pande

Udgivet: 20. feb 2025 · Opdateret: 20. feb 2025

Æggekage på pande med bacon og tomat

En hjemmelavet æggekage med bacon, tomater og frisk purløg er bare altid lækkert. Den kan serveres både som en lækker frokostret, men er også helt perfekt som en god aftensmad. Æggekagen kan du enten serverer med rugbrød eller med en god salat. Jeg laver denne æggekage på panden, og den er nem at lave og smager så skønt.

piskeris Grullo

Æggekage

3.75 fra 16 stemmer
Justér antalJustér antal: 4 personer
Holdbarhed: 2-3 dage
Fryseegnet: Nej
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 10 æg
  • 1,5 dl mælk
  • 2 tsk (reklamelink)dijonsennep
  • salt/peber
  • 4 forårsløg
  • 150 g bacon, i skiver

Serveres med

  • 1-2 tomater, i skiver
  • 1 bundt purløg
  • rugbrød

Sådan gør du
 

  • Slå æggene ud i en skål og pisk dem sammen med mælk, dijonsennep og salt og peber.
  • Skyl forårsløgene og skær dem i tynde ringe.
  • Steg baconskiverne på begge sider på en tør pande. Tag dem af og læg dem på et stykke køkkenrulle.
  • Steg forårsløgene i få minutter i baconfedtet og hæld derefter æggemassen over på panden.
  • Lad æggekagen stå og bage færdig ved lav/medium varme i cirka 20 minutter. Hvis du har et låg til din pande kan du med fordel lægge det på - så bliver den hurtigere færdig.
  • Skær tomater i skiver.
  • Pynt den færdige æggekage med tomatskiver, den stegte bacon og masser af purløg du klipper ud over.
  • Servér æggekagen med lækkert rugbrød.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Kalorier: 348 kcal | Kulhydrater: 5 g | Protein: 20 g | Fedt: 27 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Tips til opskriften

  • Hvis du har en lidt dyb pande med låg til er det nemmere at få din æggekage færdigbagt uden den bliver for mørk i bunden.
  • Hvis din pande kan tåle det kan du også sætte den i ovnen og lade æggekagen bage færdig der.
  • Jeg serverer altid min æggekage med sprød bacon og skiver af tomat. Det synes jeg smager vildt godt.

Holdbarhed og opbevaring af æggekage

Har du fået lavet mere æggekage end I lige kan spise så kan du nemt gemme resterne i køleskabet. I køleskabet kan æggekage holde i 2-3 dage. Herefter er æggekagen både god, hvis du luner den lidt, men den kan også sagtens spises kold. Derfor kan den også sagtens medbringes på madpakken.

Hvis du ikke regner med at få den spist indenfor et par dage, så kan du i stedet fryse æggekagen ned. Tø den op, og varm din æggekage op på en pande eller i ovnen inden den skal spises.

Alternativer til den klassiske æggekage

Man kan sagtens pifte æggekagen op med forskellige grøntsager. Faktisk er det en virkelig god ret at lave, hvis der skal ryddes op i grøntsagsskuffen. En luftig æggekage på pande er super hurtig at lave, det tager kun omkring 30 minutter fra du går i gang til maden står på bordet.

Et lækkert twist på en traditionel æggekage med bacon og tomat er at tilsætte kogte kartofler. Det giver en god smag, og så mætter det også lidt ekstra. Hvis man er vegetar så udelader man selvfølgelig bare baconen. Det er faktisk lidt ala den spanske tortilla con patata, der er en æggekage, hvor der netop kommer kartofler i - det er altså lækkert! Du kan også prøve min opskrift på ovnbagt æggekage med kartofler.

Ingredienser til æggekage
Ingredienser til æggekage
Æg slået ud i skål
Æggene slås ud i en skål og piskes sammen
forårsløg hakket
Forårsløg skæres i ringe
forårsløg på pande
Forårsløg kommes på panden
Æggekage på pande
Æggemassen kommes på panden
Æggekage med bacon
Æggekage med tomat, bacon og purløg

Comments

No Comments

3.75 from 16 votes (16 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.