• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Morgenmad & Brunch

    Blødkogt æg

    Udgivet: mar 12, 2017 · Opdateret: jul 27, 2022 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
    Perfekt blødkogt æg kogetid

    Det vigtigste ved et blødkogt æg er, at hviden skal være fast og blommen skal være blød. For at tilberede det perfekte blødkogte æg er det vigtigt, at æggene kommer direkte i kogende vand, og ikke i koldt vand. På den måde bliver hviden helt fast uden æggeblommen når at få varme og dermed stadig er helt blød og flydende. Når ægget er kommet i det kogende vand så skal det have 5 minutter. Det er den idéelle tid for et perfekt blødkogt æg.

    Prøv også disse opskrifter:
    Bagt avokado med æg | Panini med æg og bacon til morgenmad | Æggesalat

    Den tid et blødkogt æg skal koge afhænger af æggets størrelse. Æg købes normalt i enten størrelsen S, M/L eller L/XL.

    ikon piskeris Chestnut

    Det perfekte blødkogte æg

    1 personer
    Holdbarhed: 1 dag
    Fryseegnet: Nej
    Forb. tid 1 min
    Tilb. tid 5 min
    Samlet tid 6 min

    Udstyr (reklamelink)

    • Lille gryde
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • Æg M/L
    • Vand
    • Salt

    Sådan gør du
     

    • Hæld vand i en gryde så der er lige over 1 cm vand i gryden.
    • Læg låg på gryden og sæt vandet til at koge.
    • Læg æggene i gryden når vandet koger. (Sørg for æggene ligger i ét lag i gryden)
    • Kog/damp æggene under låg i 5 minutter. Så er blommen helt flydende - du kan give det 15-30 sekunder til, hvis du vil have en lidt fastere blomme.
      Husk tiden vil ALTID afhænge af størrelsen på dit æg. Jeg bruger str. M/L æg.
    • Hæld koldt vand over æggene i cirka ½ minut.
    • Server det blødkogte æg med friskkværnet salt og spis det med en teske.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Noter

    Husk at tiden dit æg skal have kommer en på hvor stort ægget er. Denne tidsangivelse er til et æg i størrelsen M/L. Hvis du har et meget lille æg skal du give det mindre. Måske kun 4 minutter. Har du et stort æg skal det måske have omkring 6 minutter.

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 person | Kalorier: 63 kcal | Kulhydrater: 1 g | Protein: 6 g | Fedt: 4 g
    Bedøm denne opskrift:
    4.4 fra 19 stemmer
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Kogetid for blødkogt æg

    Den korrekte kogetid for et blødkogt æg er cirka 5 minutter for et æg der er størrelse M/L. Hvis du koger et mindre æg skal du regne med cirka 4 minutter og hvis du koger et større æg har et blødkogte æg en lidt længere kogetid på cirka 6 minutter.

    Følg mig på Instagram
    « Torsk i fad med røde linser og kokosmælk
    Kringle med remonce »

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Cookies i airfryer
    • Øllebrødsboller
    • Rosenkål i airfryer
    • Pistacieis
    • Øllebrød
    • Saltmandler i airfryer

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
    • Bananpandekager
    • Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her