• Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Morgenmad & Brunch

Blødkogt æg

Louisex
Ændret: jul 27, 2022 · Udgivet: mar 12, 2017 af Louise Dam · Skriv kommentar

Perfekt blødkogt æg kogetid

Det vigtigste ved et blødkogt æg er, at hviden skal være fast og blommen skal være blød. For at tilberede det perfekte blødkogte æg er det vigtigt, at æggene kommer direkte i kogende vand, og ikke i koldt vand. På den måde bliver hviden helt fast uden æggeblommen når at få varme og dermed stadig er helt blød og flydende. Når ægget er kommet i det kogende vand så skal det have 5 minutter. Det er den idéelle tid for et perfekt blødkogt æg.

Prøv også disse opskrifter:
Bagt avokado med æg | Panini med æg og bacon til morgenmad | Æggesalat

Den tid et blødkogt æg skal koge afhænger af æggets størrelse. Æg købes normalt i enten størrelsen S, M/L eller L/XL.

piskeris Grullo

Det perfekte blødkogte æg

4.42 fra 24 stemmer
Justér antalJustér antal: 1 personer
Holdbarhed: 1 dag
Fryseegnet: Nej
Forb. tid 1 minut min
Tilb. tid 5 minutter min
Samlet tid 6 minutter min

Udstyr (reklamelink)

  • (reklamelink)Lille gryde
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • Æg, M/L
  • Vand
  • Salt

Sådan gør du
 

  • Hæld vand i en gryde så der er lige over 1 cm vand i gryden.
  • Læg låg på gryden og sæt vandet til at koge.
  • Læg æggene i gryden når vandet koger. (Sørg for æggene ligger i ét lag i gryden)
  • Kog/damp æggene under låg i 5 minutter. Så er blommen helt flydende - du kan give det 15-30 sekunder til, hvis du vil have en lidt fastere blomme.
    Husk tiden vil ALTID afhænge af størrelsen på dit æg. Jeg bruger str. M/L æg.
  • Hæld koldt vand over æggene i cirka ½ minut.
  • Server det blødkogte æg med friskkværnet salt og spis det med en teske.

Noter

Husk at tiden dit æg skal have kommer en på hvor stort ægget er. Denne tidsangivelse er til et æg i størrelsen M/L. Hvis du har et meget lille æg skal du give det mindre. Måske kun 4 minutter. Har du et stort æg skal det måske have omkring 6 minutter.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 person | Kalorier: 63 kcal | Kulhydrater: 1 g | Protein: 6 g | Fedt: 4 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Kogetid for blødkogt æg

Den korrekte kogetid for et blødkogt æg er cirka 5 minutter for et æg der er størrelse M/L. Hvis du koger et mindre æg skal du regne med cirka 4 minutter og hvis du koger et større æg har et blødkogte æg en lidt længere kogetid på cirka 6 minutter.

Comments

No Comments

4.42 from 24 votes (24 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.