
Det vigtigste ved et blødkogt æg er, at hviden skal være fast og blommen skal være blød. For at tilberede det perfekte blødkogte æg er det vigtigt, at æggene kommer direkte i kogende vand, og ikke i koldt vand. På den måde bliver hviden helt fast uden æggeblommen når at få varme og dermed stadig er helt blød og flydende. Når ægget er kommet i det kogende vand så skal det have præcis 6 ½ minut, det er det gyldne tidspunkt for et perfekt blødkogt æg.
Det perfekte blødkogte æg
Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplanIngredienser
- Æg M/L
- Vand
- Salt
Sådan gør du
- Hæld vand i en gryde så der er lige over 1 cm vand i gryden.
- Læg låg på gryden og sæt vandet til at koge.
- Læg æggene i gryden når vandet koger. (Sørg for æggene ligger i et lag i gryden)
- Kog/damp æggene under låg i 5 minutter og 15 sekunder. Så er blommen helt flydende - du kan give det 10-15 sekunder til, hvis du vil have en lidt fastere blomme.
- Hæld koldt vand over æggene i cirka ½ minut.
- Server det blødkogte æg med friskkværnet salt.
Dine egne noter
Noter
Husk at tiden dit æg skal have kommer en på hvor stort ægget er. Denne tidsangivelse er til et æg i størrelsen M/L. Hvis du har et meget lille æg skal du give det mindre. Måske kun 4 minutter. Har du et stort æg skal det måske have omkring 6 minutter.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Servering: 1 person
| Kalorier: 63 kcal | Kulhydrater: 1 g | Protein: 6 g | Fedt: 4 g
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Skriv et svar