Her kan du få en lækker opskrift på en croissant med hønsesalat, så du selv kan prøve at lave en lækker croissant med fyld. For nogle kan det lyde mærkeligt, at man putter hønsesalat i croissant, men jeg lover dig, at det smager virkelig godt!

Croissant med hoensesalat

Man får det sprøde element fra croissanten, og den bløde og smagfulde hønsesalat spiller rigtig godt sammen med det sprøde. Det er en anderledes måde at spise sin hønsesalat på end blot at komme det oven på et stykke rugbrød, som vi normalt kender det.

En croissant med hønsesalat ser desuden også meget festlig ud! De vil derfor pynte meget på et frokostbord, hvor der er en række andre pålægssalater serveret. Det vil nok være meget i øjenfaldende for langt de fleste, hvis de får serveret sådan en lækker croissant med fyld.

Selvom de egner sig godt på frokostbordet, så er de også en god forret. Nogle serverer dem også som en del af et større tapasbord, så man kan i virkeligheden servere dem til mange forskellige ting. En croissant med fyld gør sig godt til flere forskellige anledninger.

Se også disse opskrifter:
Hønsesalat | Tunsalat | Æggesalat

I denne opskrift på croissant med hønsesalat har jeg blot købt nogle croissanter på frost, som jeg så bager, inden at de bliver fyldt med den hjemmelavede hønsesalat. Dem bager jeg ofte et par timer før, så de har god tid til at køle helt ned. Imens de køler kan man forberede selve hønsesalaten.

ikon piskeris Chestnut

Croissant med rejesalat

4 personer
Holdbarhed: 1 dag
Fryseegnet: Nej
Forb. tid 25 min
Tilb. tid 5 min
Samlet tid 30 min

Ingredienser

  • 4 croissanter f.eks. fra frost
  • 1 portion rejesalat

Sådan gør du
 

  • Hvis du har købt frosne croissanter starter du med at bage de efter anvisningen på pakken.
  • Lad croissanterne køle af og skær dem så op ned igennem toppen, men uden at skære igennem bunden. Fyld dem så med rejesalaten.

Dine egne noter

Bedøm denne opskrift:
5 fra 2 stemmer
Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Udskriv
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Tip til opskriften

  • Jeg koger gerne en hel kylling, når jeg skal lave denne opskrift. Der er masser af god smag, og så kan man lave en lækker hønsekødssuppe ud af væsken. Du kan også godt bare koge kyllingebryst eller kyllingelår, hvis du synes det er nemmere.
  • Hvis du ikke er så meget til hønsesalat, men synes at det ser lækkert ud, så kan du sagtens udskifte hønsesalaten. Du kan enten bruge en æggesalat, rejesalat eller andre lignende pålægssalater. Det behøver med andre ord ikke at være hønsesalat i croissant, det kan også være rejesalat i croissant.
  • Hvis du vil servere dem som en del af et større frokostbord. Det kunne f.eks. være til en påskefrokost. Så vil jeg anbefale dig at købe minicroissanter til formålet.
  • Du kan selvfølgelig også købe en rigtig god hønsesalat f.eks. hos slagteren. Så er det en ultra nem frokostret!

💭 Spørgsmål og svar til opskriften

Kan jeg lave dem dagen før?

Det kan du godt ja, hvis du ikke har mulighed for at lave dem på dagen. Jeg vil anbefale at du laver hønsesalaten dagen før, og bager croissanterne og fylder dem på dagen. Croissanterne kan dog også godt bages dagen før. Men du skal vente med at fylde dem til lige inden de skal serveres så croissanterne ikke bliver bløde.

Hvor kan man købe frosne croissanter?

Jeg ved, at man kan købe nogle ret gode i Føtex og Bilka, hvor der er 4 styk i en pakke på frost. De smager virkelig godt. Alternativt kan du købe friske croissanter ved bageren eller helt prøve at bage dem selv, hvis du er til det!

Følg mig på Instagram

Læserinteraktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskriften