• Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Søde sager

Råcreme

Louisex
Ændret: jan 24, 2025 · Udgivet: sep 7, 2021 af Louise Dam · 8 Kommentarer

Råcreme til frugtsalat eller abemad

Her får du en super nem og lækker opskrift på den klassiske råcreme. Råcreme er en skøn dessertcreme, der er både sød og luftig. Råcreme er virkelig en klassiker til frugtsalat (abemad). Men kan også bruges i en lækker trifli eller serveres til en tærte.

Den skønne dessertcreme laves med blot 4 ingredienser, nemlig æggeblommer, sukker, vanilje og piskefløde. Så nemt og hurtigt at lave.

piskeris Grullo

Råcreme

4.38 fra 8 stemmer
Justér antalJustér antal: 6 personer
Holdbarhed: 1 dag
Fryseegnet: Nej
Forb. tid 10 minutter min
Samlet tid 10 minutter min

Udstyr (reklamelink)

  • (reklamelink)Elpisker
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 1 (reklamelink)vaniljestang
  • 6 æggeblommer
  • 6 spsk sukker
  • 5 dl piskefløde

Sådan gør du
 

  • Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud af den. Bland dem med lidt af sukkeret.
  • Pisk æggeblommer, sukker og kornene fra vaniljestangen til en lys creme eller æggesnaps.
  • I en anden skål pisker du fløden til en let skum.
  • Vend forsigtigt flødeskummet i æggemassen og bland det hele godt sammen.

Video

Noter

Lav først din råcreme lige inden den skal bruges eller max 1-2 timer før. Opbevar den da i køleskabet.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 person | Kalorier: 394 kcal | Kulhydrater: 15 g | Protein: 5 g | Fedt: 36 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Råcreme laves faktisk på samme måde som man ville lave en parfait is. Altså en is der ikke skal i en ismaskine. Man pisker æggeblommer og sukker til en æggesnaps og dernæst vendes der flødeskum i æggemassen. Cremen hedder råcreme, fordi den ikke skal opvarmes men serveres 'rå'.

Tip til opskriften

Du kan også nemt trylle eventuelle rester af råcremen om til hjemmelavet is. Hvis du altså har nogle rester, for den smager vanvittig godt! Jeg tror faktisk jeg bare kunne spise cremen med en ske. Kom evt. lidt rester af hakket chokolade i cremen og kom den i en fryseegnet beholder og sæt den i fryseren i cirka 5 timer.

Serveringsforslag

Råcreme kan bruges til flere forskellige desserter. Den mest populære er nok frugtsalat med råcreme eller abemad, som nogen også kalder det.

Derudover kan du også lave en grillet ananas med råcreme eller du kan bruge den i en lækker blommetrifli.

Spørgsmål og svar til opskriften

Kan jeg lave råcremen dagen før?

Jeg anbefaler at lave råcremen lige inden den skal serveres eller max 1-2 timer før. Hvis råcremen står i længere tid vil den nemlig skille. Du kan godt røre den sammen og spise den alligevel, men den vil altså miste noget luftighed og kan godt blive lidt grynet i konsistensen.

Hvad skal jeg gøre med eventuelle rester?

Hvis du har rester tilbage af din råcreme kan du godt gemme dem til dagen efter og spise dem. Men som sagt smager den ikke helt ligeså godt som når den lige er lavet. Alternativt kan du tilsætte lidt hakket chokolade og hælde det i en bøtte du fryser ned. Så bliver det nemlig en lækker parfait is.

Kan jeg bruge vaniljesukker i stedet for en vaniljestang?

Ja, du kan godt undlade at bruge en vaniljestang og så i stedet bruge vaniljesukker. Erstat så 1-2 spsk sukker i opskriften med 1-2 spsk vaniljesukker. Det bliver dog ekstra lækkert med kornene fra en vaniljestang.

Æggeblommer, sukker og vanilje i skål
Æggeblommer, sukker og vanilje er pisket i skål
flødeskum
Raacreme
Raacreme til frugtsalat
Frugtsalat med råcreme og mørk chokolade i en dyb tallerken

Kommentarer

  1. Simpnr skriver

    juli 18, 2021 at 9:19 pm

    Kan man bruge samme mængde fløde hvis det er laktosefri?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      august 02, 2021 at 10:18 pm

      Ja, der burde ikke være forskel på om det er laktosefri fløde eller ej.

      Svar
  2. Carsten skriver

    december 30, 2018 at 10:49 pm

    Riv evt. noget mørkt chokolade i, jeg synes det bliver vildt godt👍

    Svar
    • Louise Dam skriver

      januar 04, 2019 at 6:12 pm

      Tak for tippet :-)

      Svar
  3. Lena skriver

    juli 17, 2016 at 10:17 am

    Kan man lave cremen et par timer i forvejen og stille på køl, eller skal den helst serveres nylavet?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juli 20, 2016 at 8:01 am

      Den skal helst være nylavet. Hvis den står kan den godt begynde at skille lidt - men 1 times tid før kan den godt laves.

      Svar
4.38 from 8 votes (8 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.