Super nem og lækker opskrift på den klassiske råcreme, der er perfekt til frugtsalat.

Råcreme til frugtsalat eller abemad

Råcreme er en skøn dessertcreme, der er både sød og luftig. Råcreme er virkelig en klassiker til frugtsalat eller abemad. Men kan også bruges i en lækker trifli eller serveres til en tærte.

Den skønne dessertcreme kan laves med kun 4 ingredienser, nemlig æggeblommer, sukker, vanilje og piskefløde. Så nemt og hurtigt at lave.

Prøv også disse opskrifter:
Grillet ananas med råcreme | Frugtsalat med råcreme | Gammeldags æblekage med hasselnødde krokant

Råcreme laves faktisk på samme måde som man ville lave en parfait is. Altså en is der ikke skal i en ismaskine. Derfor kan du også nemt trylle eventuelle rester af råcremen om til hjemmelavet is. Hvis du altså har nogle rester, for den smager vanvittig godt! Jeg tror faktisk jeg bare kunne spise cremen med en ske.

Få den nemmeste opskrift på råcreme lige herunder.

ikon piskeris Chestnut

Råcreme

6 personer
Holdbarhed: 1 dag
Fryseegnet: Nej
Forb. tid 10 min
Samlet tid 10 min

Udstyr (reklamelink)

Ingredienser

  • 6 æggeblommer
  • 6 spsk sukker
  • 5 dl piskefløde
  • 1 vaniljestang

Sådan gør du
 

  • Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud af den. Bland dem med lidt af sukkeret.
  • Pisk æggeblommer, sukker og kornene fra vaniljestangen til en lys creme eller æggesnaps.
  • I en anden skål pisker du fløden til en let skum.
  • Vend forsigtigt flødeskummet i æggemassen og bland det hele godt sammen.

Dine egne noter

Noter

Lav først din råcreme lige inden den skal bruges.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 person | Kalorier: 394 kcal | Kulhydrater: 15 g | Protein: 5 g | Fedt: 36 g
Bedøm denne opskrift:
4 fra 4 stemmer
Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Udskriv
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Spørgsmål og svar til opskriften

Kan jeg lave råcremen dagen før?

Jeg anbefaler at lave råcremen lige inden den skal serveres. Hvis råcremen står i længere tid vil den nemlig skille. Du kan godt røre den sammen og spise den alligevel, men den vil altså miste noget luftighed og kan godt blive lidt grynet i konsistensen.

Hvad skal jeg gøre med eventuelle rester?

Hvis du har rester tilbage af din råcreme kan du godt gemme dem til dagen efter og spise dem. Men som sagt smager den ikke helt ligeså godt som når den lige er lavet. Alternativt kan du tilsætte lidt hakket chokolade og hælde det i en bøtte du fryser ned. Så bliver det nemlig en lækker parfait is.

Kan jeg bruge vaniljesukker i stedet for en vaniljestang?

Ja, du kan godt undlade at bruge en vaniljestang og så i stedet bruge vaniljesukker. Erstat så 1-2 spsk sukker i opskriften med 1-2 spsk vaniljesukker. Det bliver dog ekstra lækkert med kornene fra en vaniljestang.

Følg mig på Instagram

Læserinteraktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskriften