• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Søde sager » Dessert » Desserter i glas

    Blommetrifli

    Udgivet: okt 11, 2022 · Opdateret: okt 11, 2022 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv

    Her kan du finde en virkelig nem og enkel opskrift på en nem gammeldags blommetrifli med makroner. Det er en virkelig lækker dessert, som du hurtigt kan lave til dig selv og dine gæster.

    Blommetrifli

    Gammeldags blommetrifli

    Selve denne her opskrift på blommetrifli består af en form for blommekompot, råcreme og så knuste makroner. De tre ting bliver lagt i lag, og her kan man vælge ét eller flere lag. Jeg laver min blommetrifli med amaretto i blommekompotten, da jeg synes, at det giver en virkelig lækker og dybere smag til blommerne. Dog kan du sagtens undlade det, hvis du ikke er så meget til det i en gammeldags blommetrifli. 

    Se også disse opskrifter:
    Gammeldags æblekage med makroner | Syltede blommer med rom | Banoffee pie i glas

    Nem blommetrifli med råcreme

    Jeg ved, at der er mange, der laver deres blommetrifli med flødeskum, men jeg laver dog min blommetrifli med råcreme, da jeg synes, at det smager bedst. I en råcreme bruger man også flødeskum, men her bliver det dog bare vendt sammen med en æggemasse lavet på æggeblommer, sukker og vanilje.

    Du kan nemt lave din blommekompot klar i god tid før desserten skal serveres, men råcremen skal gerne laves forholdsvis tæt på serveringstidspunktet, da den ellers godt kan skille. Hvis du er mere til en rigtig nem blommetrifli, så kan du blot bruge flødeskum, da det trods alt er en smule hurtigere end at lave råcreme.

    ikon piskeris Chestnut

    Blommetrifli med råcreme

    4 personer
    Holdbarhed: 1 dag
    Fryseegnet: Nej
    Forb. tid 10 min
    Tilb. tid 25 min
    Samlet tid 35 min
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    Blommekompot

    • 500 g blommer
    • ½ dl amaretto
    • 2 spsk rørsukker
    • 1 spsk vaniljesukker
    • 1 spsk kartoffelmel

    Råcreme

    • 3 æggeblommer
    • 3 spsk sukker
    • 2.5 dl piskefløde
    • ½ vaniljestang

    Derudover

    • 20 stk makroner

    Sådan gør du
     

    Blommekompot

    • Skyl blommerne, halvér dem og fjern stenen.
      3 æggeblommer
    • Skær blommerne i kvarte og kom dem i en gryde sammen med amaretto, rørsukker og vaniljesukker.
      3 spsk sukker, ½ vaniljestang, 2.5 dl piskefløde
    • Lad det småsimre i cirka 10-15 minutter indtil konsistensen på blommerne begynder at være blød, men gerne stadig har lidt bid tilbage.
    • Tag et par spsk saft op i en lille skål og kom kartoffelmelet i. Rør rundt til der ikke er flere klumper.
    • Tag gryden af varmen og kom væsken med kartoffelmel tilbage i gryden imens du rører rundt. Blommekompotten må ikke koge når først der er kommet kartoffelmel i. Lad kompotten køle ned.

    Råcreme

    • Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud af den. Bland dem med lidt af sukkeret.
      ½ vaniljestang
    • Pisk æggeblommer, sukker og kornene fra vaniljestangen til en lys creme eller æggesnaps.
      3 æggeblommer, 3 spsk sukker
    • I en anden skål pisker du fløden til en let skum.
      2.5 dl piskefløde
    • Vend forsigtigt flødeskummet i æggemassen og bland det hele godt sammen.

    Samling af blommetrifli

    • Knus et par makroner i bunden af et glas.
    • Kom blommekompot ovenpå og så et lag med knust makroner igen.
    • Kom så råcreme på og en lille smule knuste makroner på toppen.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter
    Bedøm denne opskrift:
    5 fra 1 stemme
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Tip til opskriften!

    • Jeg kan godt lide, at der er god sprødhed i mine makroner, imens jeg ved, at min mor eksempelvis godt kan lide, at de er blevet lidt bløde i det. Det er jo hver sin smag, men hvis du godt kan lide dem sprøde og knasende, skal du sørge for først at fylde glassene med blommetrifli kort inden servering. 
    • En god idé kan være at lave selve blommekompotten klar et par timer før, at du skal lave og servere desserten. Hvis du har gjort det, så er der kun det tilbage at lave råcremen og anrette desserten, og så er der blommetrifli med makroner på ingen tid.

    💭 Spørgsmål og svar til opskriften

    Kan man lave blommetrifli med mascarpone?

    Ja, det kan du godt. En mascarponecreme vil være en smule mere syrlig, end hvis du laver blommetrifli med råcreme eller flødeskum.

    Hvor længe før kan jeg lave blommetrifli med makroner?

    Jeg plejer altid at lave den klar lige inden servering. Det gør jeg fordi, at jeg godt kan lide, at makronerne stadig knaser. Hvis du godt kan lide dem helt bløde, kan du lægge den sammen et par timer før.

    Kan jeg undlade amaretto i blommekompotten?

    Denne opskrift er på blommetrifli med amaretto. Jeg synes, at det er med til at give en god smag. Men hvis du gerne vil lave din blommekompot uden, så kan du sagtens undlade det i opskriften.

    Blommetrifli
    Trifli med blommer
    Følg mig på Instagram
    « Pasta med græskar
    Blommemarmelade »

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Øllebrødsboller
    • Rosenkål i airfryer
    • Pistacieis
    • Øllebrød
    • Saltmandler i airfryer
    • Oksemørbrad sous vide

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
    • Bananpandekager
    • Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her