Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Desserter i glas

Blommetrifli

Udgivet: 11. okt 2022 · Opdateret: 11. okt 2022

Her kan du finde en virkelig nem og enkel opskrift på en nem gammeldags blommetrifli med makroner. Det er en virkelig lækker dessert, som du hurtigt kan lave til dig selv og dine gæster.

Blommetrifli

Gammeldags blommetrifli

Selve denne her opskrift på blommetrifli består af en form for blommekompot, råcreme og så knuste makroner. De tre ting bliver lagt i lag, og her kan man vælge ét eller flere lag. Jeg laver min blommetrifli med amaretto i blommekompotten, da jeg synes, at det giver en virkelig lækker og dybere smag til blommerne. Dog kan du sagtens undlade det, hvis du ikke er så meget til det i en gammeldags blommetrifli. 

Se også disse opskrifter:
Gammeldags æblekage med makroner | Syltede blommer med rom | Banoffee pie i glas

Nem blommetrifli med råcreme

Jeg ved, at der er mange, der laver deres blommetrifli med flødeskum, men jeg laver dog min blommetrifli med råcreme, da jeg synes, at det smager bedst. I en råcreme bruger man også flødeskum, men her bliver det dog bare vendt sammen med en æggemasse lavet på æggeblommer, sukker og vanilje.

Du kan nemt lave din blommekompot klar i god tid før desserten skal serveres, men råcremen skal gerne laves forholdsvis tæt på serveringstidspunktet, da den ellers godt kan skille. Hvis du er mere til en rigtig nem blommetrifli, så kan du blot bruge flødeskum, da det trods alt er en smule hurtigere end at lave råcreme.

piskeris Grullo

Blommetrifli med råcreme

4.34 fra 3 stemmer
Justér antalJustér antal: 4 personer
Holdbarhed: 1 dag
Fryseegnet: Nej
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
Samlet tid 35 minutter min
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

Blommekompot

  • 500 g blommer
  • ½ dl amaretto
  • 2 spsk (reklamelink)rørsukker
  • 1 spsk (reklamelink)vaniljesukker
  • 1 spsk (reklamelink)kartoffelmel

Råcreme

  • 3 æggeblommer
  • 3 spsk sukker
  • 2.5 dl piskefløde
  • ½ (reklamelink)vaniljestang

Derudover

  • 20 stk makroner

Sådan gør du
 

Blommekompot

  • Skyl blommerne, halvér dem og fjern stenen.
    3 æggeblommer
  • Skær blommerne i kvarte og kom dem i en gryde sammen med amaretto, rørsukker og vaniljesukker.
    3 spsk sukker, ½ vaniljestang, 2.5 dl piskefløde
  • Lad det småsimre i cirka 10-15 minutter indtil konsistensen på blommerne begynder at være blød, men gerne stadig har lidt bid tilbage.
  • Tag et par spsk saft op i en lille skål og kom kartoffelmelet i. Rør rundt til der ikke er flere klumper.
  • Tag gryden af varmen og kom væsken med kartoffelmel tilbage i gryden imens du rører rundt. Blommekompotten må ikke koge når først der er kommet kartoffelmel i. Lad kompotten køle ned.

Råcreme

  • Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud af den. Bland dem med lidt af sukkeret.
    ½ vaniljestang
  • Pisk æggeblommer, sukker og kornene fra vaniljestangen til en lys creme eller æggesnaps.
    3 æggeblommer, 3 spsk sukker
  • I en anden skål pisker du fløden til en let skum.
    2.5 dl piskefløde
  • Vend forsigtigt flødeskummet i æggemassen og bland det hele godt sammen.

Samling af blommetrifli

  • Knus et par makroner i bunden af et glas.
  • Kom blommekompot ovenpå og så et lag med knust makroner igen.
  • Kom så råcreme på og en lille smule knuste makroner på toppen.

Video

Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Tip til opskriften!

  • Jeg kan godt lide, at der er god sprødhed i mine makroner, imens jeg ved, at min mor eksempelvis godt kan lide, at de er blevet lidt bløde i det. Det er jo hver sin smag, men hvis du godt kan lide dem sprøde og knasende, skal du sørge for først at fylde glassene med blommetrifli kort inden servering. 
  • En god idé kan være at lave selve blommekompotten klar et par timer før, at du skal lave og servere desserten. Hvis du har gjort det, så er der kun det tilbage at lave råcremen og anrette desserten, og så er der blommetrifli med makroner på ingen tid.

💭 Spørgsmål og svar til opskriften

Kan man lave blommetrifli med mascarpone?

Ja, det kan du godt. En mascarponecreme vil være en smule mere syrlig, end hvis du laver blommetrifli med råcreme eller flødeskum.

Hvor længe før kan jeg lave blommetrifli med makroner?

Jeg plejer altid at lave den klar lige inden servering. Det gør jeg fordi, at jeg godt kan lide, at makronerne stadig knaser. Hvis du godt kan lide dem helt bløde, kan du lægge den sammen et par timer før.

Kan jeg undlade amaretto i blommekompotten?

Denne opskrift er på blommetrifli med amaretto. Jeg synes, at det er med til at give en god smag. Men hvis du gerne vil lave din blommekompot uden, så kan du sagtens undlade det i opskriften.

Blommetrifli
Trifli med blommer

Comments

No Comments

4.34 from 3 votes (3 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.