• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Søde sager » Dessert » Nemme desserter der kan laves dagen før

    Syltede blommer med rom

    Udgivet: jul 27, 2022 · Opdateret: jul 27, 2022 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv

    Her kan du finde en simpel opskrift på syltede blommer med rom. De vaniljesyltede blommer er virkelig lækre og kan bruges til mange ting. Du kan blandt andet lave en skøn dessert med syltede blommer og vaniljeis.

    Syltede blommer med rom

    Når det er blommesæson er der intet bedre end at få sådan en god frisk blomme. Enten kan du købe dem i grønthandleren, eller så kan det være, at nogen du kender har et blommetræ stående derhjemme. Lige meget hvad er det altid lækkert at få fingrene i nogle blommer, når det er sæson.

    Se også disse opskrifter:
    Syltede rødløg | Syltede rødbeder | Bærtærte med kokos

    Ud over at det er oplagt at servere til dessert sammen med nogle kugler vaniljeis eller til en god brownie, så kan du også bruge det til andet. Jeg elsker at lave det, når jeg laver et ostebord, hvor man kan servere de syltede blommer til.

    ikon piskeris Chestnut

    Syltede blommer med rom

    1 glas
    Holdbarhed: 2 måneder
    Fryseegnet: Nej
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 500 g blommer halverede og udstenede
    • 250 g sukker eller rørsukker
    • ½-1 vaniljestang
    • ½ dl mørk rom
    • 1,5 dl vand

    Sådan gør du
     

    • Skyl blommerne, halvér dem og fjern stenene.
    • Halvér vaniljestangen og skrab kornene ud af den og bland med lidt sukker.
    • Kom vaniljesukker, sukker og vand i en gryde og lad det koge op indtil sukkeret er helt opløst.
    • Læg de halve blommer i gryden og lad dem koge med et par minutter.
      Tiden afhænger i høj grad af hvor modne og bløde de blommer du bruger er.
    • Tag gryden af varmen og tilsæt rommen. Smag til om du synes den mangler rom eller sukker f.eks.
    • Kom blommerne på rene skoldede glas og sæt på køl. De er bedst når de har fået lov til at trække et par dage.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 glas | Kalorier: 1319 kcal | Kulhydrater: 308 g | Protein: 4 g | Fedt: 2 g
    Bedøm denne opskrift:
    5 fra 3 stemmer
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Tip til opskriften!

    • Når du har tømt at glas med blommer kan du koge syltelagen ind til den skønneste sirup, som kan bruges på is, pandekager og meget andet.
    • Udover at bruge blommerne til dessert med is, så kan du f.eks. også servere dem på yoghurt om morgenen.

    Vaniljesyltede blommer med eller uden rom

    Min opskrift på syltede blommer er med rom, da jeg synes, at det giver en rigtig god smag til blommerne. Rommen kommer i til sidst, inden at blommerne hældes på glas og kan få lov til at stå og trække.

    Hvis du har børn, der også skal kunne spise med af de syltede blommer, kan du undlade at komme rom i. Så får den selvfølgelig ikke smagen af rom, men de får stadig en god smag fra vaniljen. Du kan også tilsætte et par stænger kanel og eventuelt kardemomme.

    Vaniljesyltede blommer med rom

    💭 Spørgsmål og svar til opskriften

    Kan jeg tilsætte nogle krydderier?

    Ja, du kan godt tilsætte noget kanel, kardemomme eller stjerneanis, hvis du gerne vil have lidt ekstra smag.

    Hvordan skal de opbevares?

    Lige så snart at du er færdig med tilberedningen, skal du komme dit glas med vaniljesyltede blommer på køl.

    Hvor længe kan de holde?

    De her kan sagtens holde sig i 1-2 måneders tid, hvis glassene altså har været helt rene og godt skoldede. Hvis du gerne vil have dem til at holde endnu længere, kan du skylle dit glas i atamon, da det forlænger holdbarheden. Det plejer jeg dog ikke selv at anvende.

    Kan man fryse friske blommer?

    Ja, du kan sagtens fryse dem. Det er kun dejligt, for så kan du lave denne her opskrift hele året rundt. Blommer er modne i forholdsvis kort tid, så derfor kan du både bruge nogle til at sylte, og fryse nogle ned.

    Hvordan opbevarer jeg friske blommer?

    De smager bedst, når de bare har ligget på køkkenbordet. Dog kan de holde sig længere på køl, men du kan altid tage dem ud en time før, at du gerne vil spise dem - så smager de bedst.

    Dessert med syltede blommer

    De lækre syltede blommer kan bruges til en skøn dessert. En virkelig nem og lækker dessert med blommer er blot et par kugler god vaniljeis og så serveres de råsyltede blommer til. Det er en super nem og lækker dessert. Kom også gerne lige lidt af syltelagen over isen.

    dessert med vaniljeis og syltede blommer med rom
    Følg mig på Instagram
    « Bananmuffins med chokoladestykker
    Sommer forret med varmrøget laks og rejer »

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Hårdkogte æg
    • Cookies i airfryer
    • Øllebrødsboller
    • Rosenkål i airfryer
    • Pistacieis
    • Øllebrød

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
    • Bananpandekager
    • Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her