Når det endelig er godt vejr i Danmark om sommeren, og man kan sidde ude til langt ud på aftenen og spise og hygge så skal det altså udnyttes fuldt ud! Det er så hyggeligt at sidde og grille noget lækkert mad og så senere på aftenen klarer man da også lige desserten på grillen. Der er også mange gæster der vil blive ret imponeret over at få en dessert direkte fra grillen.
Her har jeg lavet en virkelig nem grilldessert og så smager den super dejligt. Det er i sin enkelthed blot skiver af ananas der bliver grillet på begge sider og serveres med en lækker råcreme. Hvis desserten skal være endnu nemmere, så kan du også bare købe en liter vaniljeis og servere til ananasen. Så kræver desserten et helt minimum af arbejde fra din side :-) Den grillede ananas får en skøn sød smag og selvom du ikke har fået fat i den sødeste ananas, så skal den nok blive sød når den kommer på grillen.
Du kan snildt lave råcremen klar inden i spiser hovedretten og så er den nem lige at tage ud af køleskabet når den skal bruges. Er du vild med ananas, kan du også prøve at lave ananas carpaccio med kaffeis.
Grillet ananas med råcreme
Ingredienser
- 1 frisk ananas
- 1 portion råcreme
Sådan gør du
- Start med at lave en portion råcreme efter denne opskrift.
- Skær skrællen af ananasen og skær den i skiver med en tykkelse på omkring 1 cm.
- Fjern stokken i midten af skiverne.
- Læg ananasskiverne på en varm grillrist og giv dem 1-2 minutter på hver side. Når de har fået fine grillstriber er de klar til at blive vendt.
- Server en skive grillet ananas med en klat råcreme på toppen.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Skrevet af: Louise DamAnanasKategori: Grillmad, Is og desserter, Sommer, Søde sager
Mathilde skriver
Det ser lækkert ud – og så gør det jo ikke noget, at det er super nemt! :-)
Louise Dam skriver
Nej, det er jo bare totalt win-win :-)
Nadia Kaplan skriver
Hold nu op hvor ser det altså lækkert ud!
//www.neronoir.dk
Louise Dam skriver
Tak Nadia :-)