
Udarbejdet i samarbejde med Nespresso
Jeg er blevet udfordret af Nespresso til at udforske det sydamerikanske køkken med kaffe som smagsgiver. Jeg fik tildelt opgaven at lave en dessert, og det var jeg ganske glad for. For jeg tror da jeg var blevet ekstra udfordret, hvis jeg skulle have lavet en forret eller hovedret med kaffe. Den næste uges tid kan I stemme på min dessert som én af vinderretterne. De tre retter der får flest stemmer fortolkes af Rasmus Leck Fischer og serveres til en større middag torsdag den 15. september i Gastronomisk Innovations køkken, hvor DU også får mulighed for at deltage.
Nespresso har netop lanceret en ny kapsel, som er en Limited Edition Grand Cru kaffe – Cafezinho do Brasil – der er en kaffe baseret udelukkende på kaffebønner fra Brasilien. Den er selvfølgelig afprøvet og den smager ganske godt efter min mening og så er den selvfølgelig også blevet brugt til min dessert herunder.
STEM PÅ MIG
Indtil den 9. september kan du stemme på min opskrift som vinder (eller en anden :-)) på Nespressos Facebookside. Her kan du også være med i konkurrencen om 2 billetter til middagen den 15. september, tilberedt af kokken Rasmus Leck Fischer, kendt fra Gastronomisk Innovation og Søllerød Kro. Du kan stemme én gang om dagen.
KONKURRENCE
I samarbejde med Nespresso udlodder jeg 2 lækre præmier. Du kan nemlig vinde en CitiZ & milk Nespressomaskine i valgfri farve (rød, hvid, sort eller sølv), samt nogle af den nye Cafezinho do Brasil kapsler. Derudover udlodder jeg også 2 billetter til middagen den 15. september hos Gastronomisk Innovations køkken i København, tilberedt af kokken Rasmus Leck Fischer.
For at deltage i konkurrencen skal du skrive en kommentar her på bloggen. Du kan deltage i konkurrencen om begge præmier - så husk at skrive om du både ønsker at være med i konkurrencen om middagen og om kaffemaskinen. Jeg trækker 2 heldige vindere den 10. september 2016, og vinderne får direkte besked.
Ananas carpaccio med kaffeis + vind en Nespresso kaffemaskine! (Konkurrencen er afsluttet)
Ingredienser
Ananas carpaccio
- 1 ananas
- 5 dl vand
- 400 g sukker
- 1 vaniljestang
- Saften af 2 limefrugter
- 2 spsk finthakket frisk mynte
- 4 spsk mørk rom eller mere
Kaffeis
- 1 dåse kondenseret mælk
- 2,5 dl piskefløde
- 4 kapsler Nespresso ’Cafezinho do Brasil’ – som espresso
Til servering
- Finthakkede usaltede pistaciekerner
- Finthakket mørk chokolade minimum 70 % og gerne højere
Sådan gør du
Ananas carpaccio
- Skær top og bund af ananassen og skær så hele skrællen fra.
- Skær så hele ananassen i tynde skiver.
- Vand, sukker, vaniljekorn (og stang) og limesaft kommes i en gryde og varmes igennem til sukkeret er helt opløst. Lad det koge kort op.
- Lad sukkerlagen afkøle en smule (5-10 minutter) og tilsæt så rom og finthakket frisk mynte.
- Hæld lagen oven ananasskiverne i en egnet beholder og stil den i køleskabet. Lad den gerne stå i cirka 1 døgn.
Kaffeis
- Lav først de 4 kapsler kaffe som espresso.
- Pisk derefter kaffen sammen med den kondenserede mælk i en skål.
- Pisk fløden let og bland den med kaffe og kondenseret mælk i skålen.
- Hæld blandingen i en ismaskine. Hvis du ikke har en ismaskine hældes blandingen i en fryseegnet beholder og der piskes/røres cirka hver halve time indtil den er begyndt at blive godt tyk.
Servering
- Ved serveringen ligger du nogle skiver ananas carpaccio på den ene side af tallerkenen, på den anden side ligger du en blanding af hakkede pistaciekerner og mørk chokolade. Ovenpå ligger du en kugle kaffeis.
Sofie
Hej Louise. Hvis du en dag kommer forbi Nordsjælland – nærmere bestemt Snekkersten – så kan jeg virkelig anbefale det nye spisested http://www.detnyeskotterup.dk – OG evt anbefalede stedet efterfølgende 😜
De er super dygtige og serverer mad i top klasse. Det er virkelig et besøg værd!
Vh Sofie.
Simone von Mehren
Jeg vil gerne deltage i konkurrencen om kaffemaskinen, da jeg lige er flyttet hjemmefra og derfor ville elske dette til mit køkken!
Naja
Jeg vil gerne være med i konkurrencen om maskinen. Den ville være en fryd i mit køkken.
Linette
Åh, en fin konkurrence! Jeg vil meget gerne være med i kampen om kaffemaskinen, da den passer perfekt ind i mit mini-køkken og uden tvivl ville optimere tilværelsen med studier og SU-budget :)
God dag til dig!
Amanda Vium
Jeg får rigtig meget inspiration fra din blog, både til morgenmad, frokost og aftensmad :-) Ofte går jeg ind og kigger på dine opskrifter, og så har jeg 4-5 ideer til hvad jeg skal lave :-) Det er en stor hjælp til en travl hverdag :-)
Jeg vil meget gerne deltage i konkurrencen om Nespresso maskinen :-) Min start på min kandidatuddannelse kræver god kaffe ;-)
Kirsten
Vil gerne vinde maskinen :-)
Pernille
Skal helt klart prøve opskriften på din kaffeis 😍 Har endnu aldrig prøvet at lave is - men denne ser nu lækker ud.
Linda
Ser lækkert ud, det er dejligt med en anderledes dessert men massere af smag :-)
Ville blive meget glad for Nespressomaskinen :-p
Grith
Spændende opskrift. Kaffeisen lyder så lækker! Jeg vil meget gerne deltage i begge konkurrencer.
Margit Rosenaa
Tak for rigtig god inspiration og nu er jeg vildt lækkersulten :) mums
Ønsker mig brændende sådan en kaffemaskine i sort!
Jeg deltager kun på 'kaffeholdet' - måske der så er mulighed for to vindere :D
Og held og lykke med afstemningen, mon ikke du har en ok chance ;)
X Margit
Kathrine
Jeg kunne rigtig godt tænke mig at vinde kaffemiskinen :-)
Christian Hansen
Sikke en dejlig konkurrence. Jeg ønsker at deltage i den med kaffemaskine, da jeg desværre er optaget dagen for middagen.