Hverken min kæreste eller jeg drikker kaffe, men en dag havde min søde kæreste smagt en kaffeis, som bare var super lækker. Der blev derfor lavet en bestilling til min ismaskine og jeg, og vi gik selvfølgelig straks igang! Jeg fandt en opskrift på kaffeis, hvor der blev brugt kondenseret mælk inde hos Klidmoster, jeg tog derfor udgangspunkt i denne opskrift. Jeg valgte at tilføje noget hakket mørk chokolade med kaffesmag - og det var helt sikkert et godt valg. Så her kommer nok min nemmeste isopskrift til dato. Jeg tror helt sikkert jeg skal forsøge mig med flere varianter med kondenseret mælk.
Kaffeis med chokoladestykker - kun 4 ingredienser!
Ingredienser
- 1 dåse kondenseret mælk
- 2,5 dl fløde
- 3,5 dl kaffe
- 100 g mørk chokolade - gerne med kaffesmag, jeg brugte chokoladen fra Savannah
Sådan gør du
- Lav først kaffen. Jeg brugte instant kaffe, og jeg brugte 3-4 tsk. til de 3,5 dl. Hvis man vil have en stærkere kaffesmag laver man bare sin kaffe lidt stærkere. Pisk derefter kaffen sammen med den kondenserede mælk, og pisk til sidst fløden i. Hæld blandingen i en ismaskine, når den er ved at være lidt tykkere i konsistensen hakkes den mørke chokolade groft og hældes i isen. Kør til isen er klar. Hvis du ikke har en ismaskine hældes blandingen i en fryseegnet beholder og der piskes/røres cirka hver halve time. Den hakkede chokolade tilsættes når isen er ved at have en lidt tyk konsistens så det ikke falder til bunds.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Af Louise Dam
//Indlægget indeholder affiliatelinks, hvis du klikker på linket gemmes der en lille cookie på din pc. Hvis du kommer igen inden for et vist antal dage, og køber noget på siden vil jeg modtage et lille beløb.//
mie skriver
Hvor lang tid går der ca. før isen tykner?
Louise Dam skriver
På min maskine går der omkring 10-15 minutter og så er den færdig efter 20-30 minutter.
Rikke skriver
Den kondenserede mælk, koges den op først eller bruges den bare direkte fra dåsen?
Louise Dam skriver
Den bruges bare direkte fra dåsen - nemmere bliver det ikke :-)