Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Påske

Påskemuffins

Udgivet: 1. apr 2022 · Opdateret: 1. apr 2022

Her kan du finde den bedste opskrift på påskemuffins. Her er det gulerodsmuffins med en gul flødeostecreme på toppen. Det er nogle ret nemme påske cupcakes, og på toppen er der fine små påskeæg. Prøv at bage muffins til påske og servér dem som det søde indslag til påskefrokosten.

Paaskemuffins

I denne her opskrift på påskemuffins er det egentlig bare helt almindelige gulerodsmuffins, der har fået nyt udseende. Du kender måske allerede mine klassiske gulerodsmuffins med ostecreme. Den her opskrift udspringer af den, og så har jeg blot ændret på farven i frostingen samt tilføjet lidt ekstra pynt.

Omkring påske kan man finde mange forskellige små påskeæg lidt ala dem, som jeg har brugt her. De fleste af dem er med marcipan inden i, og så er de i fine farver. Det pynter så fint på sådan nogle muffins til påske. Man skal jo have lidt dessert efter sådan en stor frokost.

Se også disse opskrifter:
Blåbærmuffins | Chokolademuffins | Gulerodskage med flødeostecreme

Du kan også pynte dine påskemuffins med andet end små påskeæg. Det kan eksempelvis også være små påskechokolader, der er formet som påskeharen. Så kan de stå op i den fine kage. Du kan også lave fine påskeflødeboller med lemoncurd.

piskeris Grullo

Påskemuffins

4.72 fra 7 stemmer
Justér antalJustér antal: 16 stk.
Holdbarhed: 3 dage
Fryseegnet: Ja
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 40 minutter min

Udstyr (reklamelink)

  • (reklamelink)Muffinsforme
  • (reklamelink)Sprøjtepose
  • (reklamelink)Stjernetyl
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

Gulerodsmuffins

  • 4 æg
  • 100 g sukker
  • 100 g brun farin
  • 180 g (reklamelink)hvedemel
  • 1 tsk salt
  • 2-3 tsk (reklamelink)kanel
  • 2 tsk (reklamelink)bagepulver
  • 1,5 dl rapsolie
  • 300 g gulerødder

Flødeostecreme

  • 125 g flormelis
  • 125 g blødt smør
  • 200 g flødeost, f.eks. Philadelphia natural - ikke light.
  • 1 tsk citronsaft, eller lidt citronskal
  • gul pastafarve

Pynt

  • små chokolade eller marcipanæg, dem jeg har brugt er chokoladeæg fra Spangsberg

Sådan gør du
 

  • Tag smørret ud af køleskabet, så det bliver blødt til du skal lave flødeostecremen.

Gulerodsmuffins

  • Skræl gulerødderne og riv dem på den grove side af rivejernet.
  • Pisk æg, sukker og brun farin sammen i en skål med en elpisker eller i en røremaskine på piskeris i cirka 5 minutter. Det skal blive lyst og luftigt.
  • Bland hvedemel, salt, kanel og bagepulver sammen i en skål og rør det i dejen.
  • Tilsæt olien til dejen.
  • Vend de revne gulerødder i dejen.
  • Fordel dejen i muffinsforme. Hvis du bruger papirsforme vil jeg anbefale at sætte dem i en fast muffinsform, eller sætte to forme oveni hinanden så formen holder bedre.
  • Bag dine muffins i ovnen ved 175 grader i cirka 20-25 minutter.
  • Lad kagerne køle helt af på en rist.

Flødeostecreme

  • Når dine muffins er kølet af skal flødeostecremen laves.
  • Med en elpisker piskes flormelis, flødeost, citronsaft og blødt smør sammen i en skål til den er helt cremet og uden klumper.
  • Farv ostecremen med gul pastafarve.
  • Kom ostecremen i en sprøjtepose med en stjernetyl og sprøjt den på dine muffins.

Pynt

  • Pynt de færdige muffins med små chokoladeæg på toppen.

Video

Noter

Når ostecremen er fordelt på kagen skal overskydende kage opbevares i køleskabet.
Hvis du ønsker at fryse kagerne skal det gøres uden ostecremen.
Afhængig af størrelsen på dine forme bliver der cirka 16-20 muffins.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 muffin | Kalorier: 326 kcal | Kulhydrater: 32 g | Protein: 4 g | Fedt: 21 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Tip til opskriften!

  • Hvis du gerne vil have, at dine påske cupcakes bliver ensartet, kan du bage dem i en silikone form. På den måde holder de formen bedre, end hvis man putter dem i papirsforme.
  • I denne her opskrift på påskemuffins har jeg også tilsat lidt citron til ostecremen. Det er blot for at give den lidt syre, men du kan godt undvære det.
  • Jeg bruger pastafarve i frostingen, så den får en flot gul farve. Tilsæt gerne lidt farve af gangen, så kan du få præcis den farve, som du gerne vil.
  • Jeg kan godt lide knald på farverne, så de her muffins til påske har fået lidt godt med farve i frostingen. Du kan også holde igen med farverne, så de bliver lidt lysere i looket.

💭 Spørgsmål og svar til opskriften

Hvad gør jeg, hvis jeg ikke har en sprøjtepose og tylle?

Hvis du ikke har en sprøjtepose eller tyller, så kan du blot fordele frostingen med en ske ud over dine muffins. Så får du godt nok ikke det fine mønster, men det smager heldigvis af det samme.

Hvordan tjekker jeg, om min kage er færdig?

Du kan tjekke om dine påske cupcakes er færdige ved at stikke en træpind ned i den. Hvis der hænger noget dej på, så skal den lige have et par minutter mere. Der må godt sidde nogle små krummer på, det gør ikke noget.

Kan jeg lave en anden frosting?

Hvis du ikke er så vild med denne frosting, så kan du også blot putte lidt glasur på eller lave en anden chokoladecreme og komme på.

Muffins til påske - de bedste påskemuffins
Påske cupcakes - perfekte muffins til påske
Påske cupcakes

Kommentarer

  1. Louise skriver

    marts 25, 2024 at 1:26 pm

    5 stars
    De smager så godt! 😍 Hvorfor skal de muffins, som ikke har frosting på, være i køleskabet?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juni 21, 2024 at 3:00 pm

      Det er kun dem med frosting på jeg kommer på køl. Jeg håber også det er det jeg har skrevet, jeg kan i hvert fald ikke selv finde andet i teksten umiddelbart :-)

      Svar
  2. Bitten Karina skriver

    marts 30, 2023 at 11:18 am

    Skal de bages på varmluft eller almindelig ovn?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      april 11, 2023 at 3:41 pm

      Jeg bager ved alm. ovnvarme.

      Svar
4.72 from 7 votes (6 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.