Her kan du finde den bedste opskrift på påskemuffins. Her er det gulerodsmuffins med en gul flødeostecreme på toppen. Det er nogle ret nemme påske cupcakes, og på toppen er der fine små påskeæg. Prøv at bage muffins til påske og servér dem som det søde indslag til påskefrokosten.
I denne her opskrift på påskemuffins er det egentlig bare helt almindelige gulerodsmuffins, der har fået nyt udseende. Du kender måske allerede mine klassiske gulerodsmuffins med ostecreme. Den her opskrift udspringer af den, og så har jeg blot ændret på farven i frostingen samt tilføjet lidt ekstra pynt.
Omkring påske kan man finde mange forskellige små påskeæg lidt ala dem, som jeg har brugt her. De fleste af dem er med marcipan inden i, og så er de i fine farver. Det pynter så fint på sådan nogle muffins til påske. Man skal jo have lidt dessert efter sådan en stor frokost.
Se også disse opskrifter:
Blåbærmuffins | Chokolademuffins | Gulerodskage med flødeostecreme
Du kan også pynte dine påskemuffins med andet end små påskeæg. Det kan eksempelvis også være små påskechokolader, der er formet som påskeharen. Så kan de stå op i den fine kage. Du kan også lave fine påskeflødeboller med lemoncurd.
Påskemuffins
Udstyr (reklamelink)
- (reklamelink)Muffinsforme
- (reklamelink)Sprøjtepose
- (reklamelink)Stjernetyl
Ingredienser
Gulerodsmuffins
- 4 æg
- 100 g sukker
- 100 g brun farin
- 180 g (reklamelink)hvedemel
- 1 tsk salt
- 2-3 tsk (reklamelink)kanel
- 2 tsk (reklamelink)bagepulver
- 1,5 dl rapsolie
- 300 g gulerødder
Flødeostecreme
- 125 g (reklamelink)flormelis
- 125 g blødt smør
- 200 g flødeost, f.eks. Philadelphia natural - ikke light.
- 1 tsk citronsaft, eller lidt citronskal
- gul pastafarve
Pynt
- små chokolade eller marcipanæg, dem jeg har brugt er chokoladeæg fra Spangsberg
Sådan gør du
- Tag smørret ud af køleskabet, så det bliver blødt til du skal lave flødeostecremen.
Gulerodsmuffins
- Skræl gulerødderne og riv dem på den grove side af rivejernet.
- Pisk æg, sukker og brun farin sammen i en skål med en elpisker eller i en røremaskine på piskeris i cirka 5 minutter. Det skal blive lyst og luftigt.
- Bland hvedemel, salt, kanel og bagepulver sammen i en skål og rør det i dejen.
- Tilsæt olien til dejen.
- Vend de revne gulerødder i dejen.
- Fordel dejen i muffinsforme. Hvis du bruger papirsforme vil jeg anbefale at sætte dem i en fast muffinsform, eller sætte to forme oveni hinanden så formen holder bedre.
- Bag dine muffins i ovnen ved 175 grader i cirka 20-25 minutter.
- Lad kagerne køle helt af på en rist.
Flødeostecreme
- Når dine muffins er kølet af skal flødeostecremen laves.
- Med en elpisker piskes flormelis, flødeost, citronsaft og blødt smør sammen i en skål til den er helt cremet og uden klumper.
- Farv ostecremen med gul pastafarve.
- Kom ostecremen i en sprøjtepose med en stjernetyl og sprøjt den på dine muffins.
Pynt
- Pynt de færdige muffins med små chokoladeæg på toppen.
Video
Noter
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Tip til opskriften!
- Hvis du gerne vil have, at dine påske cupcakes bliver ensartet, kan du bage dem i en silikone form. På den måde holder de formen bedre, end hvis man putter dem i papirsforme.
- I denne her opskrift på påskemuffins har jeg også tilsat lidt citron til ostecremen. Det er blot for at give den lidt syre, men du kan godt undvære det.
- Jeg bruger pastafarve i frostingen, så den får en flot gul farve. Tilsæt gerne lidt farve af gangen, så kan du få præcis den farve, som du gerne vil.
- Jeg kan godt lide knald på farverne, så de her muffins til påske har fået lidt godt med farve i frostingen. Du kan også holde igen med farverne, så de bliver lidt lysere i looket.
💭 Spørgsmål og svar til opskriften
Hvis du ikke har en sprøjtepose eller tyller, så kan du blot fordele frostingen med en ske ud over dine muffins. Så får du godt nok ikke det fine mønster, men det smager heldigvis af det samme.
Du kan tjekke om dine påske cupcakes er færdige ved at stikke en træpind ned i den. Hvis der hænger noget dej på, så skal den lige have et par minutter mere. Der må godt sidde nogle små krummer på, det gør ikke noget.
Hvis du ikke er så vild med denne frosting, så kan du også blot putte lidt glasur på eller lave en anden chokoladecreme og komme på.
Louise skriver
De smager så godt! 😍 Hvorfor skal de muffins, som ikke har frosting på, være i køleskabet?
Louise Dam skriver
Det er kun dem med frosting på jeg kommer på køl. Jeg håber også det er det jeg har skrevet, jeg kan i hvert fald ikke selv finde andet i teksten umiddelbart :-)
Bitten Karina skriver
Skal de bages på varmluft eller almindelig ovn?
Louise Dam skriver
Jeg bager ved alm. ovnvarme.