• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Højtider og særlige lejligheder » Påske

    Påskemuffins

    Udgivet: apr 1, 2022 · Opdateret: apr 1, 2022 af Amalie Janning Benner

    Gå til opskrift Udskriv

    Her kan du finde den bedste opskrift på påskemuffins. Her er det gulerodsmuffins med en gul flødeostecreme på toppen. Det er nogle ret nemme påske cupcakes, og på toppen er der fine små påskeæg. Prøv at bage muffins til påske og servér dem som det søde indslag til påskefrokosten.

    Paaskemuffins

    I denne her opskrift på påskemuffins er det egentlig bare helt almindelige gulerodsmuffins, der har fået nyt udseende. Du kender måske allerede mine klassiske gulerodsmuffins med ostecreme. Den her opskrift udspringer af den, og så har jeg blot ændret på farven i frostingen samt tilføjet lidt ekstra pynt.

    Omkring påske kan man finde mange forskellige små påskeæg lidt ala dem, som jeg har brugt her. De fleste af dem er med marcipan inden i, og så er de i fine farver. Det pynter så fint på sådan nogle muffins til påske. Man skal jo have lidt dessert efter sådan en stor frokost.

    Se også disse opskrifter:
    Blåbærmuffins | Chokolademuffins | Gulerodskage med flødeostecreme

    Du kan også pynte dine påskemuffins med andet end små påskeæg. Det kan eksempelvis også være små påskechokolader, der er formet som påskeharen. Så kan de stå op i den fine kage.

    Paaskemuffins

    Påskemuffins

    4.75 fra 4 stemmer
    Gem på Pinterest
    Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter
    Holdbarhed: 3 dage
    Fryseegnet: Ja
    16 stk.
    Forb. tid 20 min
    Tilb. tid 50 min
    Samlet tid 1 t 10 min
    Udskriv

    Udstyr (reklamelink)

    • Muffinsforme
    • Sprøjtepose
    • Stjernetyl

    Ingredienser

    Gulerodskage

    • 4 æg
    • 100 g sukker
    • 100 g brun farin
    • 180 g hvedemel
    • 1 tsk salt
    • 2-3 tsk kanel
    • 2 tsk bagepulver
    • 1,5 dl rapsolie
    • 300 g gulerødder

    Flødeostecreme

    • 125 g flormelis
    • 125 g blødt smør
    • 200 g flødeost f.eks. Philadelphia natural - ikke light.
    • 1 tsk citronsaft eller lidt citronskal
    • gul pastafarve

    Pynt

    • små chokolade eller marcipanæg dem jeg har brugt er chokoladeæg fra Spangsberg
    - undgå din skærm går ud

    Sådan gør du
     

    • Tag smørret ud af køleskabet, så det bliver blødt til du skal lave flødeostecremen.

    Gulerodsmuffins

    • Skræl gulerødderne og riv dem på den grove side af rivejernet.
    • Pisk æg, sukker og brun farin sammen i en skål med en elpisker eller i en røremaskine på piskeris i cirka 5 minutter. Det skal blive lyst og luftigt.
    • Bland hvedemel, salt, kanel og bagepulver sammen i en skål og rør det i dejen.
    • Tilsæt olien til dejen.
    • Vend de revne gulerødder i dejen.
    • Fordel dejen i muffinsforme. Hvis du bruger papirsforme vil jeg anbefale at sætte dem i en fast muffinsform, eller sætte to forme oveni hinanden så formen holder bedre.
    • Bag dine muffins i ovnen ved 175 grader i cirka 20-25 minutter.
    • Lad kagerne køle helt af på en rist.

    Flødeostecreme

    • Når dine muffins er kølet af skal flødeostecremen laves.
    • Med en elpisker piskes flormelis, flødeost, citronsaft og blødt smør sammen i en skål til den er helt cremet og uden klumper.
    • Farv ostecremen med gul pastafarve.
    • Kom ostecremen i en sprøjtepose med en stjernetyl og sprøjt den på dine muffins.

    Pynt

    • Pynt de færdige muffins med små chokoladeæg på toppen.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Noter

    Når ostecremen er fordelt på kagen skal overskydende kage opbevares i køleskabet.
    Hvis du ønsker at fryse kagerne skal det gøres uden ostecremen.
    Afhængig af størrelsen på dine forme bliver der cirka 16-20 muffins.

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1
    muffin
    | Kalorier: 326 kcal | Kulhydrater: 32 g | Protein: 4 g | Fedt: 21 g
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Tip til opskriften!

    • Hvis du gerne vil have, at dine påske cupcakes bliver ensartet, kan du bage dem i en silikone form. På den måde holder de formen bedre, end hvis man putter dem i papirsforme.
    • I denne her opskrift på påskemuffins har jeg også tilsat lidt citron til ostecremen. Det er blot for at give den lidt syre, men du kan godt undvære det.
    • Jeg bruger pastafarve i frostingen, så den får en flot gul farve. Tilsæt gerne lidt farve af gangen, så kan du få præcis den farve, som du gerne vil.
    • Jeg kan godt lide knald på farverne, så de her muffins til påske har fået lidt godt med farve i frostingen. Du kan også holde igen med farverne, så de bliver lidt lysere i looket.

    💭 Spørgsmål og svar til opskriften

    Hvad gør jeg, hvis jeg ikke har en sprøjtepose og tylle?

    Hvis du ikke har en sprøjtepose eller tyller, så kan du blot fordele frostingen med en ske ud over dine muffins. Så får du godt nok ikke det fine mønster, men det smager heldigvis af det samme.

    Hvordan tjekker jeg, om min kage er færdig?

    Du kan tjekke om dine påske cupcakes er færdige ved at stikke en træpind ned i den. Hvis der hænger noget dej på, så skal den lige have et par minutter mere. Der må godt sidde nogle små krummer på, det gør ikke noget.

    Kan jeg lave en anden frosting?

    Hvis du ikke er så vild med denne frosting, så kan du også blot putte lidt glasur på eller lave en anden chokoladecreme og komme på.

    • Muffins til påske - de bedste påskemuffins
    • Påske cupcakes - perfekte muffins til påske
    • Påske cupcakes
    Følg mig på Instagram
    « Croissant med rejesalat
    Brownie med hasselnødder »

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise Dam, Louisesmadblog.dk

    Jeg hedder Louise, jeg er 34 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.
    Læs mere om mig!

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Giv blomster med 10 % i rabat hos Euroflorist med koden LOUISEMAD10 (reklamelink)
    Køb her