• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Søde sager » Tørkager, kugler, barer, karameller og konfekt

    Påskeæg med lakridsganache

    Udgivet: apr 2, 2015 · Opdateret: jan 31, 2022 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
     
    ddfddf b

    Så blev det påske igen. Til påsken hører der sig lækkerier og gerne noget der involverer chokolade. De sidste par år har jeg lavet hjemmelavede påskeæg hvert år. Jeg har forsøgt at lave nye varianter hvert år og det har jeg selvfølgelig også gjort i år. Her får I en opskrift på nogle helt fantastiske påskeæg efter min mening. Det er påskeæg, som består af lakridsganache eller lakridstrøffel, som er overtrukket med en skal af sprød hvid chokolade. Lakridsæggene er forholdsvis nemme at lave, og du vil ikke fortryde det bagefter.

    Hjemmelavede påskeæg er helt perfekte at servere til kaffen til påskefrokosten, og de er også super gode at give i værtindegave, hvis du selv skal ud til påskefrokoster. Pak de små påskeæg ind i cellofan, bind et fint bånd om cellofanen og så er jeg sikker på at enhver værtinde vil blive helt fantastisk glad!

    Hvis du vil se opskrifterne på nogle af de andre påskeæg jeg har kreeret så finder du opskrifter på hjemmelavede påskeæg her.

    ikon piskeris Chestnut

    Påskeæg med lakridsganache

    22 stk.
    Forb. tid 30 min
    Samlet tid 2 t
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 300 g hvid chokolade
    • 25 g smør
    • 1 dl piskefløde
    • 50 g glukosesirup
    • 150 sukker
    • 1 spsk lakridspulver - jeg brugte Bülow rålakridspulver
    • Frysetørrede hindbær til pynt

    Sådan gør du
     

    • Sukker, glukosesirup, fløde og lakridspulver bringes i kog i en gryde.
    • Lad det koge indtil det når en temperatur på 113 grader. Til dette er det nemmeste at bruge at et sukkertermometer.
    • Imens karamelblandingen koger, hakker du 100 gram af den hvide chokolade. Fordel den hakkede chokolade i en skål sammen med smørret.
    • Når karamelblandingen er klar hælder du den langsomt over chokoladen og smørret imens du rører godt rundt. Fortsæt med at røre indtil massen er helt glat. (min har lidt klumper, men det er fordi jeg brugte en hvid chokolade med crunch :-)
    • Beklæd en form med bagepapir og hæld chokolademassen ned i denne. Det betyder ikke så meget hvad størrelse den har.
    • Sæt formen i køleskabet i et par timer indtil massen er stivnet.
    • Når din lakridsganache er blev helt fast i det tager du den ud af køleskabet og skærer den i stykker af cirka 15 g.
    • Form nu alle stykkerne til små påskeæg.
    • Når du har formet dem alle sætter du dem tilbage i køleskabet.
    • Smelt og temperer den resterende hvide chokolade (200 g). Det gøres nemmest ved at smelte ⅔ af chokoladen (cirka 130 gram). Den resterende ⅓ af chokoladen hakker du groft og fordeler i en skål. Når chokoladen er helt smeltet hælder du den over i skålen med den hakkede chokolade. Rør rundt indtil alt chokoladen er smeltet. Nu er din chokolade forhåbentlig tempereret og du kan gå igang med at overtrække dine lakridspåskeæg.
    • Tag æggene ud af køleskabet og vend hvert æg et af gangen i den hvide chokolade. Sæt dem på et skærebræt eller ligende med bagepapir på - så hænger de ikke fast. Mens chokoladen stadig er våd drysser du med lidt lakridspulver og frysetørrede hindbær.
    • Sæt dine færdige påskeæg på køl indtil chokoladen er stivnet.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Noter

    Opskriften er fundet hos chocolat.dk.

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 stk. | Kalorier: 134 kcal | Kulhydrater: 17 g | Protein: 1 g | Fedt: 7 g
    Bedøm denne opskrift:
    5 fra 1 stemme
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Påskeæg med lakridsganache
    Påskeæg med lakridsganache
    Påskeæg med lakridsganache
    Påskeæg med lakridsganache
    Påskeæg med lakridsganache
    Påskeæg med lakridsganache
    Påskeæg med lakridsganachePåskeæg med lakridsganache
    Påskeæg med lakridsganache
    Påskeæg med lakridsganache

     

    //Indlægget indeholder affiliatelinks, hvis du klikker på linket gemmes der en lille cookie på din pc. Hvis du kommer igen inden for et vist antal dage, og køber noget på siden vil jeg modtage et lille beløb. Det vil blive brugt til at drive siden.//Skrevet af: Louise DamChokolade, LakridspulverKategori: Påske, Påskeæg, Påskefrokost, Tørkager, kugler, barer, karameller og konfekt

    Følg mig på Instagram
    « Konkurrence: Vind Tefal Snack Collection vaffeljern (vinder fundet)
    Nektarinmarmelade »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Katrine

      marts 11, 2020 at 3:41 pm

      Kan de fryses, i så fald hvor længe før tror du at de skal op?

      Svar
      • Louise Dam

        maj 08, 2020 at 7:35 pm

        Uhh, det ved jeg ikke om de kan desværre.

        Svar
    2. Sanne

      juni 22, 2015 at 4:54 pm

      Ja, det gjorde den.

      Svar
      • Louise Dam

        juni 25, 2015 at 9:06 pm

        Øv, så har jeg desværre ikke lige en forklaring på det.

        Svar
    3. Sanne

      juni 10, 2015 at 7:13 pm

      Jeg har forsøgt at lave disse, men de gider ikke stivne efter flere timer i både køleskab og fryser. Hvad kan være gået galt?

      Svar
      • Louise Dam

        juni 12, 2015 at 9:31 pm

        Kom din karamel op på 113 grader?

        Svar
    4. Sanne

      april 03, 2015 at 1:30 pm

      Åh, Gud, hvor ser de lækre ud!!!

      kokkensanne.wordpress.com

      Svar
      • Louise Dam

        april 03, 2015 at 3:53 pm

        Tak! Det lover jeg også at de er :-)

        Svar
    5. Tina fra hyggeliv.dk

      april 02, 2015 at 8:20 pm

      Årh hvor ser de gode ud :-) Jeg elsker bare dine opskrifter! Fed blog du har med en masse gode opskrifter, med mange gode billeder :-)
      Vh Tina fra hyggeliv.dk

      Svar
      • Louise Dam

        april 02, 2015 at 8:45 pm

        Mange tak Tina :-)

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Vegetarisk hoensesalat
      Vegetarisk hønsesalat
    • Paaske islagkage
      Påske islagkage
    • Oreo is
      Oreo is
    • Cashew chicken
      Cashew chicken
    • Sproede foraarsruller i airfryer
      Forårsruller i airfryer
    • Kylling i groen karry
      Kylling i grøn karry

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med floedeosteglasur
      Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
      Syltede rødløg
    • Bananpandekager
      Bananpandekager
    • Dahl opskrift
      Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og groentsager
      Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler opskrift
      Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her