Disse lækre chokoladekugler med karamel og Baileys er en perfekt lille snack, når den lækkersulten melder sig. Du skal kun bruge ganske få ingredienser, så det er meget nemt at lave disse Baileys kugler.
Trøfler, chokoladekugler eller konfektkugler - kært barn har mange navne! Jeg elsker selv at lave forskellige kugler med blandt andet karamel eller Baileys, da det smager super godt. Men hvordan laver man chokoladekugler? Det kan du finde ud af, hvis du ruller lidt ned!
De her små kugler forsvinder hurtigt herhjemme, så det kan være, at du skal lave dobbelt portion, hvis I er lige så vilde med chokoladekugler med karamel som os. Man kan variere dem på forskellige måder, og jeg har også en del forskellige opskrifter på kugler, der ligner disse.
Se også disse opskrifter:
Lakridstrøfler med hvid chokolade | Chokoladetrøfler | Chokolade trøfler med Baileys
Hvis du skal lave disse Baileys kugler, er det vigtigt at huske på, at de lige skal nå at køle ordentlig ned natten over. Er masse for varm, så er de meget svære at rulle ordentligt. De skal gerne stå og køle ned i en 8 timers tid, men er du i tidspres, så kan du komme det en tur i fryseren i en times tid.
Chokoladekugler med karamel og Baileys
Ingredienser
- 100 g (reklamelink)karamelchokolade, f.eks. Callebaut gold el. Odense
- ½ dl piskefløde
- 1,5 spsk Baileys
- ½ spsk smør
Overtræk og pynt
- 150 g (reklamelink)mørk chokolade 54,5 %, enten i knapper eller hakket
- (reklamelink)spiseligt guldstøv, kan undlades
Sådan gør du
Chokoladekugler
- Kom alle ingredienserne undtagen mørk chokolade i en lille gryde og sæt på komfuret.
- Lad det varme op til kogepunktet imens du rører og tag så gryden af varmen. Tjek at alt karamelchokoladen er smeltet så du har en ensartet masse.
- Hæld blandingen i en skål og kom husholdningsfilm over. Sørg for at det kommer helt ned og røre chokolademassen.
- Sæt skålen enten i køleskabet natten over eller sæt den eventuelt i fryseren for at afkorte tiden.
- Når det er helt størknet taget du skålen ud og triller det til små kugler. Brug cirka 1 tsk til hver kugle. Sæt kuglerne på et skærebræt med bagepapir på.
- Når alle kugler er trillet sætter du dem i fryseren i minimum 15-20 minutter.
Chokoladetemperering og overtræk
- De mørke chokoladeknapper skal nu tempereres så de giver et knæk når man spiser kuglerne. Jeg bruger mikrobølgeovnen til formålet.
- Hæld 150 g mørke chokoladeknapper i en plastikskål der kan gå i mikrobølgeovnen. Giv det cirka 15-20 sekunder og rør så rundt med en dejskraber. Rør rundt selvom det ser ud til der ikke er sket noget :-) Bliv ved indtil chokoladen begynder at smelte. Herefter giver du den kun 5-10 sekunder af gangen. (det er vigtigt du ikke giver den for meget, da chokoladen så ikke kan tempereres). Når alt chokoladen næsten er smeltet rører du indtil de sidste klumper er smeltet.
- Tag chokoladekugler ud af fryseren og overtræk dem med den mørke chokolade. Læg en kugle på en gaffel kom dem ned i chokoladen og vend rundt. Tag kuglen op med gaflen og lad chokoladen løbe af kuglen og sæt den derefter tilbage på bagepapiret.
- Pynt evt. chokoladetrøflerne med guldglimmer.
- Opbevar chokoladerne på køl.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Tip til opskriften!
- Jeg har valgt at dyppe chokoladekuglerne i en god mørk chokolade. Hvis du gerne vil bruge enten hvid eller mælkechokolade, så kan du også det. Jeg synes dog, at karamel og Baileys smager godt sammen med en mørk chokolade.
- De er super gode at servere for familie og venner som en lille snack efter maden. De kan også komme i slikskålen fredag aften sammen med det andet slik.
- Chokoladekuglerne med karamel er også oplagt til jul, hvor man i dén grad laver konfekt. Heldigvis kan de spises hele året, når man har lyst til lidt lækkert!
💭 Spørgsmål og svar til opskriften
Man kan efterhånden købe karamelchokolade i de fleste større supermarkeder. Jeg ved, at Odense Marcipan og Callebaut har det i deres sortiment, og det kan fås i Føtex, Meny, Bilka osv.
Alternativt kan du købe Callebaut Gold (som jeg bruger) på denne hjemmeside. (reklamelink)
Det er ganske enkelt at lave chokoladekugler, men det tager blot lidt ekstra tid, da massen skal køles ned. Det hele koges op, køles ned og så ruller man det til små kugler og dypper det i chokoladen efterfølgende.
I teorien kan du godt undlade det, hvis det er, at du ikke er vild med smagen. Dog vil jeg sige, at det slet ikke smager kraftigt, så alle kan være med.
Ja, det kan de sagtens. Alkoholen fordamper, når det hele koges op, og så er der kun den dejlige Baileys smag tilbage.
Nanna Trolle Wadum skriver
Mums, hvor er de bare lækre og delikat velsmagende. Det bliver ikke sidste gang, jeg laver dem.
Tak for opskriften ❤️
Louise Dam skriver
Tak! Jeg er også selv helt vild med dem :-)
Julie skriver
Hej, jeg i fuld gang med opskriften. Og undrer mig over, at husholdningsfilmen skal helt ned og røre chokoladen. Kan det blot opbevares i en bøtte med tilhørende låg? 😊 På forhånd tak!
Louise Dam skriver
Det er fordi der ellers vil blive dannet kondens/vand ovenpå chokoladen :-)