• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Søde sager

    Chokoladekugler med karamel og Baileys

    Udgivet: feb 1, 2022 · Opdateret: apr 25, 2022 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv

    Disse lækre chokoladekugler med karamel og Baileys er en perfekt lille snack, når den lækkersulten melder sig. Du skal kun bruge ganske få ingredienser, så det er meget nemt at lave disse Baileys kugler.

    Chokoladekugler med karamel og Baileys

    Trøfler, chokoladekugler eller konfektkugler - kært barn har mange navne! Jeg elsker selv at lave forskellige kugler med blandt andet karamel eller Baileys, da det smager super godt. Men hvordan laver man chokoladekugler? Det kan du finde ud af, hvis du ruller lidt ned!

    De her små kugler forsvinder hurtigt herhjemme, så det kan være, at du skal lave dobbelt portion, hvis I er lige så vilde med chokoladekugler med karamel som os. Man kan variere dem på forskellige måder, og jeg har også en del forskellige opskrifter på kugler, der ligner disse.

    Se også disse opskrifter:
    Lakridstrøfler med hvid chokolade | Chokoladetrøfler | Chokolade trøfler med Baileys

    Hvis du skal lave disse Baileys kugler, er det vigtigt at huske på, at de lige skal nå at køle ordentlig ned natten over. Er masse for varm, så er de meget svære at rulle ordentligt. De skal gerne stå og køle ned i en 8 timers tid, men er du i tidspres, så kan du komme det en tur i fryseren i en times tid.

    ikon piskeris Chestnut

    Chokoladekugler med karamel og Baileys

    15 stk.
    Holdbarhed: 1-2 uger
    Fryseegnet: Ja
    Forb. tid 15 min
    Tilb. tid 5 min
    Køletid 8 t
    Samlet tid 8 t 20 min
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 100 g karamelchokolade f.eks. Callebaut gold el. Odense
    • ½ dl piskefløde
    • 1,5 spsk Baileys
    • ½ spsk smør

    Overtræk og pynt

    • 150 g mørk chokolade 54,5 % enten i knapper eller hakket
    • spiseligt guldstøv kan undlades

    Sådan gør du
     

    Chokoladekugler

    • Kom alle ingredienserne undtagen mørk chokolade i en lille gryde og sæt på komfuret.
    • Lad det varme op til kogepunktet imens du rører og tag så gryden af varmen. Tjek at alt karamelchokoladen er smeltet så du har en ensartet masse.
    • Hæld blandingen i en skål og kom husholdningsfilm over. Sørg for at det kommer helt ned og røre chokolademassen.
    • Sæt skålen enten i køleskabet natten over eller sæt den eventuelt i fryseren for at afkorte tiden.
    • Når det er helt størknet taget du skålen ud og triller det til små kugler. Brug cirka 1 tsk til hver kugle. Sæt kuglerne på et skærebræt med bagepapir på.
    • Når alle kugler er trillet sætter du dem i fryseren i minimum 15-20 minutter.

    Chokoladetemperering og overtræk

    • De mørke chokoladeknapper skal nu tempereres så de giver et knæk når man spiser kuglerne. Jeg bruger mikrobølgeovnen til formålet.
    • Hæld 150 g mørke chokoladeknapper i en plastikskål der kan gå i mikrobølgeovnen. Giv det cirka 15-20 sekunder og rør så rundt med en dejskraber. Rør rundt selvom det ser ud til der ikke er sket noget :-) Bliv ved indtil chokoladen begynder at smelte. Herefter giver du den kun 5-10 sekunder af gangen. (det er vigtigt du ikke giver den for meget, da chokoladen så ikke kan tempereres). Når alt chokoladen næsten er smeltet rører du indtil de sidste klumper er smeltet.
    • Tag chokoladekugler ud af fryseren og overtræk dem med den mørke chokolade. Læg en kugle på en gaffel kom dem ned i chokoladen og vend rundt. Tag kuglen op med gaflen og lad chokoladen løbe af kuglen og sæt den derefter tilbage på bagepapiret.
    • Pynt evt. chokoladetrøflerne med guldglimmer.
    • Opbevar chokoladerne på køl.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 stk | Kalorier: 114 kcal | Kulhydrater: 9 g | Protein: 1 g | Fedt: 8 g
    Bedøm denne opskrift:
    5 fra 2 stemmer
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Tip til opskriften!

    • Jeg har valgt at dyppe chokoladekuglerne i en god mørk chokolade. Hvis du gerne vil bruge enten hvid eller mælkechokolade, så kan du også det. Jeg synes dog, at karamel og Baileys smager godt sammen med en mørk chokolade.
    • De er super gode at servere for familie og venner som en lille snack efter maden. De kan også komme i slikskålen fredag aften sammen med det andet slik.
    • Chokoladekuglerne med karamel er også oplagt til jul, hvor man i dén grad laver konfekt. Heldigvis kan de spises hele året, når man har lyst til lidt lækkert!

    💭 Spørgsmål og svar til opskriften

    Hvor kan man købe karamelchokolade?

    Man kan efterhånden købe karamelchokolade i de fleste større supermarkeder. Jeg ved, at Odense Marcipan og Callebaut har det i deres sortiment, og det kan fås i Føtex, Meny, Bilka osv.

    Alternativt kan du købe Callebaut Gold (som jeg bruger) på denne hjemmeside. (reklamelink)

    Hvordan laver man chokoladekugler?

    Det er ganske enkelt at lave chokoladekugler, men det tager blot lidt ekstra tid, da massen skal køles ned. Det hele koges op, køles ned og så ruller man det til små kugler og dypper det i chokoladen efterfølgende.

    Kan man undlade Baileys i opskriften, når man laver chokoladekugler med karamel?

    I teorien kan du godt undlade det, hvis det er, at du ikke er vild med smagen. Dog vil jeg sige, at det slet ikke smager kraftigt, så alle kan være med.

    Kan børn godt spise dem, når der er Baileys i?

    Ja, det kan de sagtens. Alkoholen fordamper, når det hele koges op, og så er der kun den dejlige Baileys smag tilbage.

    • Chokoladekugler med karamel og Baileys
    Følg mig på Instagram
    « Nemme fastelavnsboller af wienerdej med kaffecreme og karamel
    Osso Buco »

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Øllebrødsboller
    • Rosenkål i airfryer
    • Pistacieis
    • Øllebrød
    • Saltmandler i airfryer
    • Oksemørbrad sous vide

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
    • Bananpandekager
    • Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her