Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Konfekt

Chokoladekugler med karamel og Baileys

Udgivet: 1. feb 2022 · Opdateret: 5. dec 2024

Chokoladekugler med karamel og Baileys

Trøfler, chokoladekugler eller konfektkugler - kært barn har mange navne! Jeg elsker selv at lave forskellige kugler med blandt andet karamel eller Baileys, da det smager super godt. Men hvordan laver man chokoladekugler? Det kan du finde ud af, hvis du ruller lidt ned!

Disse lækre chokoladekugler med karamel og Baileys er en perfekt lille snack, når den lækkersulten melder sig. Du skal kun bruge ganske få ingredienser, så det er meget nemt at lave disse Baileys kugler.

piskeris Grullo

Chokoladekugler med karamel og Baileys

4.75 fra 4 stemmer
Justér antalJustér antal: 15 stk.
Holdbarhed: 1-2 uger
Fryseegnet: Ja
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 5 minutter min
Køletid 8 timer t
Samlet tid 8 timer t 20 minutter min
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 100 g (reklamelink)karamelchokolade, f.eks. Callebaut gold el. Odense
  • ½ dl piskefløde
  • 1,5 spsk Baileys
  • ½ spsk smør

Overtræk og pynt

  • 150 g (reklamelink)mørk chokolade 54,5 %, enten i knapper eller hakket
  • (reklamelink)spiseligt guldstøv, kan undlades

Sådan gør du
 

Chokoladekugler

  • Kom alle ingredienserne undtagen mørk chokolade i en lille gryde og sæt på komfuret.
  • Lad det varme op til kogepunktet imens du rører og tag så gryden af varmen. Tjek at alt karamelchokoladen er smeltet så du har en ensartet masse.
  • Hæld blandingen i en skål og kom husholdningsfilm over. Sørg for at det kommer helt ned og røre chokolademassen.
  • Sæt skålen enten i køleskabet natten over eller sæt den eventuelt i fryseren for at afkorte tiden.
  • Når det er helt størknet taget du skålen ud og triller det til små kugler. Brug cirka 1 tsk til hver kugle. Sæt kuglerne på et skærebræt med bagepapir på.
  • Når alle kugler er trillet sætter du dem i fryseren i minimum 15-20 minutter.

Chokoladetemperering og overtræk

  • De mørke chokoladeknapper skal nu tempereres så de giver et knæk når man spiser kuglerne. Jeg bruger mikrobølgeovnen til formålet.
  • Hæld 150 g mørke chokoladeknapper i en plastikskål der kan gå i mikrobølgeovnen. Giv det cirka 15-20 sekunder og rør så rundt med en dejskraber. Rør rundt selvom det ser ud til der ikke er sket noget :-) Bliv ved indtil chokoladen begynder at smelte. Herefter giver du den kun 5-10 sekunder af gangen. (det er vigtigt du ikke giver den for meget, da chokoladen så ikke kan tempereres). Når alt chokoladen næsten er smeltet rører du indtil de sidste klumper er smeltet.
  • Tag chokoladekugler ud af fryseren og overtræk dem med den mørke chokolade. Læg en kugle på en gaffel kom dem ned i chokoladen og vend rundt. Tag kuglen op med gaflen og lad chokoladen løbe af kuglen og sæt den derefter tilbage på bagepapiret.
  • Pynt evt. chokoladetrøflerne med guldglimmer.
  • Opbevar chokoladerne på køl.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 stk | Kalorier: 114 kcal | Kulhydrater: 9 g | Protein: 1 g | Fedt: 8 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Alle former for chokoladetrøfler smager fantastisk og forsvinder hurtigt herhjemme, så det kan være, at du skal lave dobbelt portion, hvis I er lige så vilde med chokoladekugler med karamel som os. Man kan variere dem på forskellige måder, og jeg har også en del forskellige opskrifter på kugler, der ligner disse.

Hvis du skal lave disse Baileys kugler, er det vigtigt at huske på, at de lige skal nå at køle ordentlig ned natten over. De skal gerne stå og køle ned i en 8 timers tid, men er du i tidspres, så kan du komme det en tur i fryseren i en times tid.

Tips til opskriften!

  • Jeg har valgt at dyppe chokoladekuglerne i en god mørk chokolade. Hvis du gerne vil bruge enten hvid eller mælkechokolade, så kan du også det. Jeg synes dog, at karamel og Baileys smager godt sammen med en mørk chokolade.
  • De er super gode at servere for familie og venner som en lille snack efter maden. De kan også komme i slikskålen fredag aften sammen med det andet slik.
  • Chokoladekuglerne med karamel er også oplagt til jul, hvor man i dén grad laver konfekt. Heldigvis kan de spises hele året, når man har lyst til lidt lækkert!

Spørgsmål og svar til opskriften

Hvor kan man købe karamelchokolade?

Man kan efterhånden købe karamelchokolade i de fleste større supermarkeder. Jeg ved, at Odense Marcipan og Callebaut har det i deres sortiment, og det kan fås i Føtex, Meny, Bilka osv.

Alternativt kan du købe (reklamelink)Callebaut Gold (som jeg bruger) på denne hjemmeside. (reklamelink)

Kan man undlade Baileys i opskriften, når man laver chokoladekugler med karamel?

I teorien kan du godt undlade det, hvis det er, at du ikke er vild med smagen. Dog vil jeg sige, at det slet ikke smager kraftigt, så alle kan være med.

Chokoladekugler med karamel og Baileys

Kommentarer

  1. Nanna Trolle Wadum skriver

    januar 15, 2024 at 8:15 pm

    5 stars
    Mums, hvor er de bare lækre og delikat velsmagende. Det bliver ikke sidste gang, jeg laver dem.

    Tak for opskriften ❤️

    Svar
    • Louise Dam skriver

      februar 27, 2024 at 1:10 pm

      Tak! Jeg er også selv helt vild med dem :-)

      Svar
  2. Julie skriver

    november 26, 2023 at 4:44 pm

    Hej, jeg i fuld gang med opskriften. Og undrer mig over, at husholdningsfilmen skal helt ned og røre chokoladen. Kan det blot opbevares i en bøtte med tilhørende låg? 😊 På forhånd tak!

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 14, 2023 at 10:43 am

      Det er fordi der ellers vil blive dannet kondens/vand ovenpå chokoladen :-)

      Svar
4.75 from 4 votes (3 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.