• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Søde sager

    Chokoladetrøfler

    Udgivet: nov 23, 2014 · Opdateret: aug 3, 2020 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
     
    Chokoladetrøfler

    Chokoladetrøfler er noget af det nemmeste at lave og så smager de simpelthen så godt! Man skal kun bruge 3 ingredienser; chokolade, piskefløde og kakaopulver. Udover at de er nemme at lave og smager godt, så er de også ret så fine at se på. De ville være helt perfekte at bruge som en lille værtindegave eller lignende. Læg et par chokoladetrøfler i en lille pose af cellofan og luk med et fint bånd. Så er der ikke et øje tørt :-)

    Hvis I læser BT, så er jeg at finde i avisen i dag søndag. Jeg glæder mig selv meget til at læse det - og håber da også der er et par stykker af jer der ser det. Der er faktisk også blevet lavet en lille video, som kommer til at ligge på bt.dk. Der var fotograf på besøg hjemme hos os som tog billeder og video imens jeg lavede mad - så hele vores køkken blev næsten omdannet til et fotostudie. Det var så sjovt at prøve :-)

    ikon piskeris Chestnut

    Chokoladetrøfler

    20 stk.
    Forb. tid 20 min
    Hviletid 2 t 40 min
    Samlet tid 3 t

    Udstyr (reklamelink)

    • Lille gryde
    • Tallerken
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 250 g mørk chokolade over 50 %
    • 2 dl piskefløde
    • 2 spsk kakaopulver

    Sådan gør du
     

    • Opvarm piskefløden i en gryde, sluk for kogepladen og smelt chokoladen i fløden.
    • Når chokoladen er helt smeltet hældes fløde/chokoladeblandingen i en skål som sættes i køleskabet indtil blandingen har sat sig. Det tager et par timer.
    • Tag skålen ud af køleskabet og brug en ske eller et parisiennejern til at forme kugler med. Rul kuglerne i håndfladerne til de er helt runde. Hvis det er for svært sætter du dem på køl inden du begynder at rulle.
    • Hæld kakaopulver op på en tallerken og rul chokoladetrøflerne i kakaopulveret. Sæt de færdige chokoladetrøfler på en tallerken og opbevar dem i køleskabet indtil de skal spises.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Video

    Noter

    Tip: Du kan også rulle dine chokoladetrøfler i andet end kakaopulver. Prøv f.eks. hakkede pistaciekerner, frysetørret hindbær eller brombær, hakkede hasselnødder eller måske noget helt femte? Kun fantasien sætter grænser.
    ⅜-20: Jeg har opdateret opskriften og rettet mængden af chokolade fra 200 g til 250 g. Da der er nogle der har oplevet at de ikke stivnede helt som ønsket. Det skulle de gerne gøre nu :-)

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 stk. | Kalorier: 102 kcal | Kulhydrater: 7 g | Protein: 1 g | Fedt: 9 g
    Bedøm denne opskrift:
    4 fra 11 stemmer
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
    Opskrift på hjemmelavede trøflerOpskrift på hjemmelavede ChokoladetrøflerOpskrift på hjemmelavede ChokoladetrøflerOpskrift på hjemmelavede ChokoladetrøflerOpskrift på hjemmelavede ChokoladetrøflerOpskrift på hjemmelavede ChokoladetrøflerOpskrift på hjemmelavede Chokoladetrøfler
    Følg mig på Instagram
    « Koldhævede græskarkerneboller
    Jordbær/hindbær syltetøj »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Louise

      maj 13, 2020 at 11:38 am

      Jeg har lavet dem adskillige gange, og jeg elsker dem. Jeg har dem altid på frys, så har jeg altid lækre chokoladekugler når der kommer gæster.

      Men konsistensen på mine er ikke som du beskriver. De blir dvaskede når de har ligget en halv time ca. Jeg har brugt alm. mørk kogechokolade. Kan være den er for billig..

      Svar
      • Louise Dam

        august 03, 2020 at 11:30 am

        Hvor smart altid lige at have dem i fryseren! Jeg har lige opdateret opskriften med lidt mere chokolade, da der indimellem er nogle der har samme problem. Det er muligt det kommer an på hvilken chokolade man bruger.

        Svar
    2. Charlotte

      december 09, 2017 at 9:51 am

      Hej! Jeg har lavet dem, og nogle hældte jeg i små forme og resten lod jeg blive i skålen (som du skriver). Nu efter et lille døgn i køleskabet har dem i formene slet ikke sat sig (heller ikke efter en nat i fryseren..). Og det i skålen er det kun midten som er fast, hele vejen rundt i kanten er det stadig blødt.. mon du har oplevet det? Eller har et bud på hvad jeg har gjort forkert? 😅

      Svar
      • Louise Dam

        april 27, 2018 at 5:04 pm

        Det lyder meget mærkeligt. Det har jeg ikke prøvet før desværre. Her lavet dem flere gange uden nogle problemer.

        Svar
    3. Ulla

      november 26, 2017 at 10:21 am

      Holder de formen når de trilles til kugler ? Har prøvet en opskrift med glukose i nemlig, og de blev bløde og klistrede :(

      Svar
      • Louise Dam

        december 04, 2017 at 12:46 pm

        Ja, det har de gjort de gange jeg har lavet dem :-)

        Svar
    4. Jasper

      oktober 27, 2017 at 12:23 am

      Mums!! Tak for inspiration, smager virkelig godt ;)

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 30, 2017 at 6:08 pm

        Dejligt at høre :-)

        Svar
    5. Bettina

      september 08, 2017 at 4:24 pm

      De er simpelthen bare sååå lækkere. Smovs 😋

      Svar
      • Louise Dam

        september 23, 2017 at 11:10 pm

        Godt at høre :-)

        Svar
    6. Emilie Nielsen

      maj 15, 2017 at 9:55 am

      Hvor mange grader skal fløden værre før man kan putte chokolade i

      Svar
      • Louise Dam

        maj 16, 2017 at 10:11 pm

        Det ved jeg faktisk ikke. Men bare inden fløden koger tror jeg. Det har jeg ikke lige tænkt over :-)

        Svar
    7. Ditte

      december 22, 2016 at 9:25 am

      Tak for inspiration til julens godter 😊 Har lige lavet dine karameller i mikroovn. Spørgsmål: Har du prøver at lave disse i mikroovn? Tænker det burdé kunne lade sig gøre at varme fløde og chokolade i mikro?

      Svar
      • Louise Dam

        december 30, 2016 at 3:24 am

        Det har jeg ikke prøvet. Jeg tror nu godt man kan - bare du opvarmer det meget forsigtigt.

        Svar
    8. Cathrine Rinnæs

      november 28, 2016 at 3:22 pm

      Det lyder super nemt og lækkert! Tror de skal laves som konfekt her til jul :-D

      Svar
      • Louise Dam

        november 29, 2016 at 10:32 pm

        Ja, gør endelig det! Har selv lige lavet en portion den anden dag :-)

        Svar
    9. Betina Buono

      september 16, 2016 at 6:55 pm

      Kan de færdige trøfler fryses?

      Svar
      • Louise Dam

        september 18, 2016 at 10:53 am

        Det har jeg desværre ikke prøvet,så det er jeg ikke klar over om man kan.

        Svar
    10. Anja

      april 25, 2015 at 6:38 pm

      Hvilke slags kakaopulver bruger du?

      Svar
      • Louise Dam

        april 27, 2015 at 7:39 pm

        En helt almindelig usødet kakaopulver. Det kan købes i alle almindelige dagligvarebutikker.

        Svar
        • Anja

          marts 16, 2016 at 10:35 am

          Den kakaopulver du bruger er det bare det som man plejer at anvende i bageværker? Bliver lidt forvirret når der står kakaopulver, frem for kakao :-P

          Svar
          • Louise Dam

            marts 17, 2016 at 7:57 pm

            Ja, det er bare den helt almindelige bagekakao.

            Svar
    11. AnneG

      marts 20, 2015 at 5:21 pm

      Hej Louise
      jeg har prøvet at lave disse trøfler, men uden held. konsistensen vil ikke blive fast - hvilken choklade bruger du?
      mh Anne Grethe

      Svar
      • Louise Dam

        marts 31, 2015 at 9:31 pm

        Øv, hvor ærgerligt. Jeg bruger ikke nogen bestemt chokolade. Bare en ganske almindelig mørk chokolade.

        Svar
    12. Hannelisa Thomsen

      marts 20, 2015 at 10:52 am

      Man kan også med stor succes komme en smule fintrevet
      appelsinskræl + Cointreu (ved ikke om det er rigtig stavet) i
      og det smager pragtfuldt.

      Svar
      • Louise Dam

        marts 21, 2015 at 11:50 am

        Mums, det lyder helt sikkert også lækkert!

        Svar
    13. Andreas

      januar 11, 2015 at 2:54 am

      kan man godt bruge lyschokolade istedet eller måske hvid??

      Svar
      • Louise Dam

        januar 11, 2015 at 6:57 pm

        Hej Andreas
        Det tror jeg sagtens du kan :-)

        Svar
    14. Natacha

      december 30, 2014 at 11:24 pm

      De ser super lækre ud! Skal helt sikkert prøves! :-)
      Kan man godt smide chokoladen i fryseren i stedet for køleskabet, så det måske går hurtigere med at få den fast?

      Svar
      • Louise Dam

        januar 06, 2015 at 11:09 pm

        Hej Natacha

        Det tror jeg sagtens du kan - så kan du jo også spise dem meget hurtigere :-)

        Svar
    15. Lea

      december 11, 2014 at 9:23 am

      Jeg er lidt ny inden for området, så jeg er lidt i tvivl, når du skriver, at man skal smelte chokoladen i fløden? altså skal man bare varme fløden godt op i en gryde og så putte chokoladen direkte i? :)
      På forhånd tak :)

      Svar
      • Louise Dam

        december 14, 2014 at 5:21 pm

        Hej Lea
        Det er nemlig helt rigtigt. Du varmer bare piskefløden op og så brækker du chokoladen i mindre stykker og lægger ned i fløden. Rør rundt til alt chokoladen er smeltet.

        Svar
    16. Maja

      december 02, 2014 at 2:23 pm

      Puh ha. Det er da noget, der kan gøre en lækkersulten sådan en tirsdag eftermiddag :)

      Svar
    17. Sara

      november 24, 2014 at 10:28 am

      Wow, hvor nemt! Det skal jeg altså prøve, sådan virkelig! Lyder vildt lækkert og lige til :D

      - Sara // http://www.sarasskab.blogspot.dk

      Svar
      • Louise Dam

        november 24, 2014 at 9:39 pm

        Ja det må du endelig. De smager så godt!

        Svar
    18. Louise

      november 23, 2014 at 7:14 pm

      Uhmmm....hvor længe kan de holde i køleskab?

      Svar
      • Louise Dam

        november 26, 2014 at 1:58 pm

        Hej Louise
        Jeg vil tro de kan holde sig i omkring 1-2 uger i køleskabet.

        Svar
    19. Ann Weiss

      november 23, 2014 at 5:20 pm

      Lækkert - det skal prøves.
      Hvor længe kan de holde sig når der nu er fløde i??

      Svar
      • Louise Dam

        november 23, 2014 at 7:21 pm

        Hej Ann
        Jeg vil tro de kan holde sig i omkring 1-2 uger i køleskabet.

        Svar
        • Ann Weiss

          november 24, 2014 at 5:12 pm

          Tak :) - Så skal jeg ikke lave alt for mange af gangen :D

          Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Vegetarisk hoensesalat
      Vegetarisk hønsesalat
    • Paaske islagkage
      Påske islagkage
    • Oreo is
      Oreo is
    • Cashew chicken
      Cashew chicken
    • Sproede foraarsruller i airfryer
      Forårsruller i airfryer
    • Kylling i groen karry
      Kylling i grøn karry

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med floedeosteglasur
      Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
      Syltede rødløg
    • Bananpandekager
      Bananpandekager
    • Dahl opskrift
      Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og groentsager
      Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler opskrift
      Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her