• Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Søde sager

Chokoladetrøfler

Louisex
Ændret: dec 14, 2023 · Udgivet: nov 23, 2014 af Louise Dam · 40 Kommentarer

Chokoladetrøfler

Chokoladetrøfler er noget af det nemmeste at lave og så smager de simpelthen så godt! Man skal kun bruge 3 ingredienser; chokolade, piskefløde og kakaopulver. Udover at de er nemme at lave og smager godt, så er de også ret så fine at se på. De ville være helt perfekte at bruge som en lille værtindegave eller lignende. Læg et par chokoladetrøfler i en lille pose af cellofan og luk med et fint bånd. Så er der ikke et øje tørt :-)

Hvis I læser BT, så er jeg at finde i avisen i dag søndag. Jeg glæder mig selv meget til at læse det - og håber da også der er et par stykker af jer der ser det. Der er faktisk også blevet lavet en lille video, som kommer til at ligge på bt.dk. Der var fotograf på besøg hjemme hos os som tog billeder og video imens jeg lavede mad - så hele vores køkken blev næsten omdannet til et fotostudie. Det var så sjovt at prøve :-)

Prøv også at lav mine lækre chokoladekugler med Baileys og karamel.

piskeris Grullo

Chokoladetrøfler

4.08 fra 14 stemmer
Justér antalJustér antal: 20 stk.
Forb. tid 20 minutter min
Hviletid 2 timer t 40 minutter min
Samlet tid 3 timer t

Udstyr (reklamelink)

  • (reklamelink)Lille gryde
  • (reklamelink)Tallerken
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 250 g (reklamelink)mørk chokolade, over 50 %
  • 2 dl piskefløde
  • 2 spsk (reklamelink)kakaopulver

Sådan gør du
 

  • Opvarm piskefløden i en gryde, sluk for kogepladen og smelt chokoladen i fløden.
  • Når chokoladen er helt smeltet hældes fløde/chokoladeblandingen i en skål som sættes i køleskabet indtil blandingen har sat sig. Det tager et par timer.
  • Tag skålen ud af køleskabet og brug en ske eller et parisiennejern til at forme kugler med. Rul kuglerne i håndfladerne til de er helt runde. Hvis det er for svært sætter du dem på køl inden du begynder at rulle.
  • Hæld kakaopulver op på en tallerken og rul chokoladetrøflerne i kakaopulveret. Sæt de færdige chokoladetrøfler på en tallerken og opbevar dem i køleskabet indtil de skal spises.

Video

Noter

Tip: Du kan også rulle dine chokoladetrøfler i andet end kakaopulver. Prøv f.eks. hakkede pistaciekerner, frysetørret hindbær eller brombær, hakkede hasselnødder eller måske noget helt femte? Kun fantasien sætter grænser.
⅜-20: Jeg har opdateret opskriften og rettet mængden af chokolade fra 200 g til 250 g. Da der er nogle der har oplevet at de ikke stivnede helt som ønsket. Det skulle de gerne gøre nu :-)

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 stk. | Kalorier: 102 kcal | Kulhydrater: 7 g | Protein: 1 g | Fedt: 9 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Opskrift på hjemmelavede trøflerOpskrift på hjemmelavede ChokoladetrøflerOpskrift på hjemmelavede ChokoladetrøflerOpskrift på hjemmelavede ChokoladetrøflerOpskrift på hjemmelavede ChokoladetrøflerOpskrift på hjemmelavede ChokoladetrøflerOpskrift på hjemmelavede Chokoladetrøfler

Kommentarer

  1. Louise skriver

    maj 13, 2020 at 11:38 am

    Jeg har lavet dem adskillige gange, og jeg elsker dem. Jeg har dem altid på frys, så har jeg altid lækre chokoladekugler når der kommer gæster.

    Men konsistensen på mine er ikke som du beskriver. De blir dvaskede når de har ligget en halv time ca. Jeg har brugt alm. mørk kogechokolade. Kan være den er for billig..

    Svar
    • Louise Dam skriver

      august 03, 2020 at 11:30 am

      Hvor smart altid lige at have dem i fryseren! Jeg har lige opdateret opskriften med lidt mere chokolade, da der indimellem er nogle der har samme problem. Det er muligt det kommer an på hvilken chokolade man bruger.

      Svar
  2. Charlotte skriver

    december 09, 2017 at 9:51 am

    Hej! Jeg har lavet dem, og nogle hældte jeg i små forme og resten lod jeg blive i skålen (som du skriver). Nu efter et lille døgn i køleskabet har dem i formene slet ikke sat sig (heller ikke efter en nat i fryseren..). Og det i skålen er det kun midten som er fast, hele vejen rundt i kanten er det stadig blødt.. mon du har oplevet det? Eller har et bud på hvad jeg har gjort forkert? 😅

    Svar
    • Louise Dam skriver

      april 27, 2018 at 5:04 pm

      Det lyder meget mærkeligt. Det har jeg ikke prøvet før desværre. Her lavet dem flere gange uden nogle problemer.

      Svar
  3. Ulla skriver

    november 26, 2017 at 10:21 am

    Holder de formen når de trilles til kugler ? Har prøvet en opskrift med glukose i nemlig, og de blev bløde og klistrede :(

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 04, 2017 at 12:46 pm

      Ja, det har de gjort de gange jeg har lavet dem :-)

      Svar
  4. Jasper skriver

    oktober 27, 2017 at 12:23 am

    Mums!! Tak for inspiration, smager virkelig godt ;)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 30, 2017 at 6:08 pm

      Dejligt at høre :-)

      Svar
  5. Bettina skriver

    september 08, 2017 at 4:24 pm

    De er simpelthen bare sååå lækkere. Smovs 😋

    Svar
    • Louise Dam skriver

      september 23, 2017 at 11:10 pm

      Godt at høre :-)

      Svar
  6. Emilie Nielsen skriver

    maj 15, 2017 at 9:55 am

    Hvor mange grader skal fløden værre før man kan putte chokolade i

    Svar
    • Louise Dam skriver

      maj 16, 2017 at 10:11 pm

      Det ved jeg faktisk ikke. Men bare inden fløden koger tror jeg. Det har jeg ikke lige tænkt over :-)

      Svar
  7. Ditte skriver

    december 22, 2016 at 9:25 am

    Tak for inspiration til julens godter 😊 Har lige lavet dine karameller i mikroovn. Spørgsmål: Har du prøver at lave disse i mikroovn? Tænker det burdé kunne lade sig gøre at varme fløde og chokolade i mikro?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 30, 2016 at 3:24 am

      Det har jeg ikke prøvet. Jeg tror nu godt man kan - bare du opvarmer det meget forsigtigt.

      Svar
  8. Cathrine Rinnæs skriver

    november 28, 2016 at 3:22 pm

    Det lyder super nemt og lækkert! Tror de skal laves som konfekt her til jul :-D

    Svar
    • Louise Dam skriver

      november 29, 2016 at 10:32 pm

      Ja, gør endelig det! Har selv lige lavet en portion den anden dag :-)

      Svar
  9. Betina Buono skriver

    september 16, 2016 at 6:55 pm

    Kan de færdige trøfler fryses?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      september 18, 2016 at 10:53 am

      Det har jeg desværre ikke prøvet,så det er jeg ikke klar over om man kan.

      Svar
  10. Anja skriver

    april 25, 2015 at 6:38 pm

    Hvilke slags kakaopulver bruger du?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      april 27, 2015 at 7:39 pm

      En helt almindelig usødet kakaopulver. Det kan købes i alle almindelige dagligvarebutikker.

      Svar
      • Anja skriver

        marts 16, 2016 at 10:35 am

        Den kakaopulver du bruger er det bare det som man plejer at anvende i bageværker? Bliver lidt forvirret når der står kakaopulver, frem for kakao :-P

        Svar
        • Louise Dam skriver

          marts 17, 2016 at 7:57 pm

          Ja, det er bare den helt almindelige bagekakao.

          Svar
  11. AnneG skriver

    marts 20, 2015 at 5:21 pm

    Hej Louise
    jeg har prøvet at lave disse trøfler, men uden held. konsistensen vil ikke blive fast - hvilken choklade bruger du?
    mh Anne Grethe

    Svar
    • Louise Dam skriver

      marts 31, 2015 at 9:31 pm

      Øv, hvor ærgerligt. Jeg bruger ikke nogen bestemt chokolade. Bare en ganske almindelig mørk chokolade.

      Svar
  12. Hannelisa Thomsen skriver

    marts 20, 2015 at 10:52 am

    Man kan også med stor succes komme en smule fintrevet
    appelsinskræl + Cointreu (ved ikke om det er rigtig stavet) i
    og det smager pragtfuldt.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      marts 21, 2015 at 11:50 am

      Mums, det lyder helt sikkert også lækkert!

      Svar
  13. Andreas skriver

    januar 11, 2015 at 2:54 am

    kan man godt bruge lyschokolade istedet eller måske hvid??

    Svar
    • Louise Dam skriver

      januar 11, 2015 at 6:57 pm

      Hej Andreas
      Det tror jeg sagtens du kan :-)

      Svar
  14. Natacha skriver

    december 30, 2014 at 11:24 pm

    De ser super lækre ud! Skal helt sikkert prøves! :-)
    Kan man godt smide chokoladen i fryseren i stedet for køleskabet, så det måske går hurtigere med at få den fast?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      januar 06, 2015 at 11:09 pm

      Hej Natacha

      Det tror jeg sagtens du kan - så kan du jo også spise dem meget hurtigere :-)

      Svar
  15. Lea skriver

    december 11, 2014 at 9:23 am

    Jeg er lidt ny inden for området, så jeg er lidt i tvivl, når du skriver, at man skal smelte chokoladen i fløden? altså skal man bare varme fløden godt op i en gryde og så putte chokoladen direkte i? :)
    På forhånd tak :)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 14, 2014 at 5:21 pm

      Hej Lea
      Det er nemlig helt rigtigt. Du varmer bare piskefløden op og så brækker du chokoladen i mindre stykker og lægger ned i fløden. Rør rundt til alt chokoladen er smeltet.

      Svar
  16. Maja skriver

    december 02, 2014 at 2:23 pm

    Puh ha. Det er da noget, der kan gøre en lækkersulten sådan en tirsdag eftermiddag :)

    Svar
  17. Sara skriver

    november 24, 2014 at 10:28 am

    Wow, hvor nemt! Det skal jeg altså prøve, sådan virkelig! Lyder vildt lækkert og lige til :D

    - Sara // http://www.sarasskab.blogspot.dk

    Svar
    • Louise Dam skriver

      november 24, 2014 at 9:39 pm

      Ja det må du endelig. De smager så godt!

      Svar
  18. Louise skriver

    november 23, 2014 at 7:14 pm

    Uhmmm....hvor længe kan de holde i køleskab?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      november 26, 2014 at 1:58 pm

      Hej Louise
      Jeg vil tro de kan holde sig i omkring 1-2 uger i køleskabet.

      Svar
  19. Ann Weiss skriver

    november 23, 2014 at 5:20 pm

    Lækkert - det skal prøves.
    Hvor længe kan de holde sig når der nu er fløde i??

    Svar
    • Louise Dam skriver

      november 23, 2014 at 7:21 pm

      Hej Ann
      Jeg vil tro de kan holde sig i omkring 1-2 uger i køleskabet.

      Svar
      • Ann Weiss skriver

        november 24, 2014 at 5:12 pm

        Tak :) - Så skal jeg ikke lave alt for mange af gangen :D

        Svar
4.08 from 14 votes (14 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.