
En lækker wokret går man altså aldrig galt i byen med. Det er en rigtig god ret til at få ryddet ud i køleskabet, da man næsten kan bruge lige hvad hjertet begærer af diverse grøntsager. Jeg kan rigtig godt lide at mine wokretter er lækre cremede, og derfor er der kokosmælk i retten. Derudover tilsatte jeg fuldkornsnudler, men man kan også sagtens servere den med kogte ris, hvis man er mere til det.
Jeg brugte faktisk bare de grøntsager jeg lige havde derhjemme. Det blev til gulerødder, forårsløg, peberfrugt og champignon, og det smagte super godt!
📖 Opskrift
Wok med kylling, rød karry og nudler
Ingredienser
- 1 spsk fiskesauce
- ½ spsk tamarind eller citronsaft
- 2 kyllingefileter
- 1 lille dåse ananas
- 4 tsk rød karrypasta
- lidt tørret ingefær
- 1 kokosmælk
- 1 dl madlavningsfløde
- 4 gulerødder
- 2 forårsløg
- 1 rød peberfrugt
- 1 rød chili
- 200 g champignon
- ⅔ pakke fuldkornsnudler
- 1 fed hvidløg
- lidt olie/flydende becel
Sådan gør du
- Gør alle grøntsagerne klar ved at skære dem ud i passende stykker.
- Chilien hakkes fint.
- Skær også kyllingefileterne ud i strimler.
- I lidt olie eller lignende svitses den finthakkede chili sammen med et presset fed hvidløg.
- Riv lidt tørret eller frisk ingefær ned til chilien.
- Tilsæt karrypastaen og svits det godt.
- Tilsæt kyllingestrimlerne og brun dem godt af.
- Tilsæt gulerødder, champignon og forårsløg og svits dem.
- Tilsæt peberfrugt og ananas i stykker.
- Hæld kokosmælke og madlavningsfløde over retten. Tilsæt også fiskesauce og tamarind/citronsaft. Lad det små simre lidt.
- Kog nudlerne efter anvisningen på pakken.
- Når nudlerne er færdige vendes de i wokretten, og den kan serveres.
Dine egne noter
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Skrevet af: Louise DamAnanas, Champignon, Chili, Forårsløg, Gulerødder, Hvidløg, Karrypasta, Kokosmælk, KyllingKategori: Aftensmad, Efterår, Fjerkræ, Vinter
Connie
Kære Louise 1000 tak til dig for nogle dejlig opskrifter.
Louise Dam
Hej Connie, dejligt du kan bruge mine opskrifter :-)
Max
Er det meningen at du ikke har skrevet chili'en til ingredienser?
Louise Dam
Nej, det er en fejl. Jeg har skrevet den ind nu :-)
Sine
Bliver det meget stærkt, når man tager rød curry pasta i? :)
Louise Dam
Nej, det synes jeg slet ikke.
Camilla
Kan man smage fisken i fiskesaucen? jeg kan nemlig slet ikke lide fisk, men synes bare oftest der skal bruges fiskesovs til disse thai-retter
Louise Dam
Jeg synes ikke saucen smager af fisk - slet ikke. Fiskesaucen tilføjer mest en saltet smag til retten.