• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Aftensmad » Verdenskøkkener » Asiatisk mad » Thaimad

    Sprøde forårsruller med kylling

    Udgivet: apr 15, 2018 · Opdateret: apr 28, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
    bde b

    Efter vi var i Thailand sidst har jeg haft lyst til at lave mine egne forårsruller. Jeg bestilte næsten forårsruller til hvert et måltid - de er bare så lækre og sprøde og helt perfekte når man sidder på stranden og venter på den egentlige ret. Derfor gik jeg selvfølgelig igang i køkkenet med mine egne sprøde forårsruller med kylling, og de blev bare så gode! Man kan i princippet putte lige det fyld i man bedst kan lide - så det kan nemt varieres, hvis man lige har nogle grøntsager der trænger til at blive brugt.

    ikon piskeris Chestnut

    Sprøde forårsruller med kylling

    16 stk.
    Fryseegnet: Ja
    Forb. tid 1 t
    Tilb. tid 30 min
    Samlet tid 1 t 30 min
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • frossen forårsrulledej 215x215 mm opstøet
    • 450 g. hakket kylling svinekød kan også bruges
    • 200 g. spidskål eller hvidkål
    • 2 gulerødder
    • 1 løg
    • 3 fed hvidløg
    • 75 g. risnudler
    • 1 rød chili
    • 3 spsk fiskesauce
    • 1 spsk soyasauce
    • 1 spsk østerssauce
    • 2 klumper palmesukker eller 1 spsk sukker
    • 1 æg til at samle lukningerne med
    • ½ liter rapsolie til stegning, eller anden smagsneutral olie

    Serveres med

    • sød chilisauce

    Sådan gør du
     

    • Klargør alle grøntsagerne: Skær spidskålen i fine strimler, riv gulerødderne groft, hak løg og hvidløg fint og hak chilien fint.
    • Hæld kogende vand over risnudlerne i en skål og lad dem stå til de er blevet bløde - cirka 3-5 minutter.
    • Opvarm lidt olie i en wok eller en gryde og svits løg, hvidløg og chili.
    • Tilsæt det hakkede kyllingekød og brun det godt af.
    • Tilsæt spidskål og gulerødder og rør godt rundt.
    • Tilsæt risnudlerne.
    • Tilsæt fiskesauce, soya, østerssauce og palmesukker/alm. sukker.
    • Lad det småsimre i 5-10 minutter.
    • Pisk et æg sammen som du kan lukke enderne af forårsrullen med.
    • Læg den optøede forårsrulledej som vist på billede med en spids mod dig selv. Læg fyldet cirka ⅓ del inde og rul så mens du holder fast på fyldet. Sørg for at stramme lidt til. Cirka ⅔ dele inde tager du siderne ind og smører med lidt æg på enden inden du ruller færdigt. (se billederne). Fortsæt til alt fyldet er opbrugt.
    • Opvarm olien til 180 grader i en gryde, frituregryde el. lign. (jeg brugte min Kenwood Cooking Chef)
    • Smid en 3-4 forårsruller i den varme olie (som skal blive på 180 grader) og steg dem indtil de er fine og gyldne - cirka 5-8 minutter.
    • Tag forårsrullerne op af olien med en hulske så noget af olien kan dryppe af.
    • Servér de lune forårsruller med en sød chilisauce.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Noter

    Frysning af forårsruller
    Frys dem INDEN du steger dem. Lig dem på et skærebræt eller lignende med luft imellem når de kommer i fryseren. Når de er frosset kan de flyttes til en plastikpose. Så vil de ikke hænge sammen og gå i stykker. Du skal ikke lade dem tø op inden du tilbereder dem. Holbarheden er et par måneder på frost.

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 stk. | Kalorier: 512 kcal | Kulhydrater: 36 g | Protein: 11 g | Fedt: 36 g
    Bedøm denne opskrift:
    5 fra 1 stemme
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!


    Hjemmelavede forårsruller med kylling (1)
    Hjemmelavede forårsruller med kylling (2)
    Hjemmelavede forårsruller med kylling (3)
    Hjemmelavede forårsruller med kylling (4)
    Hjemmelavede forårsruller med kylling (5)
    Hjemmelavede forårsruller med kylling (6)
    Hjemmelavede forårsruller med kylling (7)
    Hjemmelavede forårsruller med kylling (8)
    Hjemmelavede forårsruller med kylling (9)
    Hjemmelavede forårsruller med kylling (10)
    Hjemmelavede forårsruller med kylling (11)
    Hjemmelavede forårsruller med kylling (12)
    Hjemmelavede forårsruller med kylling (13)
    Hjemmelavede forårsruller med kylling (15)
    Hjemmelavede forårsruller med kylling (16)

    Skrevet af: Louise DamÆg, Chili, Fiskesauce, Forårsrulledej, Gulerødder, Hakket kylling, Hvidkål, Hvidløg, Kylling, Løg, Olie, Østerssauce, Palmesukker, Risnudler, Soya, Spidskål, SukkerKategori: Forret til nytår, Forretter, Nytår, Thaimad

    Følg mig på Instagram
    « Nem cheesecake i glas med brombær
    Stegt spidskål med parmesan »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Lone

      marts 01, 2021 at 3:54 pm

      De er dælme bare mega gode

      Svar
      • Louise Dam

        marts 06, 2021 at 10:02 pm

        Hvor er det bare dejligt at høre :-)

        Svar
    2. Kirren

      november 08, 2020 at 3:26 pm

      Hej Louise,

      Kan man godt fryse dem ned? Hvis jeg laver dem en dag før og fryser dem ned? Er det muligt?

      Svar
      • Louise Dam

        november 09, 2020 at 9:45 am

        Ja, det kan de godt. Men du skal fryse dem INDEN du steger dem. Lige dem på et skærebræt eller lignende med luft imellem når de kommer i fryseren. Når de er frosset kan de flyttes til en plastikpose. Så vil de ikke hænge sammen og gå i stykker. Du skal ikke lade dem tø op inden du tilbereder dem.

        Svar
    3. niklas

      februar 18, 2019 at 3:24 pm

      Filodej bliver også sprødt, samtidig med den dej du selv kan bikse sammen og rulle pænt ud til en meget papirstynd dej. Mere arbejde... men igen... sprødt..
      God opskrift, bare surt at der kommer sådan en kommentar!

      Svar
    4. Anja

      april 27, 2018 at 4:26 pm

      1. Ja selvfølgelig bliver de sprøde når man køber den dej der er til det.
      2. Hvorfor i alverden spilde et æg på luk, når man bare skal bruge vand??

      Svar
      • Louise Dam

        april 27, 2018 at 4:38 pm

        Du er velkommen til at lave dem helt efter din egen opskrift. Der er ingen tvang :-)

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Cookies i airfryer
    • Øllebrødsboller
    • Rosenkål i airfryer
    • Pistacieis
    • Øllebrød
    • Saltmandler i airfryer

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
    • Bananpandekager
    • Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her