Den 9. april er det den Internationale Gin & Tonic-dag! Det er skønt med alle disse mærkedage, hvor man har en undskyldning for at spise eller drikke bestemte ting. I denne skønne anledning har jeg teamet op med Gordon's Gin. I år fejrer Gordon's Gin nemlig dagen med deres nye Gordon’s Sicilian Lemon Distilled Gin, der giver dig en lille forsmag på det solrige Italien, som vi forhåbentligt snart alle sammen kan besøge igen.
For at markere den internationale Gin & Tonic-dag har Gordon's Gin i år fået udviklet en lækker opskrift på en pastaret med gin. Måske kender du allerede vodkapastaen (Penne alla Vodka) - i år bliver den altså toppet med en ginpasta - pasta alla gin!
Læs også: Pastaret med kylling og tomat | Pastaret med citron og squash | Pastaret med svinekæber og svampe
Opskriften på pasta alla gin kombinerer de krydderier, som Gordon’s Sicilian Lemon indeholder med den karakteristiske smag af solmodne tomater og frisk basilikum, som de fleste af os forbinder med Italien. Derudover er det en nem og enkel pastaret, og så er den jo perfekt at nyde til en G&T netop på denne dag!
Pasta alla Gin med grillet citron
Ingredienser
- 1 dl Gordon’s Sicilian Lemon Distilled Gin
- (reklamelink)Olivenolie
- 400 g Rigati pasta, eller pastapenne
- 1 økologisk citron
- 2 skalotteløg
- 2 fed hvidløg
- 1-2 tsk. (reklamelink)chiliflager
- 200 g tomatpuré
- 2 dl piskefløde
- 25 g smør
- Salt og peber
- 1 spsk sukker
- 100 g parmesan
- Frisk basilikum
Sådan gør du
- Start med at fylde en stor gryde med vand. Tilsæt salt, og sæt den til at koge.
- Del citronen i to, og grill halvdelene med skæresiden nedad på en meget varm, tør pande. Lad dem stege, indtil skæresiden er mørk, forkullet og karamelliseret. Sæt dem herefter til side.
- Hak løgene og riv parmesan, som du også sætter til side.
- Opvarm en stor gryde på medium varme, og kom ½ dl olivenolie i. Tilsæt løgene, og steg dem, til de bliver gennemsigtige. Det tager cirka 5 minutter.
- Hak eller pres dine hvidløg, og tilsæt dem sammen med chiliflagerne. Steg videre i yderligere 2-3 minutter. Tilsæt lidt mere olivenolie, hvis gryden føles tør.
- Kom al tomatpuréen i, og lad den stege, indtil den er lyserød og karamelliseret. Det tager 5-6 minutter. Det må gerne sidde lidt fast i bunden af gryden uden at blive brændt.
- Tilsæt din Gordon’s Sicilian Lemon Distilled Gin, og deglacer gryden ved at røre rundt og skrabe bunden. Lad det reducere ved svag varme i cirka 2 minutter.
- Tilsæt fløden, og lad den simre på svag varme. Rør indimellem. Tilsæt salt og peber efter smag og eventuelt 1-2 spiseskefulde sukker. Kom en stor skefuld smør i, og rør godt rundt.
- Kog din pasta, til den er al dente. Tag ½-1 dl pastavand fra og tilsæt til saucen. Hæld resten af vandet fra pastaen, og rør derefter pastaen sammen med saucen.
- Tilsæt nu saften fra en halv grillet citron og cirka ¾ af din parmesan. Rør det hele godt sammen, indtil osten er smeltet og har skabt en cremet sauce, der dækker hele retten. Smag til med salt og peber.
- Server din Pasta alla Gin med parmesan og frisk basilikum på toppen - og måske med en G&T til :-)
Video
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Om Gordon’s Sicilian Lemon Distilled Gin
Gordon’s Sicilian Lemon Distilled Gin er et prisvindende Middelhavs-twist på den originale Gordon's Gin opskrift af Alexander Gordon. Det er en forfriskende gin med enebær og saftige citroner, som giver dig et lille stykke af Italien med hjem. Den forhandles i de fleste dagligvarebutikker landet over.
Spørgsmål og svar til opskriften på Pasta alla Gin
Ja, du kan godt udskifte med en anden gin, hvis du lige har en på lager. Den vil dog ikke få helt den samme smag pga. krydderierne i ginen vil være forskellige.
Når citroner bliver grillet ved hård varme og bliver næsten helt sorte så karamelliserer de lidt og smagen bliver knapt så bitter og mere afrundet. I en hurtig vending kan det sagtens undlades :-)
Ja, du sagtens bruge pastaskruer eller pastapenne til retten.
Jenny skriver
Hej
en næsten identisk opskrift er hos mad og monopolet
Louise Dam skriver
Hej Jenny
Det er fordi det er et samarbejde med Gordon's Gin, hvor de har fået udviklet en opskrift som blandt andet både jeg og Mads fra Mad og Monopolet har delt som en annonce. Jeg har så blot tilrettet den lidt efter min egen smag.
Hilsen Louise