Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Aftensmad

Pasta alla Gin med grillet citron

Udgivet: 8. apr 2021 · Opdateret: 20. apr 2021

Gordon Lemon Gin Pasta
Pasta alla Gin er en nem og lækker pastaret, der minder om den kendte Penne alla Vodka. Her er det bare en pasta med gin.
Annonce

Den 9. april er det den Internationale Gin & Tonic-dag! Det er skønt med alle disse mærkedage, hvor man har en undskyldning for at spise eller drikke bestemte ting. I denne skønne anledning har jeg teamet op med Gordon's Gin. I år fejrer Gordon's Gin nemlig dagen med deres nye Gordon’s Sicilian Lemon Distilled Gin, der giver dig en lille forsmag på det solrige Italien, som vi forhåbentligt snart alle sammen kan besøge igen.

For at markere den internationale Gin & Tonic-dag har Gordon's Gin i år fået udviklet en lækker opskrift på en pastaret med gin. Måske kender du allerede vodkapastaen (Penne alla Vodka) - i år bliver den altså toppet med en ginpasta - pasta alla gin!

Læs også: Pastaret med kylling og tomat | Pastaret med citron og squash | Pastaret med svinekæber og svampe

Opskriften på pasta alla gin kombinerer de krydderier, som Gordon’s Sicilian Lemon indeholder med den karakteristiske smag af solmodne tomater og frisk basilikum, som de fleste af os forbinder med Italien. Derudover er det en nem og enkel pastaret, og så er den jo perfekt at nyde til en G&T netop på denne dag!

piskeris Grullo

Pasta alla Gin med grillet citron

4 fra 1 stemme
Justér antalJustér antal: 3 personer
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 25 minutter min
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 1 dl Gordon’s Sicilian Lemon Distilled Gin
  • (reklamelink)Olivenolie
  • 400 g Rigati pasta, eller pastapenne
  • 1 økologisk citron
  • 2 skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1-2 tsk. (reklamelink)chiliflager
  • 200 g tomatpuré
  • 2 dl piskefløde
  • 25 g smør
  • Salt og peber
  • 1 spsk sukker
  • 100 g parmesan
  • Frisk basilikum

Sådan gør du
 

  • Start med at fylde en stor gryde med vand. Tilsæt salt, og sæt den til at koge.
  • Del citronen i to, og grill halvdelene med skæresiden nedad på en meget varm, tør pande. Lad dem stege, indtil skæresiden er mørk, forkullet og karamelliseret. Sæt dem herefter til side.
  • Hak løgene og riv parmesan, som du også sætter til side.
  • Opvarm en stor gryde på medium varme, og kom ½ dl olivenolie i. Tilsæt løgene, og steg dem, til de bliver gennemsigtige. Det tager cirka 5 minutter.
  • Hak eller pres dine hvidløg, og tilsæt dem sammen med chiliflagerne. Steg videre i yderligere 2-3 minutter. Tilsæt lidt mere olivenolie, hvis gryden føles tør.
  • Kom al tomatpuréen i, og lad den stege, indtil den er lyserød og karamelliseret. Det tager 5-6 minutter. Det må gerne sidde lidt fast i bunden af gryden uden at blive brændt.
  • Tilsæt din Gordon’s Sicilian Lemon Distilled Gin, og deglacer gryden ved at røre rundt og skrabe bunden. Lad det reducere ved svag varme i cirka 2 minutter.
  • Tilsæt fløden, og lad den simre på svag varme. Rør indimellem. Tilsæt salt og peber efter smag og eventuelt 1-2 spiseskefulde sukker. Kom en stor skefuld smør i, og rør godt rundt.
  • Kog din pasta, til den er al dente. Tag ½-1 dl pastavand fra og tilsæt til saucen. Hæld resten af vandet fra pastaen, og rør derefter pastaen sammen med saucen.
  • Tilsæt nu saften fra en halv grillet citron og cirka ¾ af din parmesan. Rør det hele godt sammen, indtil osten er smeltet og har skabt en cremet sauce, der dækker hele retten. Smag til med salt og peber.
  • Server din Pasta alla Gin med parmesan og frisk basilikum på toppen - og måske med en G&T til :-)

Video

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 person | Kalorier: 1034 kcal | Kulhydrater: 113 g | Protein: 32 g | Fedt: 42 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Om Gordon’s Sicilian Lemon Distilled Gin

Gordon’s Sicilian Lemon Distilled Gin er et prisvindende Middelhavs-twist på den originale Gordon's Gin opskrift af Alexander Gordon. Det er en forfriskende gin med enebær og saftige citroner, som giver dig et lille stykke af Italien med hjem. Den forhandles i de fleste dagligvarebutikker landet over.

Spørgsmål og svar til opskriften på Pasta alla Gin

Kan jeg bruge en anden Gin til opskriften?

Ja, du kan godt udskifte med en anden gin, hvis du lige har en på lager. Den vil dog ikke få helt den samme smag pga. krydderierne i ginen vil være forskellige.

Hvorfor skal citronen grilles?

Når citroner bliver grillet ved hård varme og bliver næsten helt sorte så karamelliserer de lidt og smagen bliver knapt så bitter og mere afrundet. I en hurtig vending kan det sagtens undlades :-)

Kan jeg bruge en anden slags pasta end Rigatoni?

Ja, du sagtens bruge pastaskruer eller pastapenne til retten.

  • Gordon Lemon Gin Pasta

Kommentarer

  1. Jenny skriver

    april 20, 2021 at 11:13 am

    Hej
    en næsten identisk opskrift er hos mad og monopolet

    Svar
    • Louise Dam skriver

      april 21, 2021 at 10:59 am

      Hej Jenny
      Det er fordi det er et samarbejde med Gordon's Gin, hvor de har fået udviklet en opskrift som blandt andet både jeg og Mads fra Mad og Monopolet har delt som en annonce. Jeg har så blot tilrettet den lidt efter min egen smag.
      Hilsen Louise

      Svar
4 fra 1 stemme (1 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.