Butternut Squash suppe

Den anden dag postede jeg en opskrift med suppehorn, og til suppehorn hører jo også en lækker suppe! Vi spiste denne skønne suppe lavet på bagte butternut squash. Suppe er helt perfekt til de kolde efterårs-eller vinteraftener. Butternut Squash er faktisk et græskar, selvom navnet mere lyder som om det er en squash.

ikon piskeris Chestnut

Butternut squash suppe

2 personer
Forb. tid 30 min
Tilb. tid 1 t
Samlet tid 30 min

Ingredienser

  • 2 spsk olivenolie
  • 1 butternut squash
  • 5 dl Kyllingefond jeg bruger bare en terning opløst i vand
  • 1 dl fløde eller mælk
  • 1 spsk honning
  • Salt og peber
  • Timian
  • Serveres med:
  • Creme fraiche valgfrit

Sådan gør du
 

  • Forvarm ovnen til 180 grader.
  • Skær butternut squashen i kvarte, hæld lidt olivenolie over og drys med salt, peber og timian.
  • Bag i ovnen i 50-60 minutter eller indtil stykkerne er blevet bløde og møre. skrab kernerne fra squashen, og skrab derefter kødet i en foodprocessor, stavblender eller lign.
  • Tilsæt kyllingefond og blend indtil det er en glat puré.
  • Hæld puré og fløde eller mælk i en gryde og bring det i kog.
  • Skru ned for varmen og lad det simre i 3 minutter indtil suppen er blevet lidt tykkere. Rør honningen i.
  • Server suppen evt. med lidt creme fraiche på toppen og med noget lækkert brød ved siden af. F.eks. disse suppehorn. Derudover ristede jeg lidt græskarkerner med salt og chili, som jeg brugte til topping på suppen.

Dine egne noter

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 person | Kalorier: 735 kcal | Kulhydrater: 56 g | Protein: 6 g | Fedt: 58 g
Bedøm denne opskrift:
ingen anmeldelser endnu
Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Udskriv
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Butternut squash suppe
Butternut squash suppe
Butternut squash suppe
Butternut Squash suppe
Butternut Squash suppe
Følg mig på Instagram

Læserinteraktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskriften