• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Aftensmad » Pastaretter

    Pasta med græskar

    Udgivet: okt 4, 2022 · Opdateret: okt 4, 2022 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv

    Her finder du en lækker omgang pasta med græskar, der er oplagt at servere i efteråret. Det er en helt simpel og cremet pastaret, som bare smager skønt af græskar. Denne her pasta med græskar og salvie er nem at lave også i hverdagen, når det skal gå lidt stærk.

    Pasta med graeskar

    Selve pastaretten kan godt minde om mange andre klassiske, hvor man kommer noget kylling, fløde og pasta sammen. I denne her udgave kommer jeg dog også en dåse græskarpuré i sammen med fløden. Det giver den skønneste smag af græskar og gør retten super cremet!

    Se også disse opskrifter:
    Pastaret med varmrøget laks | Vegetar pastaret med asparges | Cremet hvidløg hvidløgssauce

    Pasta med græskar og salvie

    Der kommer ikke stykker af græskar i denne pasta med græskar og salvie, men det er i stedet en græskarpuré som jeg bruger. Det kan man købe i diverse større supermarkeder eller online, og det smager virkelig skønt.

    Alternativt kan du lave din egen græskarpure selv, hvilket selvfølgelig er lidt mere besværligt end blot at købe en dåse græskarpuré. Her skærer man græskar i små stykker, koger det med salt, hvorefter græskaret blendes sammen til en mos.

    📖 Opskrift

    ikon piskeris Chestnut

    Cremet pastaret med græskarsauce

    3 personer
    Holdbarhed: 2-3 dage
    Fryseegnet: Nej
    Forb. tid 10 min
    Tilb. tid 15 min
    Samlet tid 25 min

    Udstyr (reklamelink)

    • Pande
    • Gryde
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • olie til stegning
    • 250 g kyllingebryst
    • 1 dåse græskarpuré eller 425 g hjemmelavet
    • 1 løg
    • 2 fed hvidløg
    • 1 tomatpuré 1 lille dåse
    • 2 tsk paprika
    • 2 dl fløde madlavningsfløde eller piskefløde
    • 1 lille håndfuld salvie
    • salt og peber
    • 300 g pasta f.eks. penne eller skruer

    Topping

    • parmesan
    • salvie

    Sådan gør du
     

    • Skær kyllingebryst i strimler eller tern, hak løg, pres hvidløg og hak salvie.
    • Kog pastaen efter anvisning på pakken. Gem lidt pastavand.
    • Opvarm lidt olie i en dyb pande og steg kyllingestrimlerne på panden.
    • Kom hakket løg og presset hvidløg i og giv det et minuts tid.
    • Kom tomatpuré og paprika i og svits det i 30-60 sekunder.
    • Tilsæt græskarpuréen, fløde og salvie.
    • Lad det simre et par minutter og smag saucen til med salt og peber.
    • Kom den kogte pasta i saucen og justér eventuelt tykkelsen af saucen med lidt pastavand.
    • Servér retten i dybe tallerkner med revet parmesan og salvie på toppen.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 person | Kalorier: 664 kcal | Kulhydrater: 94 g | Protein: 35 g | Fedt: 17 g
    Bedøm denne opskrift:
    5 fra 1 stemme
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Se også mine andre opskrifter med græskar.

    Tip til opskriften!

    • Du kan godt lave den her opskrift vegetarisk - så skal du bare undlade kyllingen.
    • Jeg bruger gerne piskefløde, men du kan også godt bruge en madlavningsfløde med mindre fedt. Dog synes jeg, at netop piskefløde giver en super lækker konsistens til retten, men så vil der selvfølgelig også være flere kalorier i retten.
    • Du kan godt lave din egen græskarpuré, hvis du ikke kan/vil købe den. Jeg har ikke nogen opskrift på det lige pt., men man skærer græskar i små tern, koger det med salt og så blender man græskaren til en mos. Man kan også bage græskaret i ovnen og blende det efterfølgende.

    💭 Spørgsmål og svar til opskriften

    Hvor kan man købe græskarpuré?

    Jeg har købt mit på nettet, men jeg er ret sikker på, at du kan få det i nogle af de store supermarkeder. Sørg for at vælge en græskarpuré med 100 % græskar. Hvis du ikke kan finde det, så kan du også nemt lave din græskarpuré selv.

    Hvad er salvie?

    Salvie er en krydderurt, som du kan købe både tørret og frisk. Jeg bruger ofte selv frisk, men tørret kan også sagtens bruges.

    Pasta med graeskar
    Pasta med graeskar
    Pasta med graeskar
    Følg mig på Instagram
    « Pastafad med kylling
    Blommetrifli »

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Paaske cookies
      Påske cookies
    • Vegetarisk hoensesalat
      Vegetarisk hønsesalat
    • Paaske islagkage
      Påske islagkage
    • Oreo is
      Oreo is
    • Cashew chicken
      Cashew chicken
    • Sproede foraarsruller i airfryer
      Forårsruller i airfryer

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med floedeosteglasur
      Gulerodskage med ostecreme
      #wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-1-33); }#wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-1-50); }#wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-1-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-1-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-1-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-1-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Syltede rødløg
      Syltede rødløg
      #wprm-recipe-user-rating-2 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-2 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-2-33); }#wprm-recipe-user-rating-2 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-2-50); }#wprm-recipe-user-rating-2 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-2-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-2-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-2-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-2-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Bananpandekager
      Bananpandekager
      #wprm-recipe-user-rating-3 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-3 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-3-33); }#wprm-recipe-user-rating-3 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-3-50); }#wprm-recipe-user-rating-3 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-3-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-3-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-3-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-3-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Dahl opskrift
      Indisk dahl
      #wprm-recipe-user-rating-4 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-4 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-4-33); }#wprm-recipe-user-rating-4 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-4-50); }#wprm-recipe-user-rating-4 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-4-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-4-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-4-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-4-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Pastasalat med cremet karrydressing og groentsager
      Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
      #wprm-recipe-user-rating-5 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-5 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-5-33); }#wprm-recipe-user-rating-5 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-5-50); }#wprm-recipe-user-rating-5 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-5-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-5-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-5-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-5-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Bagekartofler opskrift
      Bagekartofler
      #wprm-recipe-user-rating-6 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-6 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-6-33); }#wprm-recipe-user-rating-6 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-6-50); }#wprm-recipe-user-rating-6 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-6-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-6-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-6-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-6-66 stop { stop-color: #343434; }

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her