
Jeg er bestemt ikke vegetar, men da jeg har en veninde der er vegetar så bliver jeg nogle gange udfordret lidt i forhold til hvad man kan lave af vegetarretter. Denne ret er helt sikkert en af de vellykkede af slagsen! Retten hedder oprindeligt Involtini, men det er måske ikke det mest charmerende navn synes jeg :-) Så derfor kalder jeg den altså for fyldte aubergineruller i tomatsauce.
Det er grillede aubergineskiver som bliver fyldt med ricotta og flødeost, de bliver så lagt i et fad med tomatsauce, som kommer i ovnen. Retten blev virkelig god, og kan helt bestemt anbefales. Jeg serverede blot lidt brød og en lækker spidskålssalat til.
Fyldte aubergineruller i tomatsauce (Involtini)
Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplanIngredienser
- 4 auberginer
- Olivenolie til pensling
- Revet parmesan
Fyld
- 250 g ricotta
- 250 g flødeost
- 1 tsk tørret basilikum
- 1 tsk tørret persille
- 1 tsk tørret mynte
- 2 fed hvidløg presset
- 1 rød chili finthakket
- salt og peber
Tomatsauce
- 2 dåser hakkede tomater
- 1 rødløg grofthakket
- 1 fed hvidløg presset eller hakket
- 1 tsk sukker
- 2 tsk salt
- 2 tsk oregano eller basilikum
Sådan gør du
- Skyl auberginerne og skær dem i 1 cm skiver på langs.
- Pensl alle skiverne med olivenolie på begge sider.
- Grill aubergineskiverne på en grill eller en grillpande. De skal have 2-3 minutter på hver side, eller til de har fået fine grillstriber.
- Bland alle ingredienserne til fyldet sammen i en skål.
- Hæld alle ingredienserne til tomatsaucen op i en skål eller lignende og brug din stavblender til at blande en ensartet sauce. Du kan også hælde det hele i en foodprocessor eller i en blender.
- Fordel tomatsaucen i et stort ovnfast fad.
- Nu skal fyldet i rullerne. Læg cirka 1 spsk fyld på starten af et stykke grillet aubergine, og rul den sammen omkring fyldet.
- Læg den fyldte auberginerulle i fadet med tomatsauce og fortsæt processen med at rulle indtil der ikke er mere fyld.
- Riv noget parmesan over retten og sæt fadet i ovnen ved 200 grader i cirka 20 minutter.
Dine egne noter
Noter
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Skrevet af: Louise DamAubergine, Chili, Flødeost, Hakkede tomater, RicottaKategori: Aftensmad, Vegetarretter
Janne
Mmm det ser godt ud.
Godt at se, at du bliver udfordret i vegetarisk retning :D
Louise Dam
Det var også rigtig lækkert :-)