Her kan du finde en virkelig god og nem opskrift på bløde tacos med pulled turkey. Det er groft sagt bløde "madpandekager", som bliver fyldt med noget dejligt blødt kalkunkød. Som tilbehør til tacos kan du servere sprøde nachos. Noget lækkert fyld til tacos kan være en masse grøntsager, frisk lime og guacamole.
Jeg har lavet en super lækker opskrift på lækre bløde tacos med pulled turkey. Jeg ved ikke hvorfor det først er nu jeg har prøvet at lave lækre hjemmelavede bløde tacos. For det smager da bare fantastisk!
Tidligere når jeg hørte ordet taco - så tænkte jeg straks på de sprøde tacoskaller, som man ikke kan tage én bid af før de smuldrer og fyldet ligger på tallerkenen. Dem er jeg ikke ligeså stor fan af, som jeg er af denne variant med bløde tacos. Det er egentlig bare en tortilla i miniudgave, og så lukker man den bare ikke helt om fyldet når man spiser den.
Prøv også disse opskrifter:
Pulled pork | Buritos med kylling | Quesedilla med kylling
Fyld og tilbehør til tacos
Jeg havde lavet noget lækkert pulled turkey, som jeg skulle finde ud af hvad jeg skulle bruge til. Valget faldt derfor på disse tacos og det er jeg glad for. Man kan i princippet fylde dem med lige det man har lyst til både i forhold til kødet og resten af fyldet. Det vil også fungerer super godt med pulled pork eller pulled chicken. Du kan også blot stege nogle kyllingelår i ovnen og tage kødet fra benene og komme i dine tacos.
Jeg valgte at lave en tomatsalsa til og så fik vi avocado, forårsløg, creme fraiche og revet cheddar på. Til sidst så blev der lige presset lidt limesaft over, og så var smagen bare helt perfekt. De små bløde tacos er ret nemme at lave og så er tacos med pulled turkey altså bare virkelig lækkert.
Bløde tacos med pulled turkey, pulled pork eller pulled chicken
Ingredienser
- Pulled turkey, pulled pork eller pulled chicken
- 1 portion bløde tacos
- 1 portion tomatsalsa
- 1 avocado
- creme fraiche
- 1 bundt forårsløg
- 100 g cheddar ost, revet
- 2 lime
Sådan gør du
- Bag 12 bløde tacos efter denne opskrift.
- Lav salsaen efter denne opskrift.
- Skær avokadoen i tern.
- Skær forårsløg i ringe.
- Skær lime i små både.
- Server alt fyldet i små skåle sammen med de lune tacos. Lad selv folket fylde deres tacos og husk at presse en limebåd over hver taco – det giver lige det sidste til smagen.
Noter
Tips til tacos med pulled turkey
- I denne her opskrift bruger jeg pulled turkey, men du kan også sagtens bruge enten pulled chicken eller pulled pork som fyld til tacos. Det er også lækkert med helt almindelig krydret oksekød i.
- Det tager 3 timer i ovnen at lave, så du kan sætte det over om eftermiddagen en dag, hvor du har fri, og så er det klar til aftensmadstid. Det er egentlig ret nemt at lave tacos med pulled turkey selvom det tager nogle timer i ovnen.
- Hvis du ikke har tid til selv at bage dine tacos, så kan du også sagtens købe tacos eller små tortillaer.
💭 Spørgsmål og svar til opskriften
Man kan enten servere sine tacos med alt fyldet i skåle på bordet, hvor alle så selv samler deres taco. Alternativt kan du komme fyldet i og servere den i dybe tallerkener, hvor tacoen er foldet lidt op. Normalt vil man servere omkring 3 tacos til hver.
Man kan komme mange forskellige ting i en taco. Her har jeg lavet min gode version med en hjemmelavet tomatsalsa, avocado og pulled turkey. Men man kan f.eks. også lave tacos med oksekød eller med fisk.
Tacos er jo en mexicansk ret. Derfor er det oplagt at drikke en corona øl med en limebåd i til tacos. Men du kan også drikke en lækker vin til. Prøv f.eks. at se med hos Menuvin.dk for forslag til god vin til mexicansk mad.
Henriette skriver
Hej Louise!
Virkelig lækker opskrift, er helt vild med dem. Jeg bruger dem også som snacks i madpakken dagen efter.
En veninde henviste mig til opskriften, og hun blandede også noget hakket persille og frisk spinat i, samt stødt koriander, spidskommen og peber, det giver en virkelig lækker smag, så de bare kan snackes :)
Jeg vil lige høre dig, om de kan fryses?
mvh.
Henriette
Louise Dam skriver
Hej Henriette, tak for tippet, det lyder også lækkert! Jeg mener jeg har prøvet at fryse dem, hvor det fungerede fint nok.
Jakob Thuemoes skriver
Hej. Bruger du fedtstof å panden? Bh Jakob
Louise Dam skriver
Nej det gør jeg ikke.
Mette skriver
Hej Louise,
Det kan godt være det er et fjollet spørgsmål men jeg er ikke så ferm i bagning.
Kan man ikke rulle dejen ud i større stykker og så udstikke tacos i ca. 12 cm derfra?
Jeg står og skal lave tacos til omkring 50 mennesker og prøver derfor at finde den nemmeste måde at komme igennem det på :)
Tak.
Louise Dam skriver
Hej Mette
Det kan man måske godt gøre - men jeg har ikke selv afprøvet det. Men prøv det endelig. Du kan sagtens lave dem i god tid inden gæsterne kommer og så opvarme dem i mikroovnen når de skal spises.
Hilsen Louise
Nadia skriver
Mon man kan bage de lækre bløde taco-skaller dagen inden? Har du prøvet det Louise? 😋
Louise Dam skriver
Hej Nadia
Ja, det kan du godt. Sørg for at pakke dem ind i husholdningsfilm, en pose eller lignende. Og så kan du opvarme dem i mikroovnen når de skal bruges. De skal have meget kort tid. Få sekunder. God fornøjelse :-)
Nadian skriver
Tusind tak 😄 Så skal bedste- og oldeforældre forkæles på fredag ☺️
Julie skriver
Blot til info - de "bløde" tacos, som du kalder dem, er faktisk de originale tacos. De sprøde er blot nogen vi har opfundet i Danmark. Tager du til Mexico findes der kun "bløde" tacos :-) der kender de slet ikke vores "tacoskaller".
Louise Dam skriver
Hej Julie
Ja, det er lidt sjovt :-) Og de er meget bedre end dem vi selv har opfundet synes jeg.