
Jeg har lavet en super lækker opskrift på lækre bløde tacos med pulled turkey. Jeg ved ikke hvorfor det først er nu jeg har prøvet at lave lækre hjemmelavede bløde tacos. For det smager da bare fantastisk! Tidligere når jeg hørte ordet taco - så tænkte jeg straks på de der sprøde tacoskaller, som man ikke kan tage én bid af før de smuldrer og fyldet ligger på tallerkenen. Dem er jeg ikke den store fan af :-) Men så fandt jeg ud af at der er noget man kalder for bløde tacos. Det er i mine øjne egentlig bare en tortilla i miniudgave, og så lukker man den bare ikke helt om fyldet.
Jeg havde lavet noget lækkert pulled turkey, som jeg skulle finde ud af hvad jeg skulle bruge til. Valget faldt derfor på disse tacos og det er jeg glad for. Man kan i princippet fylde dem med lige det man har lyst til både i forhold til kødet og resten af fyldet. Men jeg valgte at lave en tomatsalsa til og så fik avakodo, forårsløg, creme fraiche og revet cheddar på. Til sidst så blev der lige presset lidt limesaft over, og så var smagen bare helt perfekt!
De små søde tacos er ret nemme at lave og så er tacos med pulled turkey altså bare virkelig lækkert!
⅙-2019: Jeg har rettet i opskriften så der her kun fremgår fyldet. Selve opskriften på mine tacos finder du her.
Opskrift på bløde tacos med pulled turkey
Ingredienser
- Pulled turkey pulled pork eller pulled chicken
- 1 portion bløde tacos
- 1 portion Tomatsalsa
- Avokado
- Creme fraiche
- Forårsløg
- Cheddar revet
- Lime
Sådan gør du
- Bag 12 bløde tacos efter denne opskrift.
- Lav salsaen efter denne opskrift.
- Skær avokadoen i tern.
- Skær forårsløg i ringe.
- Skær lime i små både.
- Server alt fyldet i små skåle sammen med de lune tacos. Lad selv folket fylde deres tacos og husk at presse en limebåd over hver taco – det giver lige det sidste til smagen.
Noter


Hej Louise!
Virkelig lækker opskrift, er helt vild med dem. Jeg bruger dem også som snacks i madpakken dagen efter.
En veninde henviste mig til opskriften, og hun blandede også noget hakket persille og frisk spinat i, samt stødt koriander, spidskommen og peber, det giver en virkelig lækker smag, så de bare kan snackes :)
Jeg vil lige høre dig, om de kan fryses?
mvh.
Henriette
Hej Henriette, tak for tippet, det lyder også lækkert! Jeg mener jeg har prøvet at fryse dem, hvor det fungerede fint nok.
Hej. Bruger du fedtstof å panden? Bh Jakob
Nej det gør jeg ikke.
Hej Louise,
Det kan godt være det er et fjollet spørgsmål men jeg er ikke så ferm i bagning.
Kan man ikke rulle dejen ud i større stykker og så udstikke tacos i ca. 12 cm derfra?
Jeg står og skal lave tacos til omkring 50 mennesker og prøver derfor at finde den nemmeste måde at komme igennem det på :)
Tak.
Hej Mette
Det kan man måske godt gøre - men jeg har ikke selv afprøvet det. Men prøv det endelig. Du kan sagtens lave dem i god tid inden gæsterne kommer og så opvarme dem i mikroovnen når de skal spises.
Hilsen Louise
Mon man kan bage de lækre bløde taco-skaller dagen inden? Har du prøvet det Louise? 😋
Hej Nadia
Ja, det kan du godt. Sørg for at pakke dem ind i husholdningsfilm, en pose eller lignende. Og så kan du opvarme dem i mikroovnen når de skal bruges. De skal have meget kort tid. Få sekunder. God fornøjelse :-)
Tusind tak 😄 Så skal bedste- og oldeforældre forkæles på fredag ☺️
Blot til info - de "bløde" tacos, som du kalder dem, er faktisk de originale tacos. De sprøde er blot nogen vi har opfundet i Danmark. Tager du til Mexico findes der kun "bløde" tacos :-) der kender de slet ikke vores "tacoskaller".
Hej Julie
Ja, det er lidt sjovt :-) Og de er meget bedre end dem vi selv har opfundet synes jeg.