Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Brød

Bløde tacos

Udgivet: 1. jun 2018 · Opdateret: 6. dec 2019

Bløde tacos - mexicanske tacos

De her super lækre bløde tacos er ret nemme at lave, og så kan man variere fyldet på utallige måder. Jeg er selv ret glad for at servere dem med noget kød der er pulled. Det kan f.eks. være pulled turkey, pulled chicken, pulled pork eller pulled duck. De her tacos er jo blot en slags pandekage eller tortilla, men i mini størrelse. De er hurtige at lave, men man kan også godt lave dem dagen før de skal bruges, hvis man nu skal lave tacos til mange mennesker. Så skal de blot opvarmes i mikroovnen.

I modsætning til de tacoskaller man købe og som man måske oftest har hørt som tacos. Så er de her bløde tacos altså så meget bedre, synes jeg. De er også en anelse nemmere at spise. Hvis man altså kan begrænse sig med fyldet, hvilket jeg sjældent kan :) Tacos kommer oprindeligt fra Mexico, og normalt bages de med majsmel istedet for hvedemel. Jeg kan dog godt lide den version med hvedemel, og det er nok også det de fleste lige har på lager i køkkenskuffen.

Inspiration til fyld

Prøv min opskrift på tacos med pulled turkey og hjemmelavet tomatsalsa eller min opskrift på tacos med pulled chicken og æblesalsa.

Hvis du blot vil freestyle tilbehøret så er nogle af mine yndlingstopping følgende:

Syltede rødløg
Avokado
Lime
Tomatsalsa
Cheddarost
Creme fraiche

.... og så selvfølgelig pulled turkey, pulled chicken, pulled pork eller pulled duck.

piskeris Grullo

Bløde tacos

4.50 fra 10 stemmer
Justér antalJustér antal: 12 stk.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
Hviletid 15 minutter min
Samlet tid 50 minutter min
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 300 g (reklamelink)hvedemel
  • 1 tsk salt
  • 50 g smør
  • 1,5 dl varmt vand

Sådan gør du
 

  • Smuldr mel, salt og smør sammen i en skål.
  • Tilsæt vandet lidt af gangen og ælt dejen godt sammen. Dejen er klistret til at starte med.
  • Ælt dejen med hænderne til den er sammenhængende og smidig. Det er ikke sikkert du skal bruge alt vandet.
  • Lad gerne dejen hvile 15 minutter inden du ruller den ud. Så er den nemmere at arbejde med.
  • Del derefter dejen i 12 og rul hver del ud til 12 tacos med en diameter på cirka 12 cm.
  • Varm en pande op på middel-høj varme og bag de 12 tacos i cirka 1 minut på hver side. De skal gerne puffe lidt op inden du vender dem, og tage lidt farve.

Video

Noter

Efter opskrift fra Rigeligtsmor.dk
Du kan sagtens bage dine tacos dagen før, eller blot gemme resterne. Opbevar dem på en tallerken med film eller lignende over og lad dem stå på køkkenbordet. Du opvarmer dem blot i mikroovnen inden de skal bruges. 

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 stk. | Kalorier: 121 kcal | Kulhydrater: 19 g | Protein: 3 g | Fedt: 4 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
smør og mel
smør og mel smuldret
Tacos
Tacos
Dej
Dej delt
Dej rullet ud
Bløde tacos
Bløde tacos
Bløde tacos

Kommentarer

  1. Michelle skriver

    oktober 20, 2022 at 9:15 am

    Tusinde tak for opskrift. Det er skænt du både viser forståelige billeder og klip af fremgangsmåden. ❤️

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 22, 2022 at 5:31 pm

      Dejligt du kunne bruge opskriften og synes den er nem at gå til :-)

      Svar
  2. Dorthe skriver

    august 09, 2021 at 6:15 pm

    Hej Louise
    Har du prøvet at blande andet mel i, f.eks. noget fuldkorn? Jeg har tænkt på at prøve at gøre dem mere grove, men ved ikke om det er en mulighed.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      januar 02, 2022 at 3:17 pm

      Det har jeg ikke selv afprøvet. Men hvis man nøjes med måske at udskifte 25 % af melet tror jeg det fungerer fint.

      Svar
  3. Laura Jørgensen skriver

    august 09, 2020 at 9:25 pm

    Mine blev virkelig tørre og hårde, og puffede slet ikke op... Hvad har jeg gjort forkert??

    Svar
    • Louise Dam skriver

      august 09, 2020 at 9:37 pm

      Øv, hvor ærgerligt! Umiddelbart vil jeg tro, at du ikke har haft nok varme på panden og så bliver de hurtigt bagt for lang tid.

      Svar
4.50 from 10 votes (10 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.