Bløde tacos - mexicanske tacos

De her super lækre bløde tacos er ret nemme at lave, og så kan man variere fyldet på utallige måder. Jeg er selv ret glad for at servere dem med noget kød der er pulled. Det kan f.eks. være pulled turkey, pulled chicken, pulled pork eller pulled duck. De her tacos er jo blot en slags pandekage eller tortilla, men i mini størrelse. De er hurtige at lave, men man kan også godt lave dem dagen før de skal bruges, hvis man nu skal lave tacos til mange mennesker. Så skal de blot opvarmes i mikroovnen.

I modsætning til de tacoskaller man købe og som man måske oftest har hørt som tacos. Så er de her bløde tacos altså så meget bedre, synes jeg. De er også en anelse nemmere at spise. Hvis man altså kan begrænse sig med fyldet, hvilket jeg sjældent kan :) Tacos kommer oprindeligt fra Mexico, og normalt bages de med majsmel istedet for hvedemel. Jeg kan dog godt lide den version med hvedemel, og det er nok også det de fleste lige har på lager i køkkenskuffen.

Inspiration til fyld

Prøv min opskrift på tacos med pulled turkey og hjemmelavet tomatsalsa eller min opskrift på tacos med pulled chicken og æblesalsa.

Hvis du blot vil freestyle tilbehøret så er nogle af mine yndlingstopping følgende:

Syltede rødløg
Avokado
Lime
Tomatsalsa
Cheddarost
Creme fraiche

.... og så selvfølgelig pulled turkey, pulled chicken, pulled pork eller pulled duck.

ikon piskeris Chestnut

Bløde tacos

12 stk.
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 25 min
Hviletid 15 min
Samlet tid 50 min

Ingredienser

  • 300 g hvedemel
  • 1 tsk salt
  • 50 g smør
  • 1,5 dl varmt vand

Sådan gør du
 

  • Smuldr mel, salt og smør sammen i en skål.
  • Tilsæt vandet lidt af gangen og ælt dejen godt sammen. Dejen er klistret til at starte med.
  • Ælt dejen med hænderne til den er sammenhængende og smidig. Det er ikke sikkert du skal bruge alt vandet.
  • Lad gerne dejen hvile 15 minutter inden du ruller den ud. Så er den nemmere at arbejde med.
  • Del derefter dejen i 12 og rul hver del ud til 12 tacos med en diameter på cirka 12 cm.
  • Varm en pande op på middel-høj varme og bag de 12 tacos i cirka 1 minut på hver side. De skal gerne puffe lidt op inden du vender dem, og tage lidt farve.

Dine egne noter

Noter

Efter opskrift fra Rigeligtsmor.dk
Du kan sagtens bage dine tacos dagen før, eller blot gemme resterne. Opbevar dem på en tallerken med film eller lignende over og lad dem stå på køkkenbordet. Du opvarmer dem blot i mikroovnen inden de skal bruges. 

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 stk. | Kalorier: 121 kcal | Kulhydrater: 19 g | Protein: 3 g | Fedt: 4 g
Bedøm denne opskrift:
4.5 fra 9 stemmer
Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Udskriv
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Følg mig på Instagram

Læserinteraktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskriften