Opvarm mælk og smør til smørret er smeltet. Væsken skal kun være lun.
Smuldr gæret i den lune mælk og smør.
Tilsæt sukker, æg, hvedemel og salt og ælt dejen til den bliver blank og smidig. Jeg bruger røremaskine til dette.
Kom dejen i en form cirka 24x34 cm foret med bagepapir.
Tryk dejen godt ud til alle kanterne og sørg for at lave en lille kant rundt i siderne så fyldet ikke flyder for meget ind under kagen under bagningen.
Kom et fugtigt viskestykke over dejen og lad den hæve et lunt sted i cirka 1 time. Imens dejen hæver laves fyldet.
Fyldet
Kom smør, brun farin og sirup i en gryde og lad det smelte sammen ved medium varme. Det skal ikke op og koge, bare opvarmes til det kan røres helt sammen. Stil til side.
Saml brunsvigeren
Kom lidt vand på fingrene og prik dybe huller med fingrene i dejen. Men uden at prikke hul i bunden. Lav rigeligt med huller!
Fordel dit afkølede men stadig lune fyld over brundsvigeren.
Sæt brunsvigeren i en opvarmet ovn (alm. varme) ved 200 grader i 15 minutter.
Når den kommer ud af ovnen vipper jeg formen lidt så fyldet kommer lidt henover kanterne også.
Lad brunsvigeren køle af og servér så imens den stadig er helt nybagt.