Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Tilbehør til aftensmaden

English muffins

Udgivet: 9. jun 2015 · Opdateret: 30. apr 2021

 
dbf b

English muffins eller på dansk engelske muffins er en let flad bolle, som især spises i engelsktalende lande. Man deler bollen på langs med en gaffel, rister den på begge sider og server den med smør. Det specielle ved disse boller er at de bliver bagt på panden, så du skal slet ikke have gang i ovnen. De skal deles med en gaffel for at sikre en ujævn overflade så bollen bliver mere sprød når du rister den. Bollerne spises til morgenmad eller om eftermiddagen.

piskeris Grullo

English muffins

5 fra 3 stemmer
Justér antalJustér antal: 14 stk.
Forb. tid 30 minutter min
Samlet tid 1 time t 30 minutter min
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 2,5 dl mælk
  • 50 g smør
  • 1 æg
  • ½ tsk salt
  • 2 tsk sukker
  • 500 g (reklamelink)hvedemel
  • 25 g gær eller 1, 5 tsk tørgær
  • Lidt majsmel

Sådan gør du
 

  • Lun mælk og smør i mikroovnen eller i en lille gryde.
  • Udblød gæren i mælken. Hvis du bruger tørgær skal det blandes med melet og derefter skal de våde ingredienser i.
  • Tilsæt æg, salt, sukker og hvedemel. Ælt det godt sammen. Gerne i en røremaskine.
  • Stil dejen til hævning i cirka 1 time
  • Rul dejen til en lang pølse og skær den i cirka 14 stk.
  • Tryk bollerne let flade og drys med majsmel på begge sider af bollen
  • Lad bollerne efterhæve i cirka 30 minutter.
  • Bag bollerne på en pande ved middel varme i 5-7 minutter på hver side eller indtil de er gyldenbrune. Der skal ikke fedtstof på panden.
  • Når bollerne skal flækkes bruges der en gaffel. Prik med gaflen hele vejen rundt om bollen og vrid den så fra hinanden. På den måde kommer der nogle små ujævnheder som er specielt gode når man rister bollen. Halver bollen, rist den på begge sider og server med smør.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 stk. | Kalorier: 173 kcal | Kulhydrater: 29 g | Protein: 5 g | Fedt: 4 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Engelske muffins
Engelske muffins
Engelske muffins
English Muffins (4)
English Muffins (5)
English Muffins (6)
English Muffins (7)
Opskrift på hjemmelavet Egg McMuffin
Opskrift på hjemmelavet McMuffin
Opskrift på hjemmelavet McMuffin
English Muffins (11)
English Muffins (13)
English Muffins (8)
English Muffins (15)
English Muffins (10)
English Muffins (16)

Kommentarer

  1. Peter Kamp Nielsen skriver

    juli 13, 2019 at 7:33 am

    Angående en mere grov udgave har jeg lige lavet dem med både fuldkornshvedemel og grove havregryn. De blev da fine
    og mange tak for opskriften - som jeg nok har tilpasset mine tanker lidt
    Peter

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juli 13, 2019 at 12:39 pm

      Tak for tippet :-)

      Svar
  2. Mia Lyhne skriver

    september 10, 2015 at 1:51 pm

    Kan man fryse dem ned? Tror du man kan lave dem i en fuldkorns udgave?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      september 13, 2015 at 2:36 pm

      Hej Mia
      Ja, de kan sagtens fryse. Vi har dem altid i fryseren :-)
      Jeg tror godt du ville kunne skrifte noget af hvedemelet ud med f.eks. grahamsmel eller fuldkornshvedemel.

      Svar
5 from 3 votes (3 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.